Työnhakijan näkökulmasta olen monesti miettinyt, että onko yksityisillä työnhakupalveluilla intressiä kehittää sivustojaansa niin, että ne sopisivat mahdollisimman hyvin työnhakijalle. Onko valtiolla mitään vaatimuksia yksitysille yrityksille, jotka keräävät yritysten työpaikkailmoituksia julkaistavaksi? Tietääkö joku?
Esimerkiksi, yhdellä Suomen suurimmista työnhakupalveluista, Oikotiellä, ei ole valintaa, jossa voisi hakea työtä kaupungin perusteella. Hakuvaihtoehtoina löytyvät ainoastaan 8 suurinta kaupunkia. Kun haluaa etsiä kohdennetusti työtä pienemmästä kaupungista, niin joutuu hakemaan maakunnittain. Vaihtoehtoisesti voi kirjoittaa "Avainsana" kenttään kaupunginnimen. Tällöin esiin tulevat kyllä työpaikat, joihin on merkattu sijainniksi tämä kaupunki ja mukaan tulee myös muita tässä maakunnassa olevia kaupunkeja. Ei toki suuren työn takana selailu, mutta tämä on myös mielestäni todella epäloogista ja tulee mieleen että tehdään sitten vaikeimman kautta.. toki kun systeemiin tottuu, niin työpaikat saa sieltä varmasti esiin, mutta tuntuu siltä, että ei kyllä yhtään laiteta rahaa kehitystyöhön, joka helpottaisi työnhakijan työnhakua. Ymmärtäähän sen, että ei yksityisen yrityksen tarvitse satsata sivuston kehitykseen, jos valtio ei sitä vaadi.
Oikotiellä ei myöskään ole valintaa "Haku päättyy", kuten te-palveluiden sivuilla. Eli ei voi selata tuhansia työpaikkailmoituksia sen mukaan, missä on tänään viimeinen päivä jättää hakemus. Niin että on vain mielessä se, että eikö voisi olla edes jotain sääntöjä tällaisille.. Mitä mieltä olette?
Työnhakupalveluiden toimivuus
sääntöjäonko
0
75
Vastaukset
Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
- 732815
- 642703
- 681792
- 241637
Tykkään susta
Elämäni loppuun asti. Olet niin suuresti siihen vaikuttanut. Tykkäsit tai et siitä161580- 201570
- 151412
- 481267
- 381243
Onko meillä
Molemmilla nyt hyvät fiilikset😢ei ainakaan mulla mutta eteenpäin on mentävä😏ikävä on, kait se helpottaa ajan myötä. Ko91229