Tuleeko viiniä jos puristan ylikypsistä puolukoista mehua ja hiiva sekaan.?
Tuleeko viiniä puolukasta ilman sokeria?
9
1515
Vastaukset
- Ankeeagneslosista
Aika happamalta voi maistua ja kai se hiiva tarvii käydäkseen sokeria..Jos jotain kysyttävää,ota yhteys viiniasiantuntijoihin suoraan.Kyllä ne vastaa,kiperiinkin kysymyksiin.Täältä vaikee löytää asianosaavia.
- Bewer
Toki puolukassa on sokeria siinä kuin viinimarjoissa tai rypäleissäkin. Tulee viiniä tai jotain sen suuntaista. Suosittelen silti lisäämään sokeria ja esim mustikoita tulee muuten aika tömäkän makuista. Puolukka pitää esikäyttää ennen hiiva lisäämistä. Netistä löytyy hyvää tietoa, hakusanat varmaankin osaat.
- Sohollow
Ikävää,kun tuntuu epäluulo valtaavan alaa kuin alaa.Jokapuolella.Ei se viinin valmistus mitään rakettiteidettä ole,siitä vaan kokeilemaan rohkeasti,ei siinä mikään mene pieleen.
- Enuskallaenäätäällä
Jokainen voi kokeilla,jos haluaa,ketään ei voi pakottaa mihinkään.Voihan sitä pureskella ajan kanssa,uskaltautuuko vai ei.Ei se ole niin vaikeaa,kun sen päässään kuvittelee,sen voin sanoa.Hyvää päivän jatkoa,kaikille tasapuolisesti.
- alkosta_parempaa
Aika mietoa tulee viinistäsi ilman sokeria. Puolukassa on hiilihydraatteja vain vajaa seitsemän prosenttia, joten 25 litran käymissangossa vajaa 1,5 kiloa.
- alkostaparepaavastaus
71% hiilihydraatteja puolukassa
- Kandeekokeilla
Ainakin niin,kun kaadat puolukoita lasiin ja vaikka kossua perään;)Saa valita jotain muutakin toki,puolukat vaan pakollisia
- Bryggmestare
Lisää viinipohjaan pektolaasi entsyymiä, hiivaravinne suolaa, panimo sokeria ja toivo ettei puolukoiden luonnolliset karboksyylihapot haittaa liikaa käymistä. Hiivaksi suosittelen samppanja hiivaa, jotta puolukan hyvä maku pääsee esiin(neutraali hiiva)
- ekakertaatekemässä
Sattuuko jollain olemaan resepti.
Jos otan pakkasesta vaikka 5 desiä puolukoita, sulatan ja lisään sitten 5 dl sokeria ja hiivaa ja haaleaa vettä vaikkapa kaksi litraa ja laitan käymään lämpöpatterin viereen, - niin onnistuisikohan?
En oo vielä ikinä tehnyt kotiviiniä, mutta olishan kiva kokeilla.
Sitten minulla on vaikka minkä verran mustikoita pakkasessa. Samalla reseptillä? Jos laittaisi vielä sitruunaa joukkoon?
On mulla tuolla kaapissa yksi kotiviinin tekokirja, mutta vaikuttaa monimutkaiselta, kun on niin paljon tietoa siinä ja pitäis hankkia erikokoisia pulloja ja muita vempeleitä.
Luki vielä, että pitää seisottaa monta kuukautta!
Kiitti etukäteen tiedoista!
Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
- 692653
- 622592
- 681772
- 241597
- 201520
Tykkään susta
Elämäni loppuun asti. Olet niin suuresti siihen vaikuttanut. Tykkäsit tai et siitä91460- 151372
- 381223
Onko meillä
Molemmilla nyt hyvät fiilikset😢ei ainakaan mulla mutta eteenpäin on mentävä😏ikävä on, kait se helpottaa ajan myötä. Ko81187- 251096