Mämmi laitto:
Vain jauhot ja maltaat sekoitetaan noin 60 asteiseen veteen notkeaksi puuroksi ja laitetaan imeltymään 70 asteiseen uuniin 4-5 tunniksi.
Imeltymisen jälkeen lisätään hiukan suolaa. Suolan lisäyksen jälkeen imeltyessä notkistunut seos kuumennetaan tehokkaasti sekoittaen niin että mämmi alkaa kuplimaan ja siirretään sivuun ja annetaan hautua 15-20 minuuttia.
Notkistunut seos laitetaan laakeaan vuokaan. Mämmi paistetaan 140-170 asteisessa uunissa 2-4 tuntia.
Mämmi on parhaimmillaan kun se on seisonut paistamisen jälkeen noin 3 vuorokautta.
Helppo ohje mämmin laittoon - vähän nopeampikin
7
266
Vastaukset
- mäen_alunen
Mämmilässä kokmo vuoden
http://www.laihianmallas.fi/reseptit/rantasen-maemmi-ja-leipaemallas-reseptit'
ja muistellen'
https://fi.wikipedia.org/wiki/Mämmilä
oi voi
https://suomenkuvalehti.fi/jutut/kulttuuri/mammilalaiset-esittelyssa/- mämmi_mimmi
Pomeranssi-mämmiä saa jo . Tukeva välipala https://www.foodie.fi/recipe/d5ffa4537d3e4ef059f76263a829fca6
tai keitto-jälkiruoka
https://www.valio.fi/reseptit/mammijuustokakku/
vaihtoehto mammi, juusto, appelsiinimarmeladi salaatinlehdelle
Jalostuu muunnellen
https://yle.fi/uutiset/3-5299855
Mämmin historiaa
https://yle.fi/uutiset/3-9551531
- EriRaaka-aineista
Onko missään saatavilla mämmireseptejä vehnästä, kaurasta, ohrasta ja muuistakin mahdollisista raaka-aineista, esimerkiksi perunasta.
- Anonyymi
Olutmaltaiden toimittajilta voi saada kauramaltaita, ohramaltaita ja vehnämaltaita mämmimaltaaksi jauhettuna.
Nykyään monet haluaa valmistaa mämmin ilman sokeria ja siirappia, niin silloin halutaan sellaisia raaka-aineita mistä saadaan miedomman makuista mämmiä. Miedomman makuiset maltaat, ja myös jauhot ovat yksi mahdollisuus valmistaa miedomman makuista mämmiä.
- mammila
Mämmin syvin olemus
https://fi.wikipedia.org/wiki/Mämmi
Tietty voi kokeilla hapattamalla muutakin viljaa- mites olis olutvierteellä.
Mutta mämmiä sed ei ole- Anonyymi
Tehdään niitä puuroja hapattamallakin.
Mutta mämmi tehdään imeltämällä vehnä-, ohra ja ruismaltaista ja jauhoista ja myös peruna, nauris ja lanttu ovat hyviä mämmin osa-raaka-aaineita. Viimeaikoina on alettu valmistamaan erilaisia hedelmämämmejä.
Ennen kuin ruista edes tunnettiin, niin osittain oluen valmistustekniikkaa hyödyntäen valmistettiin mämmiä Mesopotamiassa vehnämaltaista ja ohramaltaista.
Vehnästä valmistettiin jyvistä alkaen meidän mämmin kaltaista imellettyä "samanu" nimistä mämmiä. Valmistus kesti pitkään, koska valmistusprosessiin kuului mallastaminen.
- Anonyymi
Kaikista akanattomista maltaista tehdään mämmiä.
Mallassaunojen aikaan oli tapana mallastaa kaikkia viljoja. Vehnä-, ohra- ja ruismaltaita käytettiin kaljan valmistuksen lissäksi mämmin valmistamiseen. Kauraa mallastettiin kaljan, oluen ja sahdin mausteeksi. Nykyisin on saatavissa kuoretonta kauramallasta ja se sopii hyvin mämmin raaka-aineeksi.
Kaikkien viljojen mietoja maltaita voi jauhaa mämmimaltaiksi.
Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
- 881567
Kesän odotuksia hyrynsalmella
Kyllä kesällä hyrynsalmellakin on mahdollisuus osallistua kylän menoon monella tavalla . On kaunislehdon talomuseolla121450- 981390
- 691250
- 991164
- 1161150
Anne Kukkohovi ei myykkään pikkuhousujaan
Kyseessä oli vain markkinointitempaus. Anne höynäytti hienosti kaikkia ja Onlyfans-tilinsä tilaajamäärä lähti jyrkkään n257972- 69961
Voi Rakas siellä
Olet ollut mun ajatuksissa taas koko päivän. Olet ihmeellinen kertakaikkiaan ja arvostan sinua niin paljon❤️Minulla ei o18925- 37897