Onko kellään ideaa miksi alkoholittomat oluet (ja siiderit) ovat niin kalliita Suomessa? Alkoholijuomien hintaanhan vaikuttaa tietenkin alkoholivero mutta jos kerran prosentteja ei ole, niin miten voi alkoholiton olut silti maksaa yhtä paljon kuin keppana?
Alkoholittoman oluen hinta
3
898
Vastaukset
- olutfiili
Kysy asiaa kauppiaalta. Toisaalta alkoholitonta olutta ei olemassakaan, aina kun olutta pannaan syntyy alkoholia. Jos alkoholi halutaan pois oluesta se pitää hoitaa ja se maksaa lisää. Eli alkoholiton olut on kalliimpi valmistaa kuin normaali olut. Ehkä osa kovasta hinnasta selittyy tästä syystä.
Jos olutta ei ole tehty käyttämällä ei se ole olutta, ei edes alkoholitonta olutta. - Tsepu
Sepä voikin olla mielenkiintoinen prosessi, jolla alkoholi oluista ja siidereistä poistetaan. Makuhan ei saisi muuttua liikaa. Kuumentaminen (haihduttaminen) vaikuttaa makuun. Kemiallinen poistaminen tai neutralisointi sekin vaikuttaa muihinkin yhdisteisiin eli makuaineisiin.
Tietysti voidaan käyttää vähäalkoholisia hiivoja, mutta alkoholin määrä vaikuttanee liukoisuuksiin ja tietysti eri hiivan käyttäminen makuun sekin. - Panimomestari_76
Erät pieniä ja prosessissa käytettävät entsyymit ovat kallita. Toisaalta entsyymiteknologia toimii hemmetin hyvin. Buckler esim tosi laadukas
Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
- 732815
- 642703
- 681792
- 241637
Tykkään susta
Elämäni loppuun asti. Olet niin suuresti siihen vaikuttanut. Tykkäsit tai et siitä161580- 201570
- 151412
- 481267
- 381243
Onko meillä
Molemmilla nyt hyvät fiilikset😢ei ainakaan mulla mutta eteenpäin on mentävä😏ikävä on, kait se helpottaa ajan myötä. Ko91229