Arktinen rasvainen merilohi on saatava tuoreena Tokioon ja nopeasti.
https://www.lapinkansa.fi/lappi/norjan-kasvava-kalantuotanto-kiihdyttaa-rekkarallia-valtatiella-21-ulkomaalaiset-ajavat-liian-lujaa-15995229/
6kg.
Armoton lohiralli Japaniin.....
27
2530
Vastaukset
- Laatulohta
Lohen laatu paranee, kun sen RASVAPROSENTTI nousee,
Jäämeressä kylmässä ja hapekkaassa vedessä kasvaa rasvaisin lohi.
Tämä!
https://yle.fi/uutiset/3-7431706 - Simosta
Minulle oli täysin uutta, sen jötkälelohen paremmus. Kyllä ne kalaexpertti japanilaiset tietää. Iso lohi on paljon maukkaampaa vieläpä ruodot saa nopiasti ja helppoon pois.
En osta koskaan pientä kalafilettä muovissa, jossa pyrstö on käännetty vakuumin takapuolelle.
Ostan isosta lohesta leikatun lyhyen ja paksuleveän siivun vakuumissa.
Minä vertasin. Makuero on iso. Samalla saa enemmän lihaa ja vähemmän nahkaa. - fe3g3
Pikkulohi ja kirjolohi on huonoa.
- halpax
Pikkumerilohta 5.99 kilo. Max 2 kalaa.
- Suomalainen-ISO
Tuoreena Japaniin... Rasvaisesta maksetaan enemmän..
https://yle.fi/uutiset/3-7431706 - Suomessa-ja-Japanissa
Aina tuoreena ja raakana. Pakastus tuhoaa rakenteen ja makumaailman.
Lohisushin myynti kasvaa.- terävä.naukku
Pitää kalankin antaa jonkun aikaa riippua, jotta sen rakenne paranee. Pitää tietenkin säilyttää kylmässä.
Parin viikon raakakypsytyksellä saadaankin sitten luksusta. Graavatulle kirjolohifileellekin tulee hintaa 100 euroa kilolta.
https://www.maaseuduntulevaisuus.fi/ruoka/artikkeli-1.227719
- wahrq3jnw64k
Raakakypsytys tuo amiineja ja maitohappoa lihaan. Siitä on hyvä esimerkki hapansilakka.
- Ei-umaniamiinia
Siksi Pohjois-Norja ------------ Tokio Japani on maksimissaan 36 tuntia. Merilohifileen pitää olla äärimmäisen tuoretta, kun se tarjotaan japanilaisessa sushiravintolassa.
- Teno.on.parasta
Kassilohi on mautonta möttöä. Maistuu käytännössä samalta antibiootilta kuin tanskalainen possu. Tenon lohi on eri sorttia. Kiinteälihaista maukasta punalihaa. Ei antibiootteja.
- lohitonni
Suomalainen kassilohituotanto käyttää 100 kertaa norjalaista enemmän antibiootteja lohitonnin kasvatukseen.
Pohjois-Norjassa kasvatettu lohi on maultaan luonnon lohta maukkaampaa. Sitä on testattu. - pahaa.lohta.norjasta
lohitonni kirjoitti:
Suomalainen kassilohituotanto käyttää 100 kertaa norjalaista enemmän antibiootteja lohitonnin kasvatukseen.
Pohjois-Norjassa kasvatettu lohi on maultaan luonnon lohta maukkaampaa. Sitä on testattu.Missä päin Suomea on kassilohituotantoa
Norjan possulohi on kalan irvikuva. Mautonta möttöä. Ihan kuin kumisaapasta söisi.
Maista joskus niin tiedät. Makuasioita ei opi norjalaisten propagandaa lukemalla. - lohitonni
KASSI= KELLUVA VERKKOALLAS.
http://jukuri.luke.fi/bitstream/handle/10024/519814/rkts2014_11.pdf?sequence=1
- lohitonni
Japanissa vaaditaan RASVAISUUTTA ! Siksi jäämeressä hitaasti kasvaneesta lohesta maksetaan enemmän.
https://www.lapinkansa.fi/lappi/norjan-kasvava-kalantuotanto-kiihdyttaa-rekkarallia-valtatiella-21-ulkomaalaiset-ajavat-liian-lujaa-15995229/ - lohitonni
Antibioottien käyttö Suomessa on suuri ongelma. Norjassa ongelma on tiedostettu ja käyttö minimoitu.
https://www.evira.fi/files/attachments/fi/elaimet/elainten_terveys_ja_elaintaudit/elaintaudit/kalalaakkeet2015pia_.pdf - kirjolohi.parempaa
Ainoat kelvolliset norjalaiset kalat ovat luonnon sei ja turska. Viljelty lohi on ensinnäkin täysin mautonta, myös pumpattu täyteen antibiootteja. Mielummin syö kotimaista puhdasta sisävesissä kasvatettua kirjolohta, jos tekee mieli lohta.
- antibioottiongelma
Lue.
https://www.evira.fi/files/attachments/fi/elaimet/elainten_terveys_ja_elaintaudit/elaintaudit/kalalaakkeet2015pia_.pdf
Suomessa ja Tanskassa on antibioottiongelma. Norjassa ei ole.
Kylmässä ja hapekkaassa vedessä tauteja ei juuri ole,
- laatukalaa
Turska on herkku, mutta SEI on moskaa.
Järvikaloista KUHA, SIIKA, AHVEN, MUIKKU ja MADE on HERKKUA ja samoin kilon HAUKI.
LAHNA on kelvollista. SAMOIN pyyntituore
SILLI ja SILAKKA.
http://www.kaleva.fi/juttutupa/hinta-ja-laatu/kotimaisen-kirjolohen-maku/4581588
https://yle.fi/uutiset/3-9539990
https://kalaneuvos.fi/vastuullisuus/kalojemme-alkupera/- fisuunassuun
Sei ei todellakaan ole moskaa, kun sen oikein valmistaa.
Sääli, että fisut on kalastettu tyhjiin ja kunnon turska ja ruijanpallas ovat nykyään mahdottomia saaliita jopa kalatiskeiltä.
Seikin taitaa nykyään olla sitä "alaskan seitä", joka rakenteeltaan ja maultaan on jotain käsittämättömän huonoa.
Fisuista näkee, että olemme todellakin eläneet tällä planeetalla yli varojemme ja ryöstökalastaneet tietyt lajit sukupuuton partaalle mistään välittämättä - toista oli 70-luvulla, kun jopa tonnikala-purkista löytyi aitoja kokonaisia paloja eikä mitään hileitä ja hintakin oli halpa.
Näin se maailma muuttuu ja meidän on muututtava sen myötä tai sitten tulee nälkä ja puute, kuten osassa maailmaa on jo tapahtunut - ikävä kyllä.
- Lyr
Turska ja kolja on erinomaisia kaloja. Seiti on halpaa ja huonoa. Norjassa naureskellaan sein syöjille..
Seiti on elinvoimainen ja sen vuosisaalis on 400 000 tonnia. Kalan lihassa on amiineja ja ne tekee siitä tympeän makuista. Skoonessa sitä grillataan.
Tuore seiti ja riittävä maustaminen tekee siitä syötävää.
https://www.ta.no/nyheter/pestobakt-lyr/s/1-111-7554644
Alaskanseitiä vastaavasti pyydetään 3 miljoonaa tonnia vuosittain. Alaskanseiti on miedon makuista. Se on erinomaista tuoreena. - Atlantin-SEI
Makueroja.
https://en.wikipedia.org/wiki/Pollock
Briteissä turska ja kolja on kallista ylikalastuksen vuoksi, mutta seitä on hyvin saatavilla. Se ei ole haluttua. Siksi kauppa yrittää keksiä uusia tuotenimiä seille. Esimerkiksi "colin". - Lohtajalla
Kotimainen kirjolohi on 100 kertaa paremman makuista kuin Jäämeren ydinjätehaudoissa kasvatettu antibiootti-kassilohi.
- Sei--kirjolohi--röyhtäys
Sei ja kirjolohi. Vanhusten ruokaa.
https://yle.fi/uutiset/3-5327640
Kirjolohta ei syödä Ruotsissa eikä Norjassa.
https://suomenkuvalehti.fi/jutut/kotimaa/jo-puolet-kirjolohesta-tulee-ruotsista/- kirjolohi.on.parasta
Ruotsalainen kirjolohi hakkaa myös Norjalaisen saastelohen 100-0. Ruotsista ei ole nimittäin suoraa meriyhteyttä myrkkymereen.
- Akkurat
Itämeri.... https://yle.fi/uutiset/3-6684777
Norja ja puhdas jäämeri.
https://blogit.ulkoministerio.fi/oslo/norja-elintarvikkeiden-aarreaitta/
Lappi... https://lapintutkimusseura.fi/files/Acta Lapponica Fenniae 24.pdf
Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
En voi jutella kanssasi
tietenkään, mutta täällä voin sanoa sinulle, että se sinun hiljaisuutesi ja herkkyytesi eivät ole heikkoutta. Ne ovat ih395150Trump ja Vance murskasivat ja nolasivat Zelenskyn tiedotusvälineiden edessä Valkoisessa talossa.
Jopa oli uskomaton tilaisuus Valkoisessa talossa. Zelensky jäi täydelliseksi lehdellä soittelijaksi suhteessa Trumpiin j5181730Kokoomus haluaa hoitaa flussat yksityisellä, jotta säästettäisiin rahaa ja aikaa
Mies hakeutui Terveystalo Kamppiin flunssaoireiden takia helmikuisena sunnuntai-iltana. Diagnoosiksi kirjattiin influens771100Rakkaus ei iloitse vääryydestä vaan iloitsee yhdessä TOTUUDEN kanssa.
Tajuatteko, että jotkut ihmiset pitävät siitä, kun toiset kaatuvat? He nauttivat siitä, kun toiset mokaavat tai käyttävä3591008- 77943
Anteeksi Pekka -vedätys
Apuna Ry:n somessa levinnyt Anteeksi Pakka -kampanja saa aina vaan kummallisempia piirteitä. ”Mä pyydän anteeksi. Mä53921- 59870
- 228814
Mikä on kaivattusi ärsyttävin piirre?
Mun kaivattu on erittäin vastahakoinen puhumaan itsestä. Kääntää puheenaiheen aina muuhun kun hänestä tulee puhetta.50803Päivi Ollila on tehnyt kunnallisvalituksen saadakseen pidettyä Tarja Pirkkalaisen virassa
Kaupunginhallituksen puheenjohtaja Päivi Ollila on tehnyt kunnallisvalituksen kaupungin johtamisjärjestelyiden muutokses58738