Armoton lohiralli Japaniin.....

Norjan-iso-merilohi

27

2575

Äänestä

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Laatulohta

      Lohen laatu paranee, kun sen RASVAPROSENTTI nousee,
      Jäämeressä kylmässä ja hapekkaassa vedessä kasvaa rasvaisin lohi.

      Tämä!
      https://yle.fi/uutiset/3-7431706

    • Simosta

      Minulle oli täysin uutta, sen jötkälelohen paremmus. Kyllä ne kalaexpertti japanilaiset tietää. Iso lohi on paljon maukkaampaa vieläpä ruodot saa nopiasti ja helppoon pois.
      En osta koskaan pientä kalafilettä muovissa, jossa pyrstö on käännetty vakuumin takapuolelle.
      Ostan isosta lohesta leikatun lyhyen ja paksuleveän siivun vakuumissa.

      Minä vertasin. Makuero on iso. Samalla saa enemmän lihaa ja vähemmän nahkaa.

    • fe3g3

      Pikkulohi ja kirjolohi on huonoa.

    • halpax

      Pikkumerilohta 5.99 kilo. Max 2 kalaa.

    • Suomalainen-ISO
    • Suomessa-ja-Japanissa

      Aina tuoreena ja raakana. Pakastus tuhoaa rakenteen ja makumaailman.
      Lohisushin myynti kasvaa.

      • terävä.naukku

        Pitää kalankin antaa jonkun aikaa riippua, jotta sen rakenne paranee. Pitää tietenkin säilyttää kylmässä.

        Parin viikon raakakypsytyksellä saadaankin sitten luksusta. Graavatulle kirjolohifileellekin tulee hintaa 100 euroa kilolta.

        https://www.maaseuduntulevaisuus.fi/ruoka/artikkeli-1.227719


    • wahrq3jnw64k

      Raakakypsytys tuo amiineja ja maitohappoa lihaan. Siitä on hyvä esimerkki hapansilakka.

    • Ei-umaniamiinia

      Siksi Pohjois-Norja ------------ Tokio Japani on maksimissaan 36 tuntia. Merilohifileen pitää olla äärimmäisen tuoretta, kun se tarjotaan japanilaisessa sushiravintolassa.

      • Teno.on.parasta

        Kassilohi on mautonta möttöä. Maistuu käytännössä samalta antibiootilta kuin tanskalainen possu. Tenon lohi on eri sorttia. Kiinteälihaista maukasta punalihaa. Ei antibiootteja.


      • lohitonni

        Suomalainen kassilohituotanto käyttää 100 kertaa norjalaista enemmän antibiootteja lohitonnin kasvatukseen.
        Pohjois-Norjassa kasvatettu lohi on maultaan luonnon lohta maukkaampaa. Sitä on testattu.


      • pahaa.lohta.norjasta
        lohitonni kirjoitti:

        Suomalainen kassilohituotanto käyttää 100 kertaa norjalaista enemmän antibiootteja lohitonnin kasvatukseen.
        Pohjois-Norjassa kasvatettu lohi on maultaan luonnon lohta maukkaampaa. Sitä on testattu.

        Missä päin Suomea on kassilohituotantoa

        Norjan possulohi on kalan irvikuva. Mautonta möttöä. Ihan kuin kumisaapasta söisi.

        Maista joskus niin tiedät. Makuasioita ei opi norjalaisten propagandaa lukemalla.


      • lohitonni

    • lohitonni
    • lohitonni

      Laatua.
      https://patarumpu.fi/2013/10/23/tuore-norjalainen-lohi-on-suosikki/

      https://www.hs.fi/ruoka/art-2000002849771.html

    • lohitonni
    • kirjolohi.parempaa

      Ainoat kelvolliset norjalaiset kalat ovat luonnon sei ja turska. Viljelty lohi on ensinnäkin täysin mautonta, myös pumpattu täyteen antibiootteja. Mielummin syö kotimaista puhdasta sisävesissä kasvatettua kirjolohta, jos tekee mieli lohta.

      • antibioottiongelma

    • laatukalaa
      • fisuunassuun

        Sei ei todellakaan ole moskaa, kun sen oikein valmistaa.

        Sääli, että fisut on kalastettu tyhjiin ja kunnon turska ja ruijanpallas ovat nykyään mahdottomia saaliita jopa kalatiskeiltä.

        Seikin taitaa nykyään olla sitä "alaskan seitä", joka rakenteeltaan ja maultaan on jotain käsittämättömän huonoa.

        Fisuista näkee, että olemme todellakin eläneet tällä planeetalla yli varojemme ja ryöstökalastaneet tietyt lajit sukupuuton partaalle mistään välittämättä - toista oli 70-luvulla, kun jopa tonnikala-purkista löytyi aitoja kokonaisia paloja eikä mitään hileitä ja hintakin oli halpa.

        Näin se maailma muuttuu ja meidän on muututtava sen myötä tai sitten tulee nälkä ja puute, kuten osassa maailmaa on jo tapahtunut - ikävä kyllä.


    • Lyr

      Turska ja kolja on erinomaisia kaloja. Seiti on halpaa ja huonoa. Norjassa naureskellaan sein syöjille..
      Seiti on elinvoimainen ja sen vuosisaalis on 400 000 tonnia. Kalan lihassa on amiineja ja ne tekee siitä tympeän makuista. Skoonessa sitä grillataan.

      Tuore seiti ja riittävä maustaminen tekee siitä syötävää.

      https://www.ta.no/nyheter/pestobakt-lyr/s/1-111-7554644


      Alaskanseitiä vastaavasti pyydetään 3 miljoonaa tonnia vuosittain. Alaskanseiti on miedon makuista. Se on erinomaista tuoreena.

    • Atlantin-SEI

      Makueroja.
      https://en.wikipedia.org/wiki/Pollock

      Briteissä turska ja kolja on kallista ylikalastuksen vuoksi, mutta seitä on hyvin saatavilla. Se ei ole haluttua. Siksi kauppa yrittää keksiä uusia tuotenimiä seille. Esimerkiksi "colin".

    • Lohtajalla

      Kotimainen kirjolohi on 100 kertaa paremman makuista kuin Jäämeren ydinjätehaudoissa kasvatettu antibiootti-kassilohi.

    • Sei--kirjolohi--röyhtäys

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Miksi et irrota otettasi

      Suhteeni?
      Ikävä
      86
      3166
    2. Koko ajan olet

      Senkin suhteen kiusannut. Halut on ihan mielettömät olleet jo pitkään
      Ikävä
      88
      3013
    3. Muutama syy

      Sille miksi IRL kohtaaminen on hänelle vaikeaa
      Ikävä
      68
      1862
    4. Tykkään susta

      Elämäni loppuun asti. Olet niin suuresti siihen vaikuttanut. Tykkäsit tai et siitä
      Ikävä
      19
      1802
    5. Onko kaikki hyvin, iso huoli sinusta

      Miten jakselet? Onko sattunut jotain ikävää. Naiselta
      Ikävä
      27
      1701
    6. Estitkö sä minut

      Oikeasti. Haluatko, että jätän sun ajattelemisen? :3
      Ikävä
      21
      1681
    7. Onko kaivatullasi

      Hyvä vai huono huumorintaju?
      Ikävä
      24
      1677
    8. Tiedätkö tykkääkö

      Kaivatustasi siinä mielessä joku muukin kuin sinä itse
      Ikävä
      48
      1327
    9. Pettymys! Tähdet, tähdet -kisassa tämä erikoisjakso pois - Pistänyt artistit todella lujille!

      Tähdet, tähdet -kisa on edennyt genrestä toiseen. Mutta erästä monen toivomaa erikoisjaksoa ei tällä kaudella nähdä. Voi
      Tv-sarjat
      32
      1326
    10. Onko meillä

      Molemmilla nyt hyvät fiilikset😢ei ainakaan mulla mutta eteenpäin on mentävä😏ikävä on, kait se helpottaa ajan myötä. Ko
      Ikävä
      9
      1309
    Aihe