Miten tuoretta okraa käsitellään ja mitä kaikkea siitä voi valmistaa? Olen nähnyt ystäväni syövän jotain tosi epämiellyttävän näköistä harmahtavaa, venyvää ja limaista kastiketta jota nimitti okraksi. Itse löysin yhden ohjeen, kaiketi joku intialaistyyppinen, jota kokeilinkin tehdä pakastetusta ja valmiiksi pilkotusta okrasta. Se oli vain nimellä paistettua sipulia ja okraa ja ihan ok. Samoin kiinnostaa myös mitä täytyy tehdä oikealle kassavalle, olen kyllä syönyt jotain garista valmistettua massaa, joka oli aika mautonta mutta kai sitäkin voi jotenkin maustaa?
Okran valmistus
afronevä
1
637
Vastaukset
- kylsetoimii
Kassava eli maniokki sisältää tuoreena myrkkyä (syanidi-johdannaisia), joten sen valmistamiseen on syytä olla huolellinen eli kuori, paloittele, poista ydin, keitä kypsäksi puolisen tuntia, kaada keitinvesi pois ja lisää muiden kuumien ainesten sekaan antaen vielä kuumentua sekoittaen.
Lisää aineesta http://www.evira.fi/portal/fi/tietoa evirasta/asiakokonaisuudet/vierasaineet/usein kysyttya/.
Okran taas voi kypsentää paistamalla öljyssä sipulin, valkosipulin, chilin, inkiväärin ja mausteiden kera joko kokonaisena tai viipaleina ja näin limaisuus vähenee.
Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
- 743002
- 712881
- 681842
Tykkään susta
Elämäni loppuun asti. Olet niin suuresti siihen vaikuttanut. Tykkäsit tai et siitä171699- 241667
- 261632
- 201620
- 481307
- 381283
Onko meillä
Molemmilla nyt hyvät fiilikset😢ei ainakaan mulla mutta eteenpäin on mentävä😏ikävä on, kait se helpottaa ajan myötä. Ko91279