Paljonko maksaa espada kilo

Kokki_Ykkönen

Paljonko maksaa espada kilo kauppahallissa. Voiko sitä ostaa sieltä palan vai täyttyä ostaa koko kala. Onko espadaa myynnissä tavallisissa ruokakaupoissa tuoreena ja mihin hintaan.

Miten noin yleensäkin on ruokakaupoista saatavana tuoretta kalaa.

14

3206

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Kalakokki

      Kun googlaa espada food, vain harva annoksista näyttää todella mehukkailta. Etupäässä kala näytetään valmisteltavan öljyssä friteeraamalla ja lisäksi jossakin kuorutuksessa. Ei taida kalan oma maku enää maistua ollenkaan. Eikö kastikkeet kuulu Madeiralaiseen keittiöön?
      Ajattelin itse valmistaa espadasta ruoan voissa paistamalla ja siihen kunnon bearnaisekastikkeen. Googlen annoksissa ei näy tilliä, onko tilliä saatavissa kaupoista?

      Mutta alkuperäinen kysymykseni oli tuo espadan saatavuus pienemmissä erissä ja mihin hintaan?

      • Eisoossia

        Madeiralaisissa ruoka-annoksissa ei ole tyypillisesti kastikkeita.
        Joskus kuivahkon lihan kanssa sitä kaipaisi ja tonnikalapihvin.


    • Mustahuotrakala

      Kyllä sitä on ruokakaupoissakin myytävänä, kun kaupassa on vain laajempi kalatiski.
      Kauppahallin kalahalli on käsittääkseni enemmänkin tukku, eli myy ravintoloille kalaa jne.

    • voissa_paistettu

      Lidon Porto Maren korttelin supermarketissa kokonainen kala 7.90 kilo ja nyljetty ja paloiteltu 19.90 kilo.
      Huomenna testaan, miltä maistuu itsepaistettu.

    • espada_kalapuikko

      Noniin testattu on ja kun on tottunut suomalaisiin ahveniin, muikkuihin ja siikoihin, niin aika mitättömän makuinen tuo espada on.
      Lähinnä se on turskan makuinen eli ei maistu oikein miltään, joten ylimääräisillä härpäkkeillä esim.
      banaanilla siis yritetään saada siihen makua.
      Huomenna kokeillaan jotain toista, valikoimaa kyllä riittää...

      • Jääpedillä

        Mutta parasta on ettei siinä ole ruotoja, ainakaan ravintola-annoksissa.
        Itse ne voi sietää näitä kotimaisia "piikkisimppuja" kuten ahventa.

        Toisaalta monessa ravintolassa on laajempi kalavalikoima ja voi halutessaan valita kalansa itse.


      • ts18056
        Jääpedillä kirjoitti:

        Mutta parasta on ettei siinä ole ruotoja, ainakaan ravintola-annoksissa.
        Itse ne voi sietää näitä kotimaisia "piikkisimppuja" kuten ahventa.

        Toisaalta monessa ravintolassa on laajempi kalavalikoima ja voi halutessaan valita kalansa itse.

        No joo, jos ahventa pitää piikkisenä ja vaikeasti syötävänä, lienee parasta pysytellä kalapuikoissa ;-)


      • Kotitarvekalastaja
        Jääpedillä kirjoitti:

        Mutta parasta on ettei siinä ole ruotoja, ainakaan ravintola-annoksissa.
        Itse ne voi sietää näitä kotimaisia "piikkisimppuja" kuten ahventa.

        Toisaalta monessa ravintolassa on laajempi kalavalikoima ja voi halutessaan valita kalansa itse.

        "Itse ne voi sietää näitä kotimaisia "piikkisimppuja" kuten ahventa."

        Ahvenen, siian, kuhan ja hauen saa perattua ruodottomaksi kun vähän harjoittelee.


      • Kaikkeaskeidaa
        Kotitarvekalastaja kirjoitti:

        "Itse ne voi sietää näitä kotimaisia "piikkisimppuja" kuten ahventa."

        Ahvenen, siian, kuhan ja hauen saa perattua ruodottomaksi kun vähän harjoittelee.

        Edelleen en siedä niitä.
        Kumma kun ravintolassakin saa ruotoja niistä kurkkuunsa.
        Siika kelpaa savustettuna kerran vuodessa.


    • Kalanpyytäjä

      Minusta Espada oli aivan hyvän makuista. Kauppahallissa hinta oli maaliskuun lopulla muistaakseni 4,90 kilo kokonaisena.

      En muista ruotoja saaneeni ravitsemusliikkeissä.

    • Tahtookunnonruokaa

      Täytyy sanoa eilen illalla espadaa syöneenä, etten toista kertaa maksa tuosta mauttomasta kalasta 15 euroa, ei ole sen arvoista. Enkä sen puolesta siitä lihavartaasta 20 euroa. Parasta ravintolaruokaa on ollut kalakeitto, siinä ei ollut iänikuisia ranskanpoppuja, jota joka annokseen tuputetaan.
      Mehukkaan ruoan saaminen kohtuuhintaan tuntuu täällä olevan mahdotonta. Paellat ja pastat toimii, mutta niitä tarjotaan harvassa.
      Parhaimman makuista ruokaa olemme saaneet yhdessä kauppakeskuksessa, jossa oli buffa ja hyviä salaatteja ja paikallisia ruokia, siellä käymme toistekin.

      • Soppaa

        Kalakeitto kunnon ruokaa..., makunsa kullakin.
        Tomaattisipulikeitto valkosipulileivän kera on hyvä alkuruuaksi.


    • Keväälläfunchaliin

      Onko kellään tietoa, voiko tuota espada kalaa löytyä myös säilykkeenä, eli siis purkissa? Olisi mukava tuoda tuttavalle tuliaisena.

    • Tehdäänsitä

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Miksi et irrota otettasi

      Suhteeni?
      Ikävä
      74
      2892
    2. Koko ajan olet

      Senkin suhteen kiusannut. Halut on ihan mielettömät olleet jo pitkään
      Ikävä
      64
      2753
    3. Muutama syy

      Sille miksi IRL kohtaaminen on hänelle vaikeaa
      Ikävä
      68
      1812
    4. Onko kaivatullasi

      Hyvä vai huono huumorintaju?
      Ikävä
      24
      1647
    5. Tykkään susta

      Elämäni loppuun asti. Olet niin suuresti siihen vaikuttanut. Tykkäsit tai et siitä
      Ikävä
      17
      1639
    6. Estitkö sä minut

      Oikeasti. Haluatko, että jätän sun ajattelemisen? :3
      Ikävä
      20
      1590
    7. Onko kaikki hyvin, iso huoli sinusta

      Miten jakselet? Onko sattunut jotain ikävää. Naiselta
      Ikävä
      19
      1478
    8. Tiedätkö tykkääkö

      Kaivatustasi siinä mielessä joku muukin kuin sinä itse
      Ikävä
      48
      1287
    9. Millainen meno

      Viikonloppuna? Mulla hirvee vitutus päällänsä. Onko muilla sama tunne??
      Ikävä
      38
      1263
    10. Onko meillä

      Molemmilla nyt hyvät fiilikset😢ei ainakaan mulla mutta eteenpäin on mentävä😏ikävä on, kait se helpottaa ajan myötä. Ko
      Ikävä
      9
      1249
    Aihe