Terve. Jos on pariskunta joka ei ole naimisissa, ja asuu syrjäseudulla josta ei ole julkista liikennettä ja käy samassa työpaikassa samoilla työajoilla, omalla autolla, joka on vain toisen nimissä ja vain toisella on ajokortti, miten matkavähennys hoidetaan verotuksessa? Laitetaanko se puoliksi vai vähentääkö se avopuoliso jolla on auto ja kortti sen omassa verotuksessaan ja perii sitten puolet kuluista toiselta avopuolisolta joka vähentää sen summan verotuksessaan, ja korvauksen saanut avopuoliso maksaa tästä saamastaan korvauksesta veron, vai voiko molemmat vähentää "halvimman kulkuneuvon mukaan" täydet summat.
Avoparin työmatkavähennys verotuksessa
7
394
Vastaukset
Ei ainakaan voi veloittaa toiselta mitään ellei omista liikennelupaa.
Käsittääkseni vain se henkilöistä, jonka autolla kuljetaan, saa verovähennyksen.- näinseon_
Teidät katsotaan pariksi eli olette avopari.
Vain toinen saa vähennyksen verotuksessa,toinen jää ilman. - autollatöihin
Molemmat tietysti pistävät verovähennykseen "oman auton mukaan". Ei verottaja tuti onko autoa tai ajokorttia. Näin me tehdään ja aina menee läpi.
Halvinta julkista käyttäen. Jos ei ole julkista niin saa käyttää omaa autoa.- veropetos_
Kyseessä on veronkierto ja toisella ei edes ajokorttia tai tietoja kun autoverot keräillään.
Voi kusahtaa veropetoksesta.
Eli laiton on. - autollatöihin
veropetos_ kirjoitti:
Kyseessä on veronkierto ja toisella ei edes ajokorttia tai tietoja kun autoverot keräillään.
Voi kusahtaa veropetoksesta.
Eli laiton on.En usko että on laitonta. Ohjeessa lukee että pitää käyttää halvinta mahdollista kulkuneuvoa työmatkoihin. Jos ei ole julkista niin saa käyttää omaa yksityistä autoa. Vaihtoehto on että käyttää taksia ja pistää kulut verotukseen vähennyksinä. Suomessa on erillisverotus. Ei ihmisiä veroteta kimpassa.
Voihan verotukseen laittaa omaa autoa vaikka autoa tai ajokorttia ei olisikaan. Sehän kuvaa vain että kulut ovat suuret. Moini laittaa vähennyksiin linja-autokulut vaikka käyttävät omaa autoa. Onko se sitten väärin.
Pitää käyttää omaa järkeä.
Kimppakyyti on suomessa periaatteessa laiton, auton omistajalle lätkäistään veroa jos tulee tuottoa. - näinseon_
Nyt ei ole uskon kysymys vaan laki joka kertoo kuinka menetellään.
Kimppakyyti ei ole laiton kun siitä ei hyödytä taloudellisessa mielessä,jos taas molemmat laittaa vrotukseen yhden auton käyttö kulusta on kyseessä hyöty ja veropetos.
Linjauton taksan mukaan voi laittaa mutta se on pienempi kuin oman auton käyttö korvaukset .
Taksin käytöstä ei saa juuri mitään siihen kulumäärään nähden,omassa autossakin on omavastuu jokaiselle vuodelle joten kilometri määrien on oltava aika kovat ennen kuin edes pienen vähennyksen saa,se otetaan huomioon veroprosenteissa.
Kysymys ei ole oman järjen käytöstä, vaan kysymys on laista jolla palstalla tämäkin aloittajan kysymys on.
Toki ihmiset tekee noin, aika monikin ,mutta rehellinen ei tee tuplakorvausten saantia koska kyseessä on yhden auton kulut.
Korvaukset ovat huonot auton todellisiin kustannuksiin nähden lisäksi maksimi rajat on myös olemassa mitä voi saada vähennyksiin.
- Ansiotulovähennys
Työssäkäyvänä saa automaattisesti ansiotulovähennyksen, jolla korvataan niitä kuluja, mitä työansion hankkimisesta tulee, esim. matkakuluja - vähennyksen saavat siis kaikki ansiotuloa saavat, mutta eivät esim. eläkeläiset tai työttömät. Eräänlainen peruskorvaus tulee siis ansiotulovähennyksestä, joten työssäkäyntikulujen täytyy olla tosiaan suuret ennen kuin niistä voi verotuksessa saada muutakin hyötyä.
Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
Mies vinkkinä sulle
Jos pyytäisit kahville tai ihan mihin vaan, niin lähtisin varmasti välittämättä muista857425- 965374
- 2544533
- 444465
- 623227
- 482656
Olet oikeasti ollut
Niin tärkeä mulle ja kaikki meidän väliltä on pilattu ei yksistään sinun toiminnalla vaan minun myös.222338Kuuluu raksutus tänne asti kun mietit
Pelkäätkö että särjen sydämesi vai mikä on? En mä niin tekisi mies koskaan 😘292302- 492252
- 412164