Armoton lohiralli Japaniin.....

Norjan-iso-merilohi

27

2530

Äänestä

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Laatulohta

      Lohen laatu paranee, kun sen RASVAPROSENTTI nousee,
      Jäämeressä kylmässä ja hapekkaassa vedessä kasvaa rasvaisin lohi.

      Tämä!
      https://yle.fi/uutiset/3-7431706

    • Simosta

      Minulle oli täysin uutta, sen jötkälelohen paremmus. Kyllä ne kalaexpertti japanilaiset tietää. Iso lohi on paljon maukkaampaa vieläpä ruodot saa nopiasti ja helppoon pois.
      En osta koskaan pientä kalafilettä muovissa, jossa pyrstö on käännetty vakuumin takapuolelle.
      Ostan isosta lohesta leikatun lyhyen ja paksuleveän siivun vakuumissa.

      Minä vertasin. Makuero on iso. Samalla saa enemmän lihaa ja vähemmän nahkaa.

    • fe3g3

      Pikkulohi ja kirjolohi on huonoa.

    • halpax

      Pikkumerilohta 5.99 kilo. Max 2 kalaa.

    • Suomalainen-ISO
    • Suomessa-ja-Japanissa

      Aina tuoreena ja raakana. Pakastus tuhoaa rakenteen ja makumaailman.
      Lohisushin myynti kasvaa.

      • terävä.naukku

        Pitää kalankin antaa jonkun aikaa riippua, jotta sen rakenne paranee. Pitää tietenkin säilyttää kylmässä.

        Parin viikon raakakypsytyksellä saadaankin sitten luksusta. Graavatulle kirjolohifileellekin tulee hintaa 100 euroa kilolta.

        https://www.maaseuduntulevaisuus.fi/ruoka/artikkeli-1.227719


    • wahrq3jnw64k

      Raakakypsytys tuo amiineja ja maitohappoa lihaan. Siitä on hyvä esimerkki hapansilakka.

    • Ei-umaniamiinia

      Siksi Pohjois-Norja ------------ Tokio Japani on maksimissaan 36 tuntia. Merilohifileen pitää olla äärimmäisen tuoretta, kun se tarjotaan japanilaisessa sushiravintolassa.

      • Teno.on.parasta

        Kassilohi on mautonta möttöä. Maistuu käytännössä samalta antibiootilta kuin tanskalainen possu. Tenon lohi on eri sorttia. Kiinteälihaista maukasta punalihaa. Ei antibiootteja.


      • lohitonni

        Suomalainen kassilohituotanto käyttää 100 kertaa norjalaista enemmän antibiootteja lohitonnin kasvatukseen.
        Pohjois-Norjassa kasvatettu lohi on maultaan luonnon lohta maukkaampaa. Sitä on testattu.


      • pahaa.lohta.norjasta
        lohitonni kirjoitti:

        Suomalainen kassilohituotanto käyttää 100 kertaa norjalaista enemmän antibiootteja lohitonnin kasvatukseen.
        Pohjois-Norjassa kasvatettu lohi on maultaan luonnon lohta maukkaampaa. Sitä on testattu.

        Missä päin Suomea on kassilohituotantoa

        Norjan possulohi on kalan irvikuva. Mautonta möttöä. Ihan kuin kumisaapasta söisi.

        Maista joskus niin tiedät. Makuasioita ei opi norjalaisten propagandaa lukemalla.


      • lohitonni

    • lohitonni
    • lohitonni

      Laatua.
      https://patarumpu.fi/2013/10/23/tuore-norjalainen-lohi-on-suosikki/

      https://www.hs.fi/ruoka/art-2000002849771.html

    • lohitonni
    • kirjolohi.parempaa

      Ainoat kelvolliset norjalaiset kalat ovat luonnon sei ja turska. Viljelty lohi on ensinnäkin täysin mautonta, myös pumpattu täyteen antibiootteja. Mielummin syö kotimaista puhdasta sisävesissä kasvatettua kirjolohta, jos tekee mieli lohta.

      • antibioottiongelma

    • laatukalaa
      • fisuunassuun

        Sei ei todellakaan ole moskaa, kun sen oikein valmistaa.

        Sääli, että fisut on kalastettu tyhjiin ja kunnon turska ja ruijanpallas ovat nykyään mahdottomia saaliita jopa kalatiskeiltä.

        Seikin taitaa nykyään olla sitä "alaskan seitä", joka rakenteeltaan ja maultaan on jotain käsittämättömän huonoa.

        Fisuista näkee, että olemme todellakin eläneet tällä planeetalla yli varojemme ja ryöstökalastaneet tietyt lajit sukupuuton partaalle mistään välittämättä - toista oli 70-luvulla, kun jopa tonnikala-purkista löytyi aitoja kokonaisia paloja eikä mitään hileitä ja hintakin oli halpa.

        Näin se maailma muuttuu ja meidän on muututtava sen myötä tai sitten tulee nälkä ja puute, kuten osassa maailmaa on jo tapahtunut - ikävä kyllä.


    • Lyr

      Turska ja kolja on erinomaisia kaloja. Seiti on halpaa ja huonoa. Norjassa naureskellaan sein syöjille..
      Seiti on elinvoimainen ja sen vuosisaalis on 400 000 tonnia. Kalan lihassa on amiineja ja ne tekee siitä tympeän makuista. Skoonessa sitä grillataan.

      Tuore seiti ja riittävä maustaminen tekee siitä syötävää.

      https://www.ta.no/nyheter/pestobakt-lyr/s/1-111-7554644


      Alaskanseitiä vastaavasti pyydetään 3 miljoonaa tonnia vuosittain. Alaskanseiti on miedon makuista. Se on erinomaista tuoreena.

    • Atlantin-SEI

      Makueroja.
      https://en.wikipedia.org/wiki/Pollock

      Briteissä turska ja kolja on kallista ylikalastuksen vuoksi, mutta seitä on hyvin saatavilla. Se ei ole haluttua. Siksi kauppa yrittää keksiä uusia tuotenimiä seille. Esimerkiksi "colin".

    • Lohtajalla

      Kotimainen kirjolohi on 100 kertaa paremman makuista kuin Jäämeren ydinjätehaudoissa kasvatettu antibiootti-kassilohi.

    • Sei--kirjolohi--röyhtäys

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. En voi jutella kanssasi

      tietenkään, mutta täällä voin sanoa sinulle, että se sinun hiljaisuutesi ja herkkyytesi eivät ole heikkoutta. Ne ovat ih
      Tunteet
      39
      5150
    2. Trump ja Vance murskasivat ja nolasivat Zelenskyn tiedotusvälineiden edessä Valkoisessa talossa.

      Jopa oli uskomaton tilaisuus Valkoisessa talossa. Zelensky jäi täydelliseksi lehdellä soittelijaksi suhteessa Trumpiin j
      Maailman menoa
      518
      1730
    3. Kokoomus haluaa hoitaa flussat yksityisellä, jotta säästettäisiin rahaa ja aikaa

      Mies hakeutui Terveystalo Kamppiin flunssaoireiden takia helmikuisena sunnuntai-iltana. Diagnoosiksi kirjattiin influens
      Maailman menoa
      77
      1100
    4. Rakkaus ei iloitse vääryydestä vaan iloitsee yhdessä TOTUUDEN kanssa.

      Tajuatteko, että jotkut ihmiset pitävät siitä, kun toiset kaatuvat? He nauttivat siitä, kun toiset mokaavat tai käyttävä
      Idän uskonnot
      359
      1008
    5. Koska olet rakastellut

      Kaivattusi kanssa viimeksi?
      Ikävä
      77
      943
    6. Anteeksi Pekka -vedätys

      Apuna Ry:n somessa levinnyt Anteeksi Pakka -kampanja saa aina vaan kummallisempia piirteitä. ”Mä pyydän anteeksi. Mä
      Maailman menoa
      53
      921
    7. Kumpi tästä

      Teidän tilanteesta teki vaikeaa? Sivusta
      Ikävä
      59
      870
    8. Kaikkia ei voi miellyttää

      Eikä ole tarviskaan. Hyvää huomenta ja mukavaa perjantaita. 😊❄️⚜️✌🏼❤️
      Ikävä
      228
      814
    9. Mikä on kaivattusi ärsyttävin piirre?

      Mun kaivattu on erittäin vastahakoinen puhumaan itsestä. Kääntää puheenaiheen aina muuhun kun hänestä tulee puhetta.
      Ikävä
      50
      803
    10. Päivi Ollila on tehnyt kunnallisvalituksen saadakseen pidettyä Tarja Pirkkalaisen virassa

      Kaupunginhallituksen puheenjohtaja Päivi Ollila on tehnyt kunnallisvalituksen kaupungin johtamisjärjestelyiden muutokses
      Haapavesi
      58
      738
    Aihe