Millaistakohan palautetta ravintola saisi asiakkailta, jos se tekisi vaikkapa sienikeiton ja -kastikkeen kaurakermaan tai muuhun vegaaniseen vastaavaan? Näyttääpä vielä nyt vuonna 2017 miltei jokainen ravintola suosia perinteistä maitokermaa. Mutta nuo kaura-/soijatuottret ovat paljon ekologisempia ja niitä voivat käyttää myös maitoallergiset ja vegaanit. Varsinkin vesijalanjälki ja kasvihuonepäästöt pienenevät.
Palaute vegaanikermoja suosivasta ravintolasta?
4
174
Vastaukset
- Niinjanäin
Itse olen siirtynyt esim kaurakerman käyttäjäksi jo monta vuotta sitten. Hyvä maku eikä "leikkaa" vaikka kypsentää pidemmän kaavan kautta, säilyvyys jne. Ympäristövaikutuksista voidaan olla montaa mieltä.
Hiilijalanjälki voi olla yllättävänkin iso kaurakermalla, ainakin itse käytän tuotetta jota ei tehdä kotimaassa. Soijan kasvatus käyttää paljon vetää ja varsinkin alueella jossa puhtaasta vedestä on aina silloin tällöin pulaakin. - mojjhhio
Jos kokki tekee hyvää ruokaa, niin se on ihan sama vaikka se olisi lehmänlannasta.. Tämä äskeinen oli vain heitetty ilmoille, koska kaurakerma/soijakerma/riisikerma yms. on ihmettelyn aiheena.
- YksinSiellä
Tuskin asiakas edes huomaisi kummasta "kermasta" kastike on tehty jos maut ovat kohdallaan. Itse suosin kaurakermaa maun ja käytettävyyden takia, ympäristövaikutukset eivät ole valinnan syy.
- edhgebter
Millaistakohan palautetta ravintola saisi asiakkailta - huonoa.
Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
- 692663
- 632614
- 681772
- 241597
- 201530
Tykkään susta
Elämäni loppuun asti. Olet niin suuresti siihen vaikuttanut. Tykkäsit tai et siitä91460- 151372
- 381223
Onko meillä
Molemmilla nyt hyvät fiilikset😢ei ainakaan mulla mutta eteenpäin on mentävä😏ikävä on, kait se helpottaa ajan myötä. Ko81187- 251106