Prosentteja laskiskellessa sanotaan että puolet sokerista muuttuu alkoholiksi. Laskukaavalla esim jos laittaa 5 kg sokeria 25l vettä niin pitäisi tulla liki 12 %:sta. 5000 g : 17 g : 25 l = 11.8% alkoholia. Eihän tämä kaava päde jos käyttää eri sokereita. Esim panimosokeria vaaditaan 1,1 kg tavalliseen sokeriin verrattuna.
Itse tein n 28 l nestettä johon laitoin 6 kg herukkaa, 1 kg rusinoita ja 6 kg tavallistasokeria ja 1 kg panimosokeria. Käyminen loppui ja ominaispainoon 10 ja prosenttimittari näyttää 10%. Mihinkä tässä voi luottaa ????? Viini kävi noin 20 päivää.
Panimosokeri,tavallinen sokeri ja alkoholiprosenti
Viinitietoutta
0
3008
Vastaukset
Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
- 903285
- 883053
- 681872
Tykkään susta
Elämäni loppuun asti. Olet niin suuresti siihen vaikuttanut. Tykkäsit tai et siitä191852- 301787
- 211711
- 241687
Pettymys! Tähdet, tähdet -kisassa tämä erikoisjakso pois - Pistänyt artistit todella lujille!
Tähdet, tähdet -kisa on edennyt genrestä toiseen. Mutta erästä monen toivomaa erikoisjaksoa ei tällä kaudella nähdä. Voi341399- 481327
Onko meillä
Molemmilla nyt hyvät fiilikset😢ei ainakaan mulla mutta eteenpäin on mentävä😏ikävä on, kait se helpottaa ajan myötä. Ko91319