Apua tarvitaan! Ostin lohen jonka viimeinen käyttöpäivä on tänään. Säilyykö jos teen siitä graavilohta tänään?
Voiko graavata viim. käyttöpv lohta
6
2820
Vastaukset
- fisuapakkaseen
No tuskin graavaus lisää mitenkään kalan säilyvyyttä - ainoa tapa on kypsentää fisu kunnolla kuumentamalla ja säilöä pakkaseen, jos et heti sitä syö.
- etsilleenjatolleen
Graavilohi tehdään suositusten mukaan mahdollisimman tuoreesta lohesta ja pakastaen ensin vähintään 24 tuntia ennen graavausta loisten tuhoamiseksi, sillä sokeri, suola ja etikka/viina eivät riitä niitä tuhoamaan.
Käy Eviran sivuilla niin löydät listan raakana syötävistä fisuista - tämä lista sisälsi muistaakseni vain neljä-viisi kala-lajia http://www.evira.fi/portal/fi/elintarvikkeet/valmistus ja myynti/elintarvikehuoneistot /usein kysyttya/ kohta "kalahygienia" ja listerian vaaroista http://www.evira.fi/portal/fi/elintarvikkeet/tietoa elintarvikkeista/elintarvikevaarat/elintarvikkeiden kayton rajoitukset/listeriabakteeri/ - eiköhän noilla ohjeilla pärjää vaikka tseffit ovatkin toista mieltä eli gevicheä nassuun raa'asta lahnasta - et silleen ja hygieniapassia ei sitten tarvita kun "ammattilainen" osaa paremmin, sanoi Henkka.
- Tillisuola
"Graavilohi tehdään suositusten mukaan mahdollisimman tuoreesta lohesta ja pakastaen ensin vähintään 24 tuntia ennen graavausta loisten tuhoamiseksi, sillä sokeri, suola ja etikka/viina eivät riitä niitä tuhoamaan" -Lohessa EI esiinny ihmiselle haitallisia loisia! Pakastaminen on turha toimenpide siinä mielessä.
Graavikalaksi kannatta valita mahdollisimman tuore kiinteälihainen kala! Jos ruodot irtoavar helposti lihasta, silloin kala ei ole kelvollinen graavattavaksi.
Viimeisen käyttöpäivän kala joko savuun tai sitten kypsennys jotenkin muuten EI missään tapauksessa graaviksi!- tättärää.pippijuu
"Graavikalaksi kannatta valita mahdollisimman tuore kiinteälihainen kala! Jos ruodot irtoavar helposti lihasta, silloin kala ei ole kelvollinen graavattavaksi."
Ja höpsistä. Ylivoimaisesti paras graavikala on luonnonsiika.
- kokeilevaikka
Jalokalojen pakastaminen on kyllä tuhlausta. Sitä parempaa mitä tuoreempaa.
Joku mäti nyt kai pitää pakastaa, mutta se on toinen juttu. - eieie
Ei pakasteta ja tehdään tuoreesta kalasta - ei vanhasta. Vanhan voi paistaa ja pakastaa - ei muuten, jos ei heti voi syödä.
Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
- 692733
- 632674
- 681792
- 241627
- 201550
Tykkään susta
Elämäni loppuun asti. Olet niin suuresti siihen vaikuttanut. Tykkäsit tai et siitä91490- 151392
- 481247
- 381233
Onko meillä
Molemmilla nyt hyvät fiilikset😢ei ainakaan mulla mutta eteenpäin on mentävä😏ikävä on, kait se helpottaa ajan myötä. Ko81207