Hei voisiko joku kertoa tarkoittaako 1 sellerin varsi diettikaalisopassa1:n lehden vartta vai koko mötikkää,missä on useampi 1:n sellerin naatteja???
Sellerin varsi??
3
389
Vastaukset
- meillainaki
Tarkoittaa yhtä vartta, ei koko kimppua.
- einiinkäänsimppeli
Yleensä yhden lehden vartta - tosin uloimmat lehdet varsineen ovat isompia kuin nipun sisällä olevat pienemmät, hennommat varret. Sellerinvarressa on usein myös pitkiä kuituja jotka voi poistaa taivuttamalla varren pää katki ja vetämällä - vähän samaan tapaan kuin raparperin kanssa.
Resepti todennäköisesti tarkoittaa yhtä vartta, joten aloita siitä - italialainen soffritto , joka on melkein kaikkien kastikkeiden pohja, lähtee samasta määrästä sipulia, porkkanaa ja selleriä (vartta) pienettyinä ja pehmennettyinä oliiviöljyssä, kun ovat pehmeitä niin sekaan valkosipulia (slaisattuna tai puristettuna), mustapeppaa hienonnettuna, suolaa, yrttejä joko kuivattuina tai tuoreina eli timjamia, basilikaa, rosmariinia jne... kutakin makusi mukaan, sekaan domskuja purkki ja antaa muhia - tämä on pohja niin monelle "italialaiselle" ruoalle ja sitä voi käyttää niin pasta-kastikkeisiin, laatikkoruokiin tai soseutettuna pitsan kastikkeeksi -mukaan voi aina heittää vähän chiliä potkua antamaan.
Tosin yksinkertaiset maut ovat parhaimmat kuten Bourdain totesi maistettuaan vain mustapippurilla ja pecorini-juustoraasteella maustettua pastaa -vähän oliivi-öljyä päälle ja se oli siinä.
Itse teen hyvin usein spagettia käyttäen vain sipulia, valkosipulia, chiliä tuoreena tai hiutaleina, suolaa, peppaa - pastan kiehuessa kattilassaan heitän nämä pannulle runsaaseen öljyyn tekeytymään, sekoittaen kuten myös pastaa aina välillä, kun sipuli on pehmeää ja pastan valmis yhdistän nämä kaksi, valutan vedet pastasta ja kaadan öljyiset sipulit valutetun pastan sekaan, sekoitan, kaadan lautaselle, vähän pecorinoa tai parmesaania raastettuna päälle, oheen domsku ja se on siinä - ei muuta kuin nauttimaan.
Kaikista ohjeista poiketen minä keitän pastani runsaassa reilusti suolatussa vedessä johon on lisätty muutama ruokalusikallinen hyvää neitsyt-oliiviöljyä - veden kiehuessa kovaa niin vedestä ja öljystä muodostuu emulsio, joka maustaa pastan toisella tapaa ja pitää sen erillään ja pastaa pitää sekoittaa aina välillä, jotta se pysyisi irtonaisena.
Toki ymmärrän, että keitto-ohjeeni sotii kaikkea ohjelmissa esitettyjä tapoja vastaan, mutta kokeilkaa - se vain toimii kuten myös tapani keittää spagettia - otan nipun spagettia käsiini ja kun vesi kiehuu voimakkaasti niin taivutan nipun puoliksi ja sirottelen spagetin keitinveteen sekoittaen haarukalla puolitetut samantien - näin ne kypsyvät yhtäaikaisesti ja pysyvät erillään toisistaan.
Kun pasta on kypsää eli ei enää tartu hampaisiin kuten raaka vehnä tekee kaadan vedet pois ja lisään kattilaan tekemäni kastikkeen sekoittaen ja annostelen lautasille, vähän valitsemaani kovaa juustoa päälle (välillä pelkkää parmesaania, joskus pecorinoa tai Valion mustaleimaista tai näiden yhdistelmää), oheen aikaisemmin tehty hyvä salaatti ja eikuin nauttimaan joko hyvän oluen tai viinin kanssa.
Muutama asia hyvän pastaruokaan tekoon on, että keitinvesi todellakin kiehuu, sekoitetaan usein, kastike lisätään valutetun pastan sekaan sekoittaen, hyvää juustoa päälle ja hyvä salaatti salaatti oheen - pari päivää sitten tein pasta-aterian muutama viikko sitten tehdyn lasagnen ylijäämä-kastikkeesta (pakkasesta) ja maistui törkeän hyvältä - näin hyvää kun saisikin jonkin ravintelin listoilta niin olisin myyty.
Ohjeeni on, että etsikää makuja/tapoja ja kun löydätte ne niin kehittäkää niitä eteenpäin, mutta muistakaa aina KISS-periaate eli keep it simple stupid ja maut ovat paremmat. - älä_hylji
sellerinvarsi ja mukula poistaa nestettä. https://fineli.fi/fineli/fi/elintarvikkeet/339
Alkuperäinen mimosa-salaatti -50 luvulta ;
3 dl keitettyä selleriä kuutioina, 2 dl kurkkukuutioita,
1 päärynä kuutioina , 2 dl tuoretta tai säilykeananasta kuutioina.
2 dl viinirypälekuutioita
soossi , 1 dl paksua kermaa,
1 dl kermaviiliä 1 tl sitruunan mehua, 1 tl sellerisuolaa
Kevätherkku valmis.
Nykyohje joku keitetty kanamuna hedelmä sörsselsön
Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
- 881527
Kesän odotuksia hyrynsalmella
Kyllä kesällä hyrynsalmellakin on mahdollisuus osallistua kylän menoon monella tavalla . On kaunislehdon talomuseolla101390- 751306
- 681226
- 1151119
- 75991
- 68915
Anne Kukkohovi ei myykkään pikkuhousujaan
Kyseessä oli vain markkinointitempaus. Anne höynäytti hienosti kaikkia ja Onlyfans-tilinsä tilaajamäärä lähti jyrkkään n255910Voi Rakas siellä
Olet ollut mun ajatuksissa taas koko päivän. Olet ihmeellinen kertakaikkiaan ja arvostan sinua niin paljon❤️Minulla ei o12851- 33833