Nyt olisi hyvät neuvot kalliit....
Tulimme juuri lomamatkalta Brasiliasta ja saimme siellä maistaa useaan kertaan ns. tapioca-piirasta jonka täytteenä oli useita vaihtoehtoja kinkusta ja juustosta vihanneksiin yms.
Katukeittiöissä valmistivat ryynimäisestä valkoisesta jauhosta??? pienellä paistinpannulla lämmittäen, lisäsivät täytteen ja käänsivät kaksinkerroin. Olivat todella hyviä.
Ostimme kaupasta monta pussia jauhoja kotiintuomisiksi, mutta nyt ei piiras onnistu...;))
Pitääkö jauho jotenkin kypsentää ennen paistamista? Siellä kyllä näytti, että tehdään suoraan jauhoista.
Ohjetta kiitos....... :)) ennekuin menee tavara pilalle....
Obrigado
Miten valmistetaan "tapioca-piiras"?
8
3780
Vastaukset
- Johku
jauhetta vai ryynejä?
jos ryynejä, kannattaa käyttää kiehuvassa suolalla maustetussa vedessä 3 kertaa ja jäähdyttää aina joka keittämisen jälkeen kylmällä vedellä. Sekä sekoittaa voimakkaasti aina välillä että saat irtonaista tapiocaa.
Luulisin että jauhe lisätään kiehuvaan veteen suhteessa 2 osaa jauhetta ja 3 osaa vettä, voin olla toki väärässäkin.
tapioca jämähtää kylmässä, eli niistä voi tehdä myös harkkoja ja paneroida ne jauhoilla ja paistaa ne voissä tms.
aika mauton raaka-aine, mutta niinhän on perunakin!! :D- Mke
.....ja ei kun kokeilemaan.....
Kiitos vielä kerran....
PS. ...ryynejä..... - tapioca-pie
Mke kirjoitti:
.....ja ei kun kokeilemaan.....
Kiitos vielä kerran....
PS. ...ryynejä..... - tapioca helmiä
Mke kirjoitti:
.....ja ei kun kokeilemaan.....
Kiitos vielä kerran....
PS. ...ryynejä.....http://keskustelu.plaza.fi/ellit/ruoka-fi/omat-ruokaohjeet/1818815/tapioca-pearl/
http://www.livestrong.com/article/500387-how-to-cook-large-asian-pearl-tapioca/
http://sanna-r.vuodatus.net/lue/2009/02/tapioca-pearls
Kuin helmiryynit eli parunajauhoista puristettuja helmiä
http://en.wikipedia.org/wiki/Konjac
hyytelöä krrkaseen
- cassava maniokki
http://fi.wikipedia.org/wiki/Maniokki
http://www.afrikkanet.fi/tsanakirja/M/maniokki.htm
Evira: 3. Miten kassava on käsiteltävä, jotta sen nauttiminen on turvallista?
– Kassava (tunnetaan myös nimellä maniokki ja tapioca) kuoritaan ja puumainen ydin poistetaan, minkä jälkeen kasvi kypsennetään huolellisesti keittämällä tai paistamalla. Keitinvesi on heitettävä pois, sitä ei saa käyttää ruoanlaittoon. Myös pakastettu kassava on käsiteltävä samalla tavalla.
Raakaa kassavaa ei pidä syödä lainkaan, sillä se sisältää luontaisesti syanogeenisia glykosideja, joista vapautuu elimistössä syanidia. Kypsennetyn kassavan syanidipitoisuus on hyvin alhainen, eikä siitä ole haittaa ihmiselle.
etnokauppoja Helsinki mm
http://www.lintulaakso.net/kallionbasaari/luettelo.php
http://onnelasta.wordpress.com/category/leivontatuotteet/tuote-esittelyt/ - helmi tee
http://www.thekitchn.com/how-to-make-boba-and-bubble-tea-98067
ja kunnon imupillit
http://www.google.fi/imgres?imgurl=http://www.vastavalo.fi/albums/userpics/11544/normal_pillikasa.jpg&imgrefurl=http://www.vastavalo.fi/pilli-pillit-mehupillit-pillien-leikkia-191016.html&h=644&w=900&sz=210&tbnid=bVueXoSlQ141_M:&tbnh=86&tbnw=120&zoom=1&usg=___z0ifh0SC50TTmlEwvUxZ_HU-20=&docid=U3_xf2PP8K4wYM&sa=X&ei=mSFRUpvmJIal4ATgzoGoBQ&sqi=2&ved=0CG0Q9QEwCg - monipuolista G-ruoka
durra, riisijauho, tapioca piiras
http://www.yummly.com/recipe/Gluten-free-rhubarb-pie-with-sorghum-crust-357530?columns=3&position=16/42 - etnoa käyttävä
Asian Food Market
Juha Korpela
Kirstinmäki 5
02760 Espoo Finland
tel. 358-45-657 9247
http://asianfoodmarket.nettisivu.org/
Löytyy rhelminä ja kysyä voi jauhoina.
Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
- 863176
- 883023
- 681862
Tykkään susta
Elämäni loppuun asti. Olet niin suuresti siihen vaikuttanut. Tykkäsit tai et siitä191812- 271711
- 211691
- 241677
Pettymys! Tähdet, tähdet -kisassa tämä erikoisjakso pois - Pistänyt artistit todella lujille!
Tähdet, tähdet -kisa on edennyt genrestä toiseen. Mutta erästä monen toivomaa erikoisjaksoa ei tällä kaudella nähdä. Voi321336- 481327
Onko meillä
Molemmilla nyt hyvät fiilikset😢ei ainakaan mulla mutta eteenpäin on mentävä😏ikävä on, kait se helpottaa ajan myötä. Ko91309