Lähes unohtunut imelletyn perunalaatikon valmistaminen on taas elpymässä. Sitä valmistetaan nykyisin jo jonkin verran arkiruoaksi. Joskus 40-60 luvuilla emännät imellyttivät korkeassa lämpötilassa 70-75 asteessa ja imeltymisaika oli varsin nopea noin 3 tuntia. Jostain syystä tämä taito unohtui ja alettiin imeltämään matalissa lämpötiloissa jopa useita vuorokausia. Monet lopettivatkin kokonaan imelletyn perunalaatikon valmistamisen jatkuvien epäonnistumisien takia. Imellyttäminen korvataan yleisesti makeuttamalla siirapilla.
Nyt imelletyn perunalaatikon valmistustaito on pikkuhiljaa palaamassa ja esimerkiksi sähköhellan käyttö imellyttämiseen lisääntyy. Kun jauhot on lisätty noin 75 asteiseen soseeseen ja tarvittaessa notkistettu vedellä laitetaan sose imeltymään noin 70 asteiseen sähköhellan uuniin. Kun näin tehdään niin päästään vanhan ajan perinteiseen lyhyeen imeltymisaikaan noin 3 tuntiin. Mitään muuta soseeseen tässä vaiheessa ei lisätä. Kokonaisvalmistusaika on noin 5-6 tuntia.
Vanhoja perinteitä noudattaen ja soveltaen valmistusaika on kohtuullisen lyhyt ja imellettyä perunalaatikkoa voidaan valmistaa myös arkiruuaksi, niin kuin joskus kymmeniä vuosia sitten on ollut tapana.
Imelletty perunalaatikko on myös arkiruokaa
VanhaPerinne
0
1689
Vastaukset
Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
- 903235
- 883033
- 681872
Tykkään susta
Elämäni loppuun asti. Olet niin suuresti siihen vaikuttanut. Tykkäsit tai et siitä191832- 281732
- 211691
- 241687
Pettymys! Tähdet, tähdet -kisassa tämä erikoisjakso pois - Pistänyt artistit todella lujille!
Tähdet, tähdet -kisa on edennyt genrestä toiseen. Mutta erästä monen toivomaa erikoisjaksoa ei tällä kaudella nähdä. Voi331355- 481327
Onko meillä
Molemmilla nyt hyvät fiilikset😢ei ainakaan mulla mutta eteenpäin on mentävä😏ikävä on, kait se helpottaa ajan myötä. Ko91319