Siis esim. jos siivouskohde on 60 kilometrin päässä. Niin maksetaanko teille palkka siitä ajasta, kun ajatte autolla kohteeseen? Ja takaisin? Onko se työaikaa?
Entäs jos on monta kohdetta päivän aikana ja kohteiden välissä menee siirtymisaikaa, niin maksetaanko siitä teille palkkaa?
Vähän jäännyt epäselväksi, kun työnantaja ei sano suoraan...
Maksetaanko teille siirtymäajoista?
10
427
Vastaukset
- vieressäistuja
Meillä ainakin maksetaan kilomerikorvaukset ja palkka kummassakin tapauksessa.
- Nimierkki
Maksetaan. Siis kohteiden välinen siirtymä, ei tietenkään kotoa kohteeseen tai kohteesta kotiin korvata. Km korvaus myös oman auton käytöstä. Siirtymät ei ole kyllä itsellä noin paljon, mutta kuitenkin.
- vieressäistuja
Jos kyseessä on liikkuvatyö ja välineet kulkevat mukana autossa pitäisi maksaa myös matkat ja palkka ensimmäiseen kohteeseen menosta ja viimeisestä kohteesta poistumisesta. Lähtöpaikka ja saapumispaikka eivät välttämättä ole koti vaan esim työnantajan toimisto tai varasto.
- Työnantajajaj
Heh jos kodista kohteeseen ja kohteesta kotiin maksettaisiin niin sitten kannattaisi hommata työpaikka mahdollisimman kaukaa :)
Toki eri asia jos toimistolta/varastolta lähdetään.
Olipa kommentti.- vieressäistuja
Jos kyseessä on liikkuvatyö, eli työkohteet aamuisin ja iltaisin vaihtelevat, on mahdollista, että kilometrikorvaukset ja palkka maksetaan myös kotoa ensimmäiseen kohteeseen ja viimeisestä kohteesta kotiin. Edellytyksenä on, että autossa on mukana siivousvälineet.
- Jestassentäänmitätouhua
Itse olen saanut korvauksia vain kohteiden välisistä matkoista. Matkaa toimistollekin tulee yhteensä yli 70 km. Pisimmät työmatkat olleet yhteensä liki 90 km, josta on maksettu korvaus ainoastaan jonkun kymmenen kilsan osalta.
Ei ole oikein kannattanut koko touhu, kun työtunteja kohteessa vain 1-2 ja palkka nettona alle 10€. Viikossakin tunteja alle 10. Aivan järjetöntä hommaa!
Firmalla on myös kohteita, jotka ripoteltu pitkin päivää, tunti siellä, tunti täällä ja välillä kuulemma joutuu ajamaan kotiin, josta ei tietenkään makseta. Työpäivä ajoittuu siis niin, että eka tunti yhdessä kohteessa joskus "aamuyöstä". Sen jälkeen kotiin. Jonkun ajan päästä taas ajoa seuraavaan kohteeseen jne. Illalla taas lähtö takaisin ekaan kohteeseen, jossa pari tuntia, joten työpäivä loppuu vasta iltamyöhällä, olet kotona ehkä vasta klo 22.
Siivoojien oletetaan vissiin olevan jotain robotteja, risteillen autollaan ympäri kyliä aamusta iltaan ja mieluimmin vielä omaan piikkiin, eikä heillä saa olla mitään muuta elämää. Nukkuakaan ei näköjään tarvitse, tai ilmeisesti heidän oletetaan selviävän muutaman tunnin yöunilla.
Kyllähän tuollainen edestaas suhaaminen hieman maksaa ja omasta pussistahan se valitettavan usein pitää ottaa.
Kun aloitin siivoustyön, niin matkakorvaukset olivat jopa ihan " hys hys"- juttu. Sain lopulta taisteltua itselleni yhden kirvauksen tuollaiselle muutaman kymmenen kilsan matkalle kohteesta toiseen, mutta esimies vannotti, että "et sitten kerro kellekkään, kun 'se ja se' ei saa mitään"...jne.
Että melkoisen erikoista touhua.
Ja se oma autokin kuluu helposti loppuun huonoilla teillä alta aikayksikön. - Samajuttut4
Itse en täysin ymmärä milloin pitäisi maksaa ja milloin ei. Kerran oli yli 100 kilometriä matkaa kohteeseen ja sanoin että en aja jos et maksa kilometrikorvaukisa. Työnanatja maksoi lopulta, mutta sanoi "et sitten kerro kellekkään".
- Ei_tajua
Samaa mieltä Samaa Juttu-nimimerkin kanssa.En oikein vieläkään tiedä onko se työaikaa kun lähtee paikasta A paikkaan B. Kilometrikorvaus on ok mutta olen vieläkin ulalla..Onko se siis TYÖAIKAA -teen kotisiivouksia eli maksaako siis asiakas kun lähden hänen luokseen, esim. 30 min? Pomo ei ole puhunut koko asiasta.
- tietoaon
Kun matkustaa kohteesta A kohteeseen B on kilometrit maksettava. Aika joka tuohon siirtymään kuluu on maksettavaa aikaa mutta ei ole työaikaa. Eli jos fyysistä työtä on 7,5h ja siirtymäaikaa esim 1h saa palkan 8,5h mutta lomat kertyy vain 7,5h eikä tuo yksi tunti ole ylityötä.
- vieressäistuja2
tietoaon kirjoitti:
Kun matkustaa kohteesta A kohteeseen B on kilometrit maksettava. Aika joka tuohon siirtymään kuluu on maksettavaa aikaa mutta ei ole työaikaa. Eli jos fyysistä työtä on 7,5h ja siirtymäaikaa esim 1h saa palkan 8,5h mutta lomat kertyy vain 7,5h eikä tuo yksi tunti ole ylityötä.
Matkustusaika kohteesta A kohteeseen B on nykyisen työehtosopimuksen mukaan työaikaa. Vieressäistuja ei saa palkkaa matkasta ensimmäiseen kohteeseen eikä matkasta pois viimeisestä kohteesta.
Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
- 692693
- 632634
- 681782
- 241607
- 201540
Tykkään susta
Elämäni loppuun asti. Olet niin suuresti siihen vaikuttanut. Tykkäsit tai et siitä91470- 151382
- 381233
Onko meillä
Molemmilla nyt hyvät fiilikset😢ei ainakaan mulla mutta eteenpäin on mentävä😏ikävä on, kait se helpottaa ajan myötä. Ko81197- 251106