Uusi grillikausi lähestyy

Grillikuumanakohta

Nyt on hyvä aikaa jakaa parhaat vinkit ensi keväälle. Kertokaas kaikki parhaat lihakeitto-ohjeenne! Teen sen mukaan ja sitten liha grilliin ja päälle herkkukastiketta! Vinkki: voit aateloida lihan laittamalla siihen grillimaustetta ennen grilliä!

10

272

Äänestä

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • TappiPaikalleen

      Olet niin huono ihminen, että yrjöttää. Keksi jotain muuta, ei näitä juttuja jaksa kukaan täyspäinen lukea.

      • Grillimamma

        Sinäkin luit, oi nerokas. Sinulla on varmaan paljon annettavaa? Et kai ole niitä, jotka keittävät lihansa ja tarjoavat tätä herkkua ystävilleen ja ylistävät sotkujaan blogeissa? Unohdinko mainita kaasulämmittimen, mitä kutsut ”kaasugrilliksi”. Tokihan näin saa tehdä mutta voisi olla julistamatta sotkujaan parhaaksi ribseiksi ikinä. Tai siitä vaan ylistätä, mutta älä pahastu jos muut eivät ole samaa mieltä.

        Miksi huono ihminen? Onko lihan keittämisen ja ”grillaamisen” pilkkaaminen jumalan pilkkaan verrattavaa?

        Ei mutta, kerroppa jotain itsestäsi? Onko sinulla isokin kattila? Tervetuloa facen bbq ryhmään esittelemään keitto-ohjeita. Se on täynnä näitä huonoja ihmisiä.


      • Kanan.Koipi
        Grillimamma kirjoitti:

        Sinäkin luit, oi nerokas. Sinulla on varmaan paljon annettavaa? Et kai ole niitä, jotka keittävät lihansa ja tarjoavat tätä herkkua ystävilleen ja ylistävät sotkujaan blogeissa? Unohdinko mainita kaasulämmittimen, mitä kutsut ”kaasugrilliksi”. Tokihan näin saa tehdä mutta voisi olla julistamatta sotkujaan parhaaksi ribseiksi ikinä. Tai siitä vaan ylistätä, mutta älä pahastu jos muut eivät ole samaa mieltä.

        Miksi huono ihminen? Onko lihan keittämisen ja ”grillaamisen” pilkkaaminen jumalan pilkkaan verrattavaa?

        Ei mutta, kerroppa jotain itsestäsi? Onko sinulla isokin kattila? Tervetuloa facen bbq ryhmään esittelemään keitto-ohjeita. Se on täynnä näitä huonoja ihmisiä.

        OMG. Lopeta jo. Me kaikki rapakon takana naurteaan jutuillesi. Oikeassa grillauksessa tehdaan matalalla lammolla ja pitkaan. Poikkea Lousiannassa tai Texasissa jos haluat oppia grillaamaan.


      • Luestarkemmin
        Kanan.Koipi kirjoitti:

        OMG. Lopeta jo. Me kaikki rapakon takana naurteaan jutuillesi. Oikeassa grillauksessa tehdaan matalalla lammolla ja pitkaan. Poikkea Lousiannassa tai Texasissa jos haluat oppia grillaamaan.

        Onko lukutaito unohtunut meren tälle puolelle? Tuohan juuri pilkkaa lihan keittämistä ennen grillausta.


    • TolkkuaKiitos

      Hei vajakki katsoitko viimeisimmän australian masterchef 2018 jakson jossa grillaaja voitti kaikkien aikojen parhailla ripsillä? Olisi kannattanut, ripset esikypsennettiin painekeittimessä makuliemessä ennen grillausta. Eli kaikki parhaat kokit ovat väärässä ja vain vajakki on oikeassa?

      Olen itse tehnyt grillilihoja aivan samalla tavalla, makuliemi paistovuokaa, vuokaan ritilä ja lihat sen päälle, eivät ole liemessä, folio päälle ja uuniin muhimaan. Kun liha on kypsää (2-12h), liha grilliin ja maustekastikkeet niskaa. Aina yhtä järkyttävän hyvää ja helppa - mutta asiat voi aina tehdä vaikeasti jos ei muuten osaa.

      • Grillimamma

        TVssa ja painekeittimillä maailman parhaat ribsit? Oletko kuullut mitään tosi tv kässäreistä? Kerroppa yksi kuuluisa grillipaikka minne jonotetaan ja se keittää lihan ensin? Niitä ei ole. Voit laitella lihat vaikka mikrossa jos haluat mutta low and slow bbq se ei ole ja maku ihan muuta. Tuo lihan uunittamin ilman että ui nesteessä on paaaljon parempi kuin keittäminen, astian pohjalla olevan nesteen voi käyttää grillauskastikkeeseen. Myös rubia voi käyttää uunissa. Tuo on ok menetelmä mutta ei kelpaa vannoutuneelle lihakeittomiehelle vaikka lihan keittäminen irrottaa maut lihasta ja vain suolaa siirtyy lihaan keittoliemestä, tuo on fakta.


      • NäinMeilläkin

        Kyseisen ruuan arvioivat kokit joita arvostan, se siitä. Itse en liota lihoja liemessa vaan haudutan uunissa ritilän päällä, folion alla makuliemen kera - liha ei ole nesteessä vaan höyryssä. Höyrykypsytyksen jälkeen liha grillataan ja maustetaan halutulla tavalla.

        Nykyisin suosittu tapa on tehdä grillilihatkin höyryuunissa kypsiksi ja pinta grillissä - helppoa ja toimii. Sinä voit aivan rauhassa haudutella lihojasi aivan niin pitkään kuin haluat, minulla menee noin 3-4h ja lihat ovat lautasella.

        Olen tehnyt ruokaa noin vuodesta 1974, ja ihan hyvin on mennyt.


      • Grillimamma
        NäinMeilläkin kirjoitti:

        Kyseisen ruuan arvioivat kokit joita arvostan, se siitä. Itse en liota lihoja liemessa vaan haudutan uunissa ritilän päällä, folion alla makuliemen kera - liha ei ole nesteessä vaan höyryssä. Höyrykypsytyksen jälkeen liha grillataan ja maustetaan halutulla tavalla.

        Nykyisin suosittu tapa on tehdä grillilihatkin höyryuunissa kypsiksi ja pinta grillissä - helppoa ja toimii. Sinä voit aivan rauhassa haudutella lihojasi aivan niin pitkään kuin haluat, minulla menee noin 3-4h ja lihat ovat lautasella.

        Olen tehnyt ruokaa noin vuodesta 1974, ja ihan hyvin on mennyt.

        Joo, itsellä on myös tuo ritilävuoka ja keittomiesten soisi kokeilevan tuota. Käytännössä tuo on hyöryttämistä ja liha ei kuivu jos folio on tiukasti. Lopputulos keittämistä parempi. ”Tuotteena” tai ruokalajina se on ihan eri jos tekee vaikka porsaan hiiligrilissä savun kera. Maku on ihan erilainen.


    • kausi2019

      Meillä grillikausi vaihtuu syksyisin talviajan vaihtuessa. Aluksi huolletaan kalustoa. Loppusyksystä grillaustarvikkeita saa halvalla. Esimerkiksi grilliharjoja joutuu uusimaan melko usein. Ylivuotiset kuivat hiilet palavat puolestaan paremmin kuin kevään tuoreet kosteat. Ainakin juhannukselle saakka on hyvä hankkia polttoaineet jo nyt.

      Tällä grillikaudella pitää kokeilla rimpsuluita mehumaijassa grillaamalla, mutta sitä varten tarvitsee päivittää grillikalustoa vähän suurempaan. Kohta 30 vuotta palvellut Opa-grilli on hieman alimittainen maijan alle. Jostain kun saisi halvalla sellaisen puolimetrisen pallogrillin. Ehdotuksia saa laittaa.

      • TappiPaikalleen

        Aika erikoisia on hiilet ei voi muuta sanoa, minulla on yleensä palanut parhaiten hiilet jotka eivät ole ottaneet kosteutta ilmasta, mutta tapansa kullakin.

        Jos jotain ei ymmärrä tai tajua - ei kannata väittää vastaan, koska silloin on väärässä.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Epäily: Oppilas puukotti kolmea Pirkkalan koululla

      Tämänhetkisen tiedon mukaan ainakin kolme oppilasta on loukkaantunut puukotuksessa Pirkkalan Vähäjärven koululla. Myös e
      Pirkanmaa
      133
      3708
    2. Jos olisit täällä

      Tosin en tiiä miks oisit. (Ja hävettää muutenkin kun ei muka muulla tavoin osaa kertoa tätäkään) Jos jollain pienellä
      Ihastuminen
      36
      2151
    3. Tämän hetken

      Terveiset kaivatullesi ⬇️
      Ikävä
      148
      2024
    4. Sun ja kaivattusi

      ikäero? Kumpi vanhempi, m vai n?
      Ikävä
      105
      1986
    5. Kai sä näät

      Ku sua katson et olen aika rakastunut. Rakkaus ei vain ole aina niin yksinkertaista
      Ikävä
      121
      1773
    6. Kesän odotuksia hyrynsalmella

      Kyllä kesällä hyrynsalmellakin on mahdollisuus osallistua kylän menoon monella tavalla . On kaunislehdon talomuseolla
      Hyrynsalmi
      16
      1689
    7. Katsotko mieluiten

      Kaivatussasi mitä?
      Ikävä
      86
      1619
    8. Anne Kukkohovi ei myykkään pikkuhousujaan

      Kyseessä oli vain markkinointitempaus. Anne höynäytti hienosti kaikkia ja Onlyfans-tilinsä tilaajamäärä lähti jyrkkään n
      Maailman menoa
      289
      1469
    9. Mikä on ollut

      Epämiellyttävin hetki sinun ja kaivattusi romanssissa?
      Ikävä
      123
      1371
    10. Vieläkö sä toivot

      Meidän välille jotain?
      Ikävä
      79
      1235
    Aihe