Hei. Olen suunnittelemassa Unkari-teemaisia illalliskutsuja, joihin olen kutsunut pari ystävääni. Juomapuoli on hoidossa. Kysyisin kuitenkin neuvoja, vinkkejä ja mielipiteitä siitä, kumpi viini sopisi paremmin alkuruoan kanssa ja kumpi jälkiruuan kanssa? Valkoviininä on tarjolla Tokaji Furmint, vuosikertaa 2013. Kuohuvana on puolestaan kuivaa Törley Gála Sec-kuohuviiniä.
Jos haluatte tietää, minkä ruokien kanssa ajattelin näitä viinejä tarjota, niin alkuruuaksi olen puuhaamassa Tejfölös Vegyes Salataa (ranskankerma-pohjaisella kylmällä kastikkeella höystetty vihannessalaatti) ja jälkiruuaksi Gundelin ohukaisia (Gundels palacsintas).
Pääruokana olisi gulassia ja sen kanssa hyvää punaviiniä.
Unkarilaisista viineistä
Hullunamadjaarimakuihin
1
126
Vastaukset
- Furmintinystävä
Törley Gála Sec sopii molempiin. Sillä kannattaa aloittaa ...
Tokaji Furmint voi olla kuivaa, puolikuivaa tai makeaa, ja makeusasteesta riippuu paljon että mihin se sopii. Roteva Furmintin maku voi olla salaatille liikaa, kaikki ei siitä tykkää, mutta jotkut tykkää niin että kuola tulee suuhun kun vain ajatteleekin.
Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
- 722766
- 632674
- 681792
- 241627
- 201560
Tykkään susta
Elämäni loppuun asti. Olet niin suuresti siihen vaikuttanut. Tykkäsit tai et siitä91490- 151402
- 481257
- 381233
Onko meillä
Molemmilla nyt hyvät fiilikset😢ei ainakaan mulla mutta eteenpäin on mentävä😏ikävä on, kait se helpottaa ajan myötä. Ko91219