Laitoin Karjalaisen perjantaisen ohjeella tulemaan ruisleivän, ja laitoin leipätaikinan pohjan tekovaiheessa mukaan kaljamaltaita. Kun pohja on hapanta., lisäsin ruisjauhot ja alusti taikinaksi. Nyt leipätaikina kohoaa, tuli noin 2,7 litraa vettä ja pohjaa ja taikinaa tosi paljon. Kohotessa tuskin taikinakaukalo riittää, mutta tullee kymmenkunta leipää. Yksin elävälle määrä riittää muutamaksi viikoksi. Saa nähdä, onnistuuko.
ruismallasleipä kotona
mallasleipää
2
194
Vastaukset
- ruisleipää
Minäkin laitoin sankkoon tulemaan kolme ja puoli litraa ruisleipätaikinan juurta. Osan pakastan ja osasta teen muutaman leivän. Maltaitakin minulla on ja siirappiakin voisi käyttää hieman. Toivon hyviä leivän tekohetkiä.
- olenkokeillut
Minä olen aikeissa tehdä leipää ensi viikon alussa. Meinasin laittaa siirappia ja maltaita mausteeksi. Olen tehnyt ennenkin. Tulee tosi maukas leipä. Suosittelen kokeilemaan.
Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
- 742872
- 642743
- 681812
- 241647
Tykkään susta
Elämäni loppuun asti. Olet niin suuresti siihen vaikuttanut. Tykkäsit tai et siitä171629- 201580
- 181464
- 481287
- 381263
Onko meillä
Molemmilla nyt hyvät fiilikset😢ei ainakaan mulla mutta eteenpäin on mentävä😏ikävä on, kait se helpottaa ajan myötä. Ko91239