Nakki kastike kysymys

nakki22

Tarvitaanko nakki kastikkeessa vehnä jauhoja vai riittääkö pelkkä ruoka kerma? Kastikkeesta haluttaisiin sellaista paksumpaa eikä mitään keitto lientä.

9

369

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • vaiprovoatkovain

      *nakkikastike
      *vehnäjauhot
      *ruokakerma
      *keittoliemi
      *nakkikastikekysymys

    • Hollihakalainen

      Onko tämä viesti jokin yhdyssanatesti?

      • täti

        kyllä on


    • BLOODisLIFE

      Jos sä haluut että se on kastiketta eikä mitään velliä niin kyllä siellä jotain jauhojakin pitää olla mutta ei o pakko olla vehnäjauhoja voi olla jotain muita jauhoja.

    • namiskista87

      Paksusta ruokakermasta tulee sakea kastike. Parasta tulee kuitenkin kun lisäät pannulle voita ja ruskistat siinä jauhot, lisäät vettä ja lihaliemikuution jos haluat. Annat muhia kaikessa rauhassa ainakin puolituntia. Ja lopuksi vielä loraus kermaa jos kantti kestää.

      • näinmeillätehään

        Paketillinen nakkeja HK tai muu kuorellinen, pilko ja ruskista
        Sipuli, kuullotettuna voissa nakkien kanssa
        ripottele päälle 2-3 ruokalusikallista vehnäjauhoja, hämmennä
        Päälle vettä ja liemikuutio
        Anna tekeytyä 15 min, hämmentele
        Lisää lopuksi desi ruokakermaa, vähän sinappia ja ketsuppia
        Jos haluat tästä stroganoffin, pilkottua suolakurkkua vielä perään
        -ja se on siinä


      • Simppeliiseon
        näinmeillätehään kirjoitti:

        Paketillinen nakkeja HK tai muu kuorellinen, pilko ja ruskista
        Sipuli, kuullotettuna voissa nakkien kanssa
        ripottele päälle 2-3 ruokalusikallista vehnäjauhoja, hämmennä
        Päälle vettä ja liemikuutio
        Anna tekeytyä 15 min, hämmentele
        Lisää lopuksi desi ruokakermaa, vähän sinappia ja ketsuppia
        Jos haluat tästä stroganoffin, pilkottua suolakurkkua vielä perään
        -ja se on siinä

        Ja johan on suolaa - nakeissa on jo järkyttävä määrä suolaa ja päälle vielä liemikuutio, sinappia ja ketsuppia - et voi tosissasi.

        Pelkästään nakkien suola riittää - ei sitä sen enempää.

        Pilko ja ruskista nakit öljyssä, lisää hienonnettu sipuli, kuullota sipulia muutama minuutti, lisää muutama ruokalusikallinen vehnäjauhoja (1:1 öljyn kanssa), anna jauhojen kypsyä muutama minuutti koko ajan sekoittaen, lisää kiehautettua, raikasta vettä tarpeen mukaan sekoittaen tasaiseksi, mausta mustalla pippurilla, kansi päälle ja anna muhia miedolla lämmöllä 30-60 minuuttia aina välillä sekoittaen.

        Maista kastiketta ja mausta sitä lisää, jos se sitä kaipaa esim. pippurilla, yrteillä tai pienellä määrällä sinappia, mutta älä lisää suolaa - usko minua, nakeissa on sitä ihan tarpeeksi.

        Näin onnistut tekemään kauniin ruskean nakkisoosin helposti tarvitsematta ruskistaa jauhoja alussa - useimmilta ne palavat, sillä ruskistuneen ja palaneen ero on hiuksenhieno.

        Toki lämmönsäätö on tärkeää valmistuksen aikana eli alussa kovempi lämpö, jotta nakit ruskistuvat, sipuleita lisättäessä miedompi lämpö, jotta ne kuullottuvat ja kypsyvät palamatta, sama jauhojen kohdalla ja haudutettaessa alin lämpö, ettei kastike pala pohjaan ja aina välillä tietysti hämmentäen.

        Kastike voi alussa vaikuttaa valjun harmaalle, mutta anna sen muhia hitaasti ja se saa hyvän värin. Oikeastaan muuta se ei tarvitse - ei edes kermaa.


      • kylseonnistuu
        Simppeliiseon kirjoitti:

        Ja johan on suolaa - nakeissa on jo järkyttävä määrä suolaa ja päälle vielä liemikuutio, sinappia ja ketsuppia - et voi tosissasi.

        Pelkästään nakkien suola riittää - ei sitä sen enempää.

        Pilko ja ruskista nakit öljyssä, lisää hienonnettu sipuli, kuullota sipulia muutama minuutti, lisää muutama ruokalusikallinen vehnäjauhoja (1:1 öljyn kanssa), anna jauhojen kypsyä muutama minuutti koko ajan sekoittaen, lisää kiehautettua, raikasta vettä tarpeen mukaan sekoittaen tasaiseksi, mausta mustalla pippurilla, kansi päälle ja anna muhia miedolla lämmöllä 30-60 minuuttia aina välillä sekoittaen.

        Maista kastiketta ja mausta sitä lisää, jos se sitä kaipaa esim. pippurilla, yrteillä tai pienellä määrällä sinappia, mutta älä lisää suolaa - usko minua, nakeissa on sitä ihan tarpeeksi.

        Näin onnistut tekemään kauniin ruskean nakkisoosin helposti tarvitsematta ruskistaa jauhoja alussa - useimmilta ne palavat, sillä ruskistuneen ja palaneen ero on hiuksenhieno.

        Toki lämmönsäätö on tärkeää valmistuksen aikana eli alussa kovempi lämpö, jotta nakit ruskistuvat, sipuleita lisättäessä miedompi lämpö, jotta ne kuullottuvat ja kypsyvät palamatta, sama jauhojen kohdalla ja haudutettaessa alin lämpö, ettei kastike pala pohjaan ja aina välillä tietysti hämmentäen.

        Kastike voi alussa vaikuttaa valjun harmaalle, mutta anna sen muhia hitaasti ja se saa hyvän värin. Oikeastaan muuta se ei tarvitse - ei edes kermaa.

        Suomalaisen ruskeakastikkeen (läskisoossin) tai roux:n teko (jos Floridan rämeillä asuttaisiin) onkin taitolaji eikä monilta onnistu - jauhojen ruskistaminen on niin pienestä kiinni etteivät kärähdä . Kun siinä onnistuu niin ruskistuneiden voin ja jauhojen maku on uskomaton - sekaan vielä savustettua pekonia, mausteita ja se on siinä - niin simppeli, mutta silti niin hyvä.

        Parhaimmat asiat maailmassa ovatkin yleensä niitä yksinkertaisimpia ja lähes ilmaisia.


    • garygaylor1

      Tässäpä sinulle simppeli ja maukas nakkikastikeohje; paketti nakkeja, yks isohko sipuli, pari isoa tomaattia, heinzketsuppii,maustepippuria, paprikamaustetta oliiviöljyä ja aromisuolaa.

      Sittenvielä ohjeet teillenakkipäille;

      1. pilkonakit ja sipuli, sekä tomaatti laita kuumalle paistinpannulle anna muhia miedollalämmöllä, lisäää oliiviöljyyä, mausteet ja plöräysheinziä.

      2. anna muhia miedollalömmöllä.

      3. syö, Syö!

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Sun ja kaivattusi

      ikäero? Kumpi vanhempi, m vai n?
      Ikävä
      87
      1486
    2. Kesän odotuksia hyrynsalmella

      Kyllä kesällä hyrynsalmellakin on mahdollisuus osallistua kylän menoon monella tavalla . On kaunislehdon talomuseolla
      Hyrynsalmi
      10
      1370
    3. Kai sä näät

      Ku sua katson et olen aika rakastunut. Rakkaus ei vain ole aina niin yksinkertaista
      Ikävä
      74
      1135
    4. Mikä on ollut

      Epämiellyttävin hetki sinun ja kaivattusi romanssissa?
      Ikävä
      113
      1076
    5. Katsotko mieluiten

      Kaivatussasi mitä?
      Ikävä
      65
      1044
    6. Tämän hetken

      Terveiset kaivatullesi ⬇️
      Ikävä
      67
      908
    7. Anne Kukkohovi ei myykkään pikkuhousujaan

      Kyseessä oli vain markkinointitempaus. Anne höynäytti hienosti kaikkia ja Onlyfans-tilinsä tilaajamäärä lähti jyrkkään n
      Maailman menoa
      251
      867
    8. Vieläkö sä toivot

      Meidän välille jotain?
      Ikävä
      64
      854
    9. Pidätkö kaivatustasi

      Minkä vuoksi erityisesti? Mikä hänessä vetoaa?
      Ikävä
      32
      777
    10. Voi Rakas siellä

      Olet ollut mun ajatuksissa taas koko päivän. Olet ihmeellinen kertakaikkiaan ja arvostan sinua niin paljon❤️Minulla ei o
      Tunteet
      12
      701
    Aihe