Millaisia ajatuksia?

Millaisia ajatuksia päähänne nousee, arvon uskovaiset ihmiset, kun luette juttuja siitä, miten huonosti vanhuksia on kohdeltu hoitokodeissa ja miten siinä sivussa on päiväkodeissakin toiminnassa ongelmia?

Erityisesti minua kiinnostaisi kuulla teidän Patmoksen ystävien kommentteja? Onko voiton tavoitteleminen keinoja kaihtamatta teistä hyvinkin kristillistä? Näyttääkö siltä, että yksityinen toimija on ollut kovastikin hyväksi? Keinoilla ei ole väliä eikä tuloksillakaan, kunhan vain halvalla päästään?

Myös sitä haluaisin teiltä kysyä, MIKSI Patmos pysyttelee tällaisten räikeiden epäkohtien noustessa esiin aivan hiljaa? Kun kommentteja satelee toistuvasti muiden yhteiskunnallisten ilmiöiden kohdalla, miksi NYT on vain suuri hiljaisuus esillä? Ahviokin mainostaa vain omia radio-ohjelmiaan? Jankutusta "konservatiivisista arvoista", kun ihmisillä on ihan oikeita murheita?

Voisiko olla niiin, että tästä on nähtävissä se, mitkä asiat Patmoksen edustajia kiinnostavat ja mitkä eivät?

60

80

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Aktiivisuutta

      Eiväthän he pysty kaikkeen mahdolliseen ottautua ja koko ajan. Itse olen kuullut kyllä noistakin kommentteja.
      Raamattu on se tärkein kiinnostuksen kohde. Patmos on lähetysjärjestö. Suomelle on oma työ ja osa kohdistuu ulkomaille.

      Esim. lapsiasiainvaltuutettuun voit olla yhteydessä halutessasi.
      Voit alkaa järjestämään vanhusasiainvaltuutetun virkaa, niin sekin osa-alue etenee sinun hyvän pyrkimyksesi johdosta ja voit sitten olla sinnekin yhteydessä.

      • Jos katsoo Suomea, niin uskovat ovat valtavasti vähentyneet. Tuskin Patmos on kummoinenkaan "lähetysjärjestö".


    • Näinseasiaon

      En ole mikään "Patmoksen ystävä" koska Patmos edustaa pääasiallisesti vapaasuuntalaiskristillistä teologiaa, mutta vastausta oli pyydetty Patmoksen ystäviltä "erityisesti". Tulkitsen että sitten muutkin uskovaiset ihmiset voivat vastata.

      Monusta kaikki se mitä vanhusten oloista on viime aikoina raportoitu, on hyvin vastenmielistä ja se sotii arvojani vastaan sekä käsitystäni siitä miten vanhuksia pitää kohdella. Tietenkin uskovaisena minulle on täörkeää se luonnollinen asia jonka Raamattukin tuo vahvasti esille että vanhempia pitää kunnioittaa. Jopa 10:ssä käskyssä se on sisällytettynä ja oikein ymmärrettynä, laajemmassa merkityksessä se ei tarkoita ainoastaan omaa isää ja äitiä vaan kaikkia vanhuksia.

      Jos poliittisesti katsotaan, vaikka olenkin katsannoltani oikeistolainen, näen ongelmallisena sosiaali- ja terveydenhuollon yksityistämisbuumi näennäisen "säästösyyn" takia joka todellisuudessa ei ole mikään "säästösyy", vaan jatkuvan-kasvun uskonnon harjoittamista jossa Moolokin kitana on jatkuva pyrkimys yhä suurempaan ja suurempaan tehokkuuteen, suurempiin säästöihin kun mikään ei enää muka ole kannattavaa, vaan oikea syy o ntaustalla jota ei korrektiussyistä sanota ääneen: se on AHNEUS JA VOITONHIMO! Sosiaali- ja terveyssektori pitäisi pitää vahvasti yhteiskunnan käsissä ja hoidossa verovaroin, vaikka sitten tinkien jostain muusta muka-tärkeästä kuten loputtomasti paisuvista palveluista joita ilmankin ihminen voi olla.

      Mikään poliittinen aate ei kelpaa täydelliseksi filosofiaksi takaamaan ihmiskunnan hyvinvointia. Jos ihan ajallisen inhimillisesti tarkastellaan, demokratia lienee se "pienin paha" asioiden ajallisen hoitamisen malliksi täällä katoavassa ajassa ja maan päällä.


      Mutta tällaista asiallista vastausta ja keskusteluahan sinä et tietenkään ollut hakemassa IR, vaan todellinen motiivisi oli ainoastaan saada puhua pahaa halveksimistasi kristityistä, uskovista ihmisistä. Ehkä sinä sitten olet "parempi" ihminen kuin me, mene ja tiedä...

      • "...näen ongelmallisena sosiaali- ja terveydenhuollon yksityistämisbuumi näennäisen "säästösyyn" takia joka todellisuudessa ei ole mikään "säästösyy", vaan jatkuvan-kasvun uskonnon harjoittamista jossa Moolokin kitana on jatkuva pyrkimys yhä suurempaan ja suurempaan tehokkuuteen, suurempiin säästöihin kun mikään ei enää muka ole kannattavaa, vaan oikea syy o ntaustalla jota ei korrektiussyistä sanota ääneen: se on AHNEUS JA VOITONHIMO! 2

        Tästä olen kanssasi täysin samaa mieltä.


      • Et ole kunnon oikeistolainen, jos et hyväksy yritysten omistajien ahneutta ja voiton maksimointihimoa täysin. Olet kyllä ehdottomasti arvokonservatiivi (kuten oikeistossakin ennen oltiin), mutta oikea/vasen-asteikolla keskellä tai jopa hieman vasemmalla (kuten Laura Huhtasaarikin).


      • Lienet selvillä siitä, että sosiaali-, terveys- ja koulusektorit vievät suurimman osan julkisisista varoista?

        Mistä palveluista tarkalleen ottaen olisit valmis tinkimään?


    • serious

      Aikamme huonosta vanhusten hoidosta tulee mieleen Jumalan sanaa.

      "Mutta tiedä se, että viimeisinä päivinä on tuleva vaikeita aikoja. Sillä ihmiset ovat silloin itserakkaita, rahanahneita, ..., vanhemmilleen tottelemattomia, kiittämättömiä,..." 2.Tim 3:1

      Nuorempien tulisi kiitollisuudella ja kunnioituksella hoitaa vanhempansa ja kaikki iäkäs väestö, mutta ajan teema on talous ja talous. Elämme maailmanhistorian vaurainta aikaa, mutta heikoimpien pahoinvointia esiintyy enenevästi. Vanhustenhoitoa ei pitäisi ikinä antaa ulkomaisten pörssiyhtiöitten haltuun! Isäni ja äitini elivät vaivaisina kotonaan melkolailla loppuun saakka. Tämä oli mahdollista ainoastaan, koska sisareni asui heidän kanssaan ja hoiti heidät, voisi sanoa, hautaan asti. Hoito romahti aina, kun vanhuksemme joutuivat omaishoitajan loman aikana palvelukotiin. Henkilökuntaa ei vain ollut riittävästi. kaikki kunnia palvelukodin hoitajille, jotka yrittivät kuitenkin parhaansa.

      Uskoville on annettu käsky heikoimpien auttamiseen. Ei siitä pääse ohi.

      "Niin kauan kuin meillä siis on vielä aikaa, tehkäämme hyvää kaikille, varsinkin uskonystäville." Gal 6:10 RK

      Kehoitus palvella "varsinkin uskonystäviä" johtaa siihen, että seurakunnat alkavat perustaa omia vanhustensa ja heikoimpien jäsentensä palvelutaloja ja vapaaehtoisille mahdollisuuksia auttamiseen. Tämä tulee lisääntymään, kun yhteiskunnan palvelut selvästikin heikkenevät. Koska kristityillä ei ole juurikaan poliittista valtaa, niin nykyinen meno jatkunee ja pahenee.

      Tuntemattomaa sotilasta lainaten: "Pannaanhan ketju kuntoon. Kohta hyö tulloot."

      Patmoksen opettajien kantaa en kyllä ole kuullut, mutta uskoviahan hekin on että samassa neuvossa menevät. Paljonhan siellä on yhteiskunnan tilasta puhetta ollut.

      • serious

        Vielä Paavalin opetus leskien hoidosta...

        " Mutta jos joku ei pidä huolta omaisistaan ja varsinkaan ei perhekuntalaisistaan, niin hän on kieltänyt uskon ja on uskotonta pahempi. " 1. Tim 5:8

        Järjestys on siis, ensin omat vanhemmat ja omassa taloudessa asuvat vanhukset, sitten muut sukulaiset ja yhteisesti hoidettavat seurakunnan vanhukset, joilla ei ole omaisia.


      • >Patmoksen opettajien kantaa en kyllä ole kuullut, mutta uskoviahan hekin on että samassa neuvossa menevät. Paljonhan siellä on yhteiskunnan tilasta puhetta ollut.

        Ahvio on todella puhunut paljon yhteiskunnan tilasta ja neuvonut varsin tarkoin miten aidon kristityn pitää vaikuttaa mielipiteitä myöten. Käsittääkseni hänen mielestään kaikki mahdollinen pitäisi yksityistää Yhdysvaltain esimerkin ja sikäläisten republikaanien tavoitteiden mukaiseen tilaan ja valtio saat(tohoi)taa niin sanotuksi yövartijavaltioksi.


      • serious
        RepeRuutikallo kirjoitti:

        >Patmoksen opettajien kantaa en kyllä ole kuullut, mutta uskoviahan hekin on että samassa neuvossa menevät. Paljonhan siellä on yhteiskunnan tilasta puhetta ollut.

        Ahvio on todella puhunut paljon yhteiskunnan tilasta ja neuvonut varsin tarkoin miten aidon kristityn pitää vaikuttaa mielipiteitä myöten. Käsittääkseni hänen mielestään kaikki mahdollinen pitäisi yksityistää Yhdysvaltain esimerkin ja sikäläisten republikaanien tavoitteiden mukaiseen tilaan ja valtio saat(tohoi)taa niin sanotuksi yövartijavaltioksi.

        Kiintoisaa.. Olisiko sinulla lähdetietoa?


      • serious kirjoitti:

        Kiintoisaa.. Olisiko sinulla lähdetietoa?

        Ihan oikeastiko Sinä et itse ole kykenevä lukemaan Patmpksen blogeista Ahvion juttuja? Hän kyllä hyvinkin selkeäsanaisesti julistaa sitä, miten "kristityn" mistäkin asiasta on ajateltava.


      • InhottavaRealisti kirjoitti:

        Ihan oikeastiko Sinä et itse ole kykenevä lukemaan Patmpksen blogeista Ahvion juttuja? Hän kyllä hyvinkin selkeäsanaisesti julistaa sitä, miten "kristityn" mistäkin asiasta on ajateltava.

        Sieltähän nuo löytyy moneen juttuun hajautettuina.

        Herää vain kysymys, että jos edes uskovat kuten serious eivät lue Juhiksen blogeja, ketkä niitä sitten lukevat? Vain uskonnottomatko? Tuskinpa meistä ainutkaan noteeraa kohdalleen Ahvion opastusta kristitylle sopivaan poliittiseen toimintaan. 😀


      • serious
        RepeRuutikallo kirjoitti:

        Sieltähän nuo löytyy moneen juttuun hajautettuina.

        Herää vain kysymys, että jos edes uskovat kuten serious eivät lue Juhiksen blogeja, ketkä niitä sitten lukevat? Vain uskonnottomatko? Tuskinpa meistä ainutkaan noteeraa kohdalleen Ahvion opastusta kristitylle sopivaan poliittiseen toimintaan. 😀

        Juhis on siirtynyt luterilaista termistöä käyttäen hengellisestä regimentistä maalliseen regimenttiin päin. En ole kuullut aikoihin häneltä raamattutuntia tms. Joskus seurasin hänen ilmestyskirjaseminaariaan, mutta siitä on aikaa.

        Joskus 90-luvulla kuuntelin Mellerin puheita, mutta kyllästyin. Saddam Hussein kun ei ollut mielestäni antikristus.

        Jos patmos mielestänne on noinkin iso vaikuttaja Suomessa, niin pitääpä alkaa taas seuraamaan mistä siellä puhutaan! Kiitoksia vinkistä. ;)


      • serious kirjoitti:

        Juhis on siirtynyt luterilaista termistöä käyttäen hengellisestä regimentistä maalliseen regimenttiin päin. En ole kuullut aikoihin häneltä raamattutuntia tms. Joskus seurasin hänen ilmestyskirjaseminaariaan, mutta siitä on aikaa.

        Joskus 90-luvulla kuuntelin Mellerin puheita, mutta kyllästyin. Saddam Hussein kun ei ollut mielestäni antikristus.

        Jos patmos mielestänne on noinkin iso vaikuttaja Suomessa, niin pitääpä alkaa taas seuraamaan mistä siellä puhutaan! Kiitoksia vinkistä. ;)

        Patmos ei ole kenenkään mielestä mikään vaikuttaja, mutta sen fanit ovat tuupanneet uskontopalstoille ja erityisesti luterilaisuuspalstalle hirvittävästi viestejä – arvioisin että yli sata tuhatta helposti, ehkä yli kahdenkin. Myös yli 100 000 allekirjoitusta saaneen homoliittojen vastaisen kansalaisaloitteen pykännyt "uskontoneutraali" Aa-yhdistys on läheisissä tekemisissä Patmoksen kanssa.

        Vai oli Saddam Lexalle antikristus! Kiitos erittäin jännittävästä tiedosta! Jestas sentään, voiko edes hän olla niin tyhmä? Vai oliko se tyhmyyttä, jos kerran faniporukka enimmäkseen nieli nekin jutut (ja lahjoitti rahaa), vaikka sinä fiksumpana et niellytkään?

        Kukahan mahtaa olla Mellerin ak-pörssin kärjessä tällä hetkellä? 🤔


    • tällaisiamietteitä

      "Millaisia ajatuksia päähänne nousee, arvon uskovaiset ihmiset, kun luette juttuja siitä, miten huonosti vanhuksia on kohdeltu hoitokodeissa ja miten siinä sivussa on päiväkodeissakin toiminnassa ongelmia?"

      Lähinnä että huolehdimme omista vanhuksistamme heidän ihmisarvoaan kunnioittaen.

      Jumalattomat ja liberaalit sitten saavat hoitaa tai paremminkin sanoen hoidattaa omat vanhuksensa tavalla mistä nyt olemme uutisia kuulleet.

      Yritämme myös lapsemme säästää siltä, ettei heidän seksuaalisuuttaan viritetä, että voivat elää turvatun lapsuuden ja sitten kun ovat kypsempiä niin annamme asiallista seksuaaliopetusta.

      • Miten on? Uskovat hoitavat vanhuksiaan kotonaan?


      • "Lähinnä että huolehdimme omista vanhuksistamme heidän ihmisarvoaan kunnioittaen. "

        Niin, miten tuo sitten sinun mielestäsi käytännössä tapahtuu?

        Ja koskeeko tuo vain omia vanhempia?


      • Näinseasiaon
        mummomuori kirjoitti:

        "Lähinnä että huolehdimme omista vanhuksistamme heidän ihmisarvoaan kunnioittaen. "

        Niin, miten tuo sitten sinun mielestäsi käytännössä tapahtuu?

        Ja koskeeko tuo vain omia vanhempia?

        En tiedä mitä nimim. "tällaisiamietteitä" asialla tarkoitti mutta minusta nyky-yhteiskunnassa alkaa olla jo jonkinlainen vakava ongelma sekin kun enää ei asuta ns. samalla mäellä monen sukupolven voimin niinkuin ennen paljolti ainakin täällä maaseudulla oli. Nyt lapset ja lastenlapset muuttavat satojen kilometrien päähän työn ja tulevaisuuden perässä. Se heille tietenkin sallittakoon koska yhteiskunnassa pärjääminen on siitäkin paljolti kiinni, varsinkin nuorilla joiden pitäisi saada elämänsä jotenkin alkuun. Enää ei riitä niinkuin minun aikoinani että "mennään vain töihin" kun koulut loppuu. Sitä työtä kun ei nykyään enää tahdo edes saada jos ei ole minkäänlaisita tutkintoa.

        Mutta tästä seuraa se epäkohta että yhä useammat vanhukset eivät näe jälkeläisiään kuin pari -kolme kertaa vuodessa, ja ovat todellakin laitoksiin "unohdettuja", monesti yksinäisiä sielläkin. Monesti jälkeläiset eivät oikeasti edes tiedä mitä isälle, äidille, mummolle tai vaarille kuuluu.

        Surullista.


      • Näinseasiaon kirjoitti:

        En tiedä mitä nimim. "tällaisiamietteitä" asialla tarkoitti mutta minusta nyky-yhteiskunnassa alkaa olla jo jonkinlainen vakava ongelma sekin kun enää ei asuta ns. samalla mäellä monen sukupolven voimin niinkuin ennen paljolti ainakin täällä maaseudulla oli. Nyt lapset ja lastenlapset muuttavat satojen kilometrien päähän työn ja tulevaisuuden perässä. Se heille tietenkin sallittakoon koska yhteiskunnassa pärjääminen on siitäkin paljolti kiinni, varsinkin nuorilla joiden pitäisi saada elämänsä jotenkin alkuun. Enää ei riitä niinkuin minun aikoinani että "mennään vain töihin" kun koulut loppuu. Sitä työtä kun ei nykyään enää tahdo edes saada jos ei ole minkäänlaisita tutkintoa.

        Mutta tästä seuraa se epäkohta että yhä useammat vanhukset eivät näe jälkeläisiään kuin pari -kolme kertaa vuodessa, ja ovat todellakin laitoksiin "unohdettuja", monesti yksinäisiä sielläkin. Monesti jälkeläiset eivät oikeasti edes tiedä mitä isälle, äidille, mummolle tai vaarille kuuluu.

        Surullista.

        Niin, jo minun sukupolveni on joutunut muuttamaan, osa montakin kertaa, ja sama ilmiö jatkuu. Itse asiassa meitähän vaaditaan tekemään näin!


      • Kommarille
        mummomuori kirjoitti:

        Niin, jo minun sukupolveni on joutunut muuttamaan, osa montakin kertaa, ja sama ilmiö jatkuu. Itse asiassa meitähän vaaditaan tekemään näin!

        Miksi sitten työttömiä ei voi vaatia muutaman työn perässä?


      • Kommarille kirjoitti:

        Miksi sitten työttömiä ei voi vaatia muutaman työn perässä?

        Muutamasta työstä jos työtön tosiaan voi valita, hän on varmasti kiitollinen. Sen kun näkis. 😃


      • Kommarille kirjoitti:

        Miksi sitten työttömiä ei voi vaatia muutaman työn perässä?

        Ihmiset ovat erilaisissa tilanteissa. Muuttaisitko Sinä, jos Sinulla esimerkiksi olisi ongelmia saada edellistä asuntoa myytyä? Tai, jos joutuisit eroon lapsistasi? Nuo tilanteet taitavat olla Sinulle vieraita?


      • mummomuori kirjoitti:

        "Lähinnä että huolehdimme omista vanhuksistamme heidän ihmisarvoaan kunnioittaen. "

        Niin, miten tuo sitten sinun mielestäsi käytännössä tapahtuu?

        Ja koskeeko tuo vain omia vanhempia?

        Äitini naapurustossa asuu ok-talossa lähes satavuotias jehovamummeli, ja siellä ramppaa nuorempia jehovia päivittäin. Aikuisena jehovoitunut poikansakin käy melkein joka päivä. Voi tietysti olla että kaikki mahdollinen on testamentattu haarakonttorille. Taloustilannehan on jehovilla kovasti heikentynyt.


      • Kommarille kirjoitti:

        Miksi sitten työttömiä ei voi vaatia muutaman työn perässä?

        Niin, miltä kantilta sen nyt sitten katsoo. Kun on jätettävä omat vanhemmat, joskus hyvinkin huonokuntoiset oman onnensa nojaan, samoin hylättävä turvaverkostonsa, monelle se on henkisesti raskasta. Samoin lapset jäävät ilman isovanhempiensa hoivaa sekä omat kaverit ja ystävät on aina jätettävä. Uusia ihmissuhteita ei aina niin helppoa ole solmia. Tämä voi tapahtua useampaankin kertaan.

        Ongelmia siis syntyy, usein yksinäisyys voi olla se pahin. Niin niille omille vanheneville, joita ei siis arjessa kukaan juuri enää auta. Pakottaminen johonkin hoivalaitokseen ei sekään ole yksikertaista, sillä niihin ei pääse edes ne, jotka apua tarvitsee. Jos niissä hoivan taso on surkeaa, ei se ole omaisten mitenkään helppoa kestää.

        Lapsi, joka joutuu muuttamaan useaan kertaan, ei välttämättä juurru mihinkään – eihän hän pääse tuntemaan edes omia isovanhempiaan kunnolla. Siitä voi seurata syrjäytymistä.

        Aikuisille myös on hyvin haastavaa, jos ei ympärillä ole oikein kunnon verkostoja, eikä ystävyyssuhteita voi luoda toistuvien muuttojen vuoksi. Samaan aikaan pitäisi huolehtia vanhempiensa hyvinvoinnista sekä lasten hyvinvoinnista. Tähän voi lisätä myös talodelliset haasteet, joita muuttamisesta seuraa.

        Voidaan siis todeta, että nykymalli pitää yllä sekä vahvistaa ihmisten erkaantumista yhteiskunnasta sekä estää hyvän elämän perustekijöitä.


        Vaatia voidaan, mutta seuraukset pitää silloin myös ottaa vastaan.


    • Kuten huomaamme, ajatuksia juurikaan EI herännyt. Ei siis mitään uutta...

    • kjhghjj
    • je3esusfani1

      Kyselet ”millaisia ajatuksia päähänne nousee arvon uskovaiset ihmiset”, koskien vanhusten hoitoa päiväkotiongelmia?

      Jo vuosikymmeniä on ylistetty Suomen olevan ns. hyvinvointivaltio, joka tarkoittaa sitä, että ihmisoikeuksia ja tasa-arvoa kunnioittava äitivaltio Suomi pitää huolta kansalaisistaan vauvasta vaariin.

      Jokainen omasta taloudenpidostaan huolehtiva suomalainen ymmärtää kuitenkin sen tosiasian ettei velkarahalla pitkälle pötki sen paremmin yksityinen ihminen, perhe, kunnat, kaupungit, kuin valtiokaan.

      Suomen valtio on velkaantunut noin 110 miljardia. Lisäksi valtiolla on velkatakuita yli 40 miljardia. Kunnat ja kaupungit ovat velkaantuneet yli 30 miljardia ja yksityistaloudet yli 100 miljardia.

      Soten tarkoitus oli velkaantumisen hillitsemiseksi säästää sosiaali- ja terveysmenoista 3 miljardia.
      Mikäli valtiomme ei saa velkaantumista kuriin, niin maamme joutuu samaan tilaan kuin esim. Kreikka.

      Joten. Jatkuvasti kasvavien terveys- ja hoitomenojen hillitsemiseksi, olisiko jo aika tulevien sukupolvien elämänedellytyksien eteen, jokaisen suomalaisen, etenkin vanhuuseläkkeellä olevien, tehdä hoitotestamentti antamalla näin panoksensa (uhri) nuorisomme tulevaisuudelle?

      Palstalla on jjatkumona kritisoitu mm. Kansanlähetystä. Tiedän erään Kansanlähetyksen pastorin ”uhriutuneen”, kieltäytymällä lääketieteellisistä hoidoista, kun hänellä todettiin paksusuolisyöpä, joka oli jo levinnyt mm. maksaan.

      Nostit tikunsilmään patmoslaiset. Patmoslaiset hoitavat omaa elämänsarkaansa, ja mielestäni todella hyvin.
      Suomen valtion tulee hoitaa omaa sarkaansa, ja hoitokeinona näyttää olevan jokaisen hallintoalatoimintojen yksityistäminen.

      • ”Jo vuosikymmeniä on ylistetty Suomen olevan ns. hyvinvointivaltio…”
        ”Nostit tikunsilmään patmoslaiset.”

        Hyvinvointivaltio oli kaikkien puolueiden yhteinen päätös, mutta nyt hyvinvointivaltiota on kiivaasti ajettu alas. Yksi tapa on juuri se, että mm. vanhusten hoiva jätetään markkinoiden armoille. Tämä linja on niin Patmoksen Ahvion mielipide sekä liberalistisen talouden kannattajien tavoite.

        ”Jokainen omasta taloudenpidostaan huolehtiva suomalainen ymmärtää kuitenkin sen tosiasian ettei velkarahalla pitkälle pötki sen paremmin yksityinen ihminen, perhe, kunnat, kaupungit, kuin valtiokaan.”

        Valtion velka on eri juttu kuin meidän yksityisten ihmisten. Valtioiden velasta suurin osa on sellaista, mitä ei tarvitse maksaa takaisin. Voi sanoa että kaikilla valtioilla on aina velkaa, ilman sitä ei homma toimi.


      • "Patmoslaiset hoitavat omaa elämänsarkaansa, ja mielestäni todella hyvin."

        Niinkö? Mikä se on? Tunnetko KAIKKI patmoslaiset?


      • serious
        mummomuori kirjoitti:

        ”Jo vuosikymmeniä on ylistetty Suomen olevan ns. hyvinvointivaltio…”
        ”Nostit tikunsilmään patmoslaiset.”

        Hyvinvointivaltio oli kaikkien puolueiden yhteinen päätös, mutta nyt hyvinvointivaltiota on kiivaasti ajettu alas. Yksi tapa on juuri se, että mm. vanhusten hoiva jätetään markkinoiden armoille. Tämä linja on niin Patmoksen Ahvion mielipide sekä liberalistisen talouden kannattajien tavoite.

        ”Jokainen omasta taloudenpidostaan huolehtiva suomalainen ymmärtää kuitenkin sen tosiasian ettei velkarahalla pitkälle pötki sen paremmin yksityinen ihminen, perhe, kunnat, kaupungit, kuin valtiokaan.”

        Valtion velka on eri juttu kuin meidän yksityisten ihmisten. Valtioiden velasta suurin osa on sellaista, mitä ei tarvitse maksaa takaisin. Voi sanoa että kaikilla valtioilla on aina velkaa, ilman sitä ei homma toimi.

        "vanhusten hoiva jätetään markkinoiden armoille. Tämä linja on niin Patmoksen Ahvion mielipide "

        Aika järkytävää, os on noin! Olisiko sinulla lähdetietoa asiaan?

        "Voi sanoa että kaikilla valtioilla on aina velkaa, ilman sitä ei homma toimi."

        Noinhan sitä velanottoa perustellaan. Mutta oli aika jolloin ei olut valtionvelkaa tai sitä oli vain sodan takia tms kriisin. Mikä kriisi nyt on kun velkaa on sellainen määrä, jota ei kohta pystykään maksaa takaisin? Minulla kyllä on tullut usko globaalin eliittisalaliiton olemassaoloon. Talousjärjestelmän romahtamista ennustaa moni ekonomisti. Oletko nähnyt dokumentin "Talouden madonluvut"? Kannattaa.

        https://www.youtube.com/watch?v=zaqZgDMrMGo


      • serious

        Toki. Kun usan talous kaatuu niin se vaikuttaa meidänkin kylällä. Sen vuoksi valmistelemme kriisin varalle toimivaa kyläyhteisöä. Noin 500 hengen yhteisö on jo sisäisesti ja itsenäisesti toimiva yhteisö.


      • serious kirjoitti:

        Toki. Kun usan talous kaatuu niin se vaikuttaa meidänkin kylällä. Sen vuoksi valmistelemme kriisin varalle toimivaa kyläyhteisöä. Noin 500 hengen yhteisö on jo sisäisesti ja itsenäisesti toimiva yhteisö.

        Ahaa. MISSÄ tämä yhteisö tarkalleen ottaen mahtaa olla?


      • serious kirjoitti:

        "vanhusten hoiva jätetään markkinoiden armoille. Tämä linja on niin Patmoksen Ahvion mielipide "

        Aika järkytävää, os on noin! Olisiko sinulla lähdetietoa asiaan?

        "Voi sanoa että kaikilla valtioilla on aina velkaa, ilman sitä ei homma toimi."

        Noinhan sitä velanottoa perustellaan. Mutta oli aika jolloin ei olut valtionvelkaa tai sitä oli vain sodan takia tms kriisin. Mikä kriisi nyt on kun velkaa on sellainen määrä, jota ei kohta pystykään maksaa takaisin? Minulla kyllä on tullut usko globaalin eliittisalaliiton olemassaoloon. Talousjärjestelmän romahtamista ennustaa moni ekonomisti. Oletko nähnyt dokumentin "Talouden madonluvut"? Kannattaa.

        https://www.youtube.com/watch?v=zaqZgDMrMGo

        Yhdysvalloilla on suurin velkataakka. Suomalainen Nobelin talouspalkinnon saanut Holmsröm ?sanoo, että valtiolla saa olla velkaa.


      • serious kirjoitti:

        "vanhusten hoiva jätetään markkinoiden armoille. Tämä linja on niin Patmoksen Ahvion mielipide "

        Aika järkytävää, os on noin! Olisiko sinulla lähdetietoa asiaan?

        "Voi sanoa että kaikilla valtioilla on aina velkaa, ilman sitä ei homma toimi."

        Noinhan sitä velanottoa perustellaan. Mutta oli aika jolloin ei olut valtionvelkaa tai sitä oli vain sodan takia tms kriisin. Mikä kriisi nyt on kun velkaa on sellainen määrä, jota ei kohta pystykään maksaa takaisin? Minulla kyllä on tullut usko globaalin eliittisalaliiton olemassaoloon. Talousjärjestelmän romahtamista ennustaa moni ekonomisti. Oletko nähnyt dokumentin "Talouden madonluvut"? Kannattaa.

        https://www.youtube.com/watch?v=zaqZgDMrMGo

        >Aika järkytävää, os on noin! Olisiko sinulla lähdetietoa asiaan?

        Etkö tosiaan ole lukenut Ahvion blogeja?


      • Kysypä tuota Juhikselta, usko.vainen.


      • serious kirjoitti:

        "vanhusten hoiva jätetään markkinoiden armoille. Tämä linja on niin Patmoksen Ahvion mielipide "

        Aika järkytävää, os on noin! Olisiko sinulla lähdetietoa asiaan?

        "Voi sanoa että kaikilla valtioilla on aina velkaa, ilman sitä ei homma toimi."

        Noinhan sitä velanottoa perustellaan. Mutta oli aika jolloin ei olut valtionvelkaa tai sitä oli vain sodan takia tms kriisin. Mikä kriisi nyt on kun velkaa on sellainen määrä, jota ei kohta pystykään maksaa takaisin? Minulla kyllä on tullut usko globaalin eliittisalaliiton olemassaoloon. Talousjärjestelmän romahtamista ennustaa moni ekonomisti. Oletko nähnyt dokumentin "Talouden madonluvut"? Kannattaa.

        https://www.youtube.com/watch?v=zaqZgDMrMGo

        >Talousjärjestelmän romahtamista ennustaa moni ekonomisti.

        Kuten?


      • serious
        InhottavaRealisti kirjoitti:

        Ahaa. MISSÄ tämä yhteisö tarkalleen ottaen mahtaa olla?

        Ei sitä meillä vielä ole kuin paperilla ja aktiivien pääkopassa. Tämänlaiset yhteisöt tulevat lisääntymään suomessa kunhan valtion ja kuntien talous pyllähtää.

        https://fi.wikipedia.org/wiki/Yhteisökylä

        Mainitsen vielä, että kyse ei ole mistään uskonnollisesta yhteisöstä, mikäli sitä pelkäsit.


      • serious kirjoitti:

        Ei sitä meillä vielä ole kuin paperilla ja aktiivien pääkopassa. Tämänlaiset yhteisöt tulevat lisääntymään suomessa kunhan valtion ja kuntien talous pyllähtää.

        https://fi.wikipedia.org/wiki/Yhteisökylä

        Mainitsen vielä, että kyse ei ole mistään uskonnollisesta yhteisöstä, mikäli sitä pelkäsit.

        Jos kuvitellaan sellainen tilanne, että järjestelmä kaatuu, näiden yhteisöjenkään elämä ei ole turvallista.

        Noin ajattelvia ihmisiä löytyy Jenkkilästä. Ei mjuuta kuin pommisuojia kaivamaan vain!


      • serious
        RepeRuutikallo kirjoitti:

        >Aika järkytävää, os on noin! Olisiko sinulla lähdetietoa asiaan?

        Etkö tosiaan ole lukenut Ahvion blogeja?

        En ole lukenut Ahvion blogeja. Laita nyt joku linkki, kiitos.

        Ja noista ekonomisteista. Katso alkajaisiksi tuo "Talouden madonluvut"-dokkari.

        https://www.youtube.com/watch?v=zaqZgDMrMGo

        Minulla on hyllyssä Nicholas Shaxsonin kirja "Aarresaaret", pureva analyysi kansainvälisen talouden tilasta. Suomalaisia taloustoimittajia, jotka ovat perehtyneet talouden kriisitilaan on Markku Kuisma "Rosvoparonien paluu" ja Simo Sipola "Rahavallan jäljet". Heidän kirjansa ovat valaisevia.

        Kannattaa perehtyä talousasioissa muuhunkin kuin ylen uutisiin tai Taloussanomiin.


      • serious kirjoitti:

        En ole lukenut Ahvion blogeja. Laita nyt joku linkki, kiitos.

        Ja noista ekonomisteista. Katso alkajaisiksi tuo "Talouden madonluvut"-dokkari.

        https://www.youtube.com/watch?v=zaqZgDMrMGo

        Minulla on hyllyssä Nicholas Shaxsonin kirja "Aarresaaret", pureva analyysi kansainvälisen talouden tilasta. Suomalaisia taloustoimittajia, jotka ovat perehtyneet talouden kriisitilaan on Markku Kuisma "Rosvoparonien paluu" ja Simo Sipola "Rahavallan jäljet". Heidän kirjansa ovat valaisevia.

        Kannattaa perehtyä talousasioissa muuhunkin kuin ylen uutisiin tai Taloussanomiin.

        Sinulla on omituinen keskustelustrategia. Sinäkö ET itse osaa etsiä Ahvion blogeja Patmoksen sivuilta? Et viitsi itse tarkistaa, mitä väitetään? Vai, etkö vain halua?


      • serious
        InhottavaRealisti kirjoitti:

        Jos kuvitellaan sellainen tilanne, että järjestelmä kaatuu, näiden yhteisöjenkään elämä ei ole turvallista.

        Noin ajattelvia ihmisiä löytyy Jenkkilästä. Ei mjuuta kuin pommisuojia kaivamaan vain!

        Et tainnut sitten tutustua Yhteisökylä-linkkiin, vaan aloit mätkiä olkinukkea. Kyllä tässä ihan tavallista hyvää elämää tavoitellaan oravanpyörän sijaan.


      • serious kirjoitti:

        Et tainnut sitten tutustua Yhteisökylä-linkkiin, vaan aloit mätkiä olkinukkea. Kyllä tässä ihan tavallista hyvää elämää tavoitellaan oravanpyörän sijaan.

        Näitä yhteisöjä on helppo perustaa, kun muu yhteiskunta toimii ja tiukan paikan tullen sieltä saa apua.

        Jos järjestelmä totaalisesti kaatuisi, tuollaisen yhteisön pitäisi pystyä täydelliseen omavaraisuuteen. Ympäristö saattaisi olla peräti vihamielinen.

        Linkkisi ei kovin kummoinen ollut.


      • serious kirjoitti:

        En ole lukenut Ahvion blogeja. Laita nyt joku linkki, kiitos.

        Ja noista ekonomisteista. Katso alkajaisiksi tuo "Talouden madonluvut"-dokkari.

        https://www.youtube.com/watch?v=zaqZgDMrMGo

        Minulla on hyllyssä Nicholas Shaxsonin kirja "Aarresaaret", pureva analyysi kansainvälisen talouden tilasta. Suomalaisia taloustoimittajia, jotka ovat perehtyneet talouden kriisitilaan on Markku Kuisma "Rosvoparonien paluu" ja Simo Sipola "Rahavallan jäljet". Heidän kirjansa ovat valaisevia.

        Kannattaa perehtyä talousasioissa muuhunkin kuin ylen uutisiin tai Taloussanomiin.

        Kyllä ne blogit Patmoksen sivuilta löytyvät muutamassa sekunnissa, usko pois.

        Markku Kuisma on Suomen viisaimpia ihmisiä. Arvostan häntä erittäin paljon. Hän ei tosin ole toimittaja vaan professori, joten mahdatkohan olla lukenut hänen teoksiaan...


      • InhottavaRealisti kirjoitti:

        Näitä yhteisöjä on helppo perustaa, kun muu yhteiskunta toimii ja tiukan paikan tullen sieltä saa apua.

        Jos järjestelmä totaalisesti kaatuisi, tuollaisen yhteisön pitäisi pystyä täydelliseen omavaraisuuteen. Ympäristö saattaisi olla peräti vihamielinen.

        Linkkisi ei kovin kummoinen ollut.

        >Näitä yhteisöjä on helppo perustaa, kun muu yhteiskunta toimii ja tiukan paikan tullen sieltä saa apua.

        Jotkut mukanaolijat saattavat todella kuvitella, että asia ei olisi näin kuten sanot. Vaan kyllä se on. Yhteiskunnan perälauta mahdollistaa kaikenlaiset yhteisöleikit.


      • serious
        InhottavaRealisti kirjoitti:

        Sinulla on omituinen keskustelustrategia. Sinäkö ET itse osaa etsiä Ahvion blogeja Patmoksen sivuilta? Et viitsi itse tarkistaa, mitä väitetään? Vai, etkö vain halua?

        " Et viitsi itse tarkistaa, mitä väitetään?"

        Ihan ystävällisesti asiaa Repeltä kysyn, koska hän on asiantuntija. Ei hänen ole pakko vastata tietenkään. Itse en ehdi kaikkia blogeja selaamaan.


      • serious
        RepeRuutikallo kirjoitti:

        Kyllä ne blogit Patmoksen sivuilta löytyvät muutamassa sekunnissa, usko pois.

        Markku Kuisma on Suomen viisaimpia ihmisiä. Arvostan häntä erittäin paljon. Hän ei tosin ole toimittaja vaan professori, joten mahdatkohan olla lukenut hänen teoksiaan...

        Pitää nyt sanoa että en ole mikään ahvion kannattaja, enkä seuraa patmoksen yhteiskunnallisia ohjelmia juuri, joten pyysin jelppiä. Ahvion sote-uudistusajatukset olisi kiinnostaneet, jotka tunnuit tietävän. Kyllähän sen linkin olisi voinut sekunnissa laittaa, jos se niin helposti löytyy. Mutta käytetään tämä aika nyt näin.

        Risto Kuisman artikkeleita olen lukenut netistä ja ostin tuon kirjan "Rosvoparonien paluu", joka on vielä lukematta. Olet oikeassa, että hän on tutustumisen arvoinen kirjoittaja. Koetan paneutua. Kaikkien olisi syytä.


      • serious

        Kiitos! Et ole ollenkaan inhottava, kun jelppasit. Pitää tutustua antamaasi materiaaliin.

        Mielestäni en ole ahvion kanssa aivan samoilla linjoilla tässä yhteiskuntaan vaikuttamisessa, luulen. He puhuvat ehdokaaksi menemisestä ja johtotehtävistä. Itse olen enemmän ruohonjuuritasolla. > evankeliumi muuttaa ihmisiä ja ympäristö muuttuu sitä myötä.


      • mummomuori kirjoitti:

        ”Jo vuosikymmeniä on ylistetty Suomen olevan ns. hyvinvointivaltio…”
        ”Nostit tikunsilmään patmoslaiset.”

        Hyvinvointivaltio oli kaikkien puolueiden yhteinen päätös, mutta nyt hyvinvointivaltiota on kiivaasti ajettu alas. Yksi tapa on juuri se, että mm. vanhusten hoiva jätetään markkinoiden armoille. Tämä linja on niin Patmoksen Ahvion mielipide sekä liberalistisen talouden kannattajien tavoite.

        ”Jokainen omasta taloudenpidostaan huolehtiva suomalainen ymmärtää kuitenkin sen tosiasian ettei velkarahalla pitkälle pötki sen paremmin yksityinen ihminen, perhe, kunnat, kaupungit, kuin valtiokaan.”

        Valtion velka on eri juttu kuin meidän yksityisten ihmisten. Valtioiden velasta suurin osa on sellaista, mitä ei tarvitse maksaa takaisin. Voi sanoa että kaikilla valtioilla on aina velkaa, ilman sitä ei homma toimi.

        >Hyvinvointivaltio oli kaikkien puolueiden yhteinen päätös

        Ulkomuistista lauottuna kokoomus kyllä vastusti hyvinvointivaltioprojektia vähän joka kohdalta, mutta sen poliittinen voima ei enää riittänyt kun kepu, demarit ja enemmistökommunistit löysivät toisensa pitkäkestoisella tavalla.


      • RepeRuutikallo kirjoitti:

        >Hyvinvointivaltio oli kaikkien puolueiden yhteinen päätös

        Ulkomuistista lauottuna kokoomus kyllä vastusti hyvinvointivaltioprojektia vähän joka kohdalta, mutta sen poliittinen voima ei enää riittänyt kun kepu, demarit ja enemmistökommunistit löysivät toisensa pitkäkestoisella tavalla.

        Hyvä oikaisu, jotenkin on vain jäänyt mieleen se, ettei kokoomus kuitenkaan lähtenyt repimämäänkään sitä. Tosin matkan varrella on tainnut vastustaa jotain kohtia.


      • serious kirjoitti:

        "vanhusten hoiva jätetään markkinoiden armoille. Tämä linja on niin Patmoksen Ahvion mielipide "

        Aika järkytävää, os on noin! Olisiko sinulla lähdetietoa asiaan?

        "Voi sanoa että kaikilla valtioilla on aina velkaa, ilman sitä ei homma toimi."

        Noinhan sitä velanottoa perustellaan. Mutta oli aika jolloin ei olut valtionvelkaa tai sitä oli vain sodan takia tms kriisin. Mikä kriisi nyt on kun velkaa on sellainen määrä, jota ei kohta pystykään maksaa takaisin? Minulla kyllä on tullut usko globaalin eliittisalaliiton olemassaoloon. Talousjärjestelmän romahtamista ennustaa moni ekonomisti. Oletko nähnyt dokumentin "Talouden madonluvut"? Kannattaa.

        https://www.youtube.com/watch?v=zaqZgDMrMGo

        Olen kirjoittanut niin monta ketjua, että tiivistelmän tekeminen on vähän haastavaa. Mutta muutamia otoksia:

        ”Ahvion ajatukset ovat välillä järkyttäviä sekä jossain määrin täynnä virhepäätelmiä:

        ”…pohjoismaisen avioliitto- ja perheistituution rappeutuminen ja samaan aikaan tapahtunut hyvinvointivaltion rakentaminen liittyvät erottamattomasti toisiinsa."

        Eli kun suomessa 50 j a60 luvuilla taattiin kaikille mahdollisuus terveydenhoitoon, koulutukseen, eläkkeisiin jne. se Ahvion mielestä oli ”rappeutumista”. ”

        ”…Pahuus kätkeytyy siihen, että jos valtio todella aikoo toteuttaa aineellisen tasa-arvon jokaisen kansalaisen kesken, on valtion toteutettava tämä pakolla ja totalitaarisin keinoin.”

        ”Rahojen jakaminen valtiollisesta yhteisestä kassasta ei ole vapaata yhteistyötä. Valtion kassaan ei ensinnäkään tule yhtään euroa ilman pakko-ottoa ja kovalla voimalla uhkaamista…”

        "Itsekkyys, ahneus ja korruptoituneisuus vaivaavat myös poliitikkoja, valtion virkamiehiä ja mitä tahansa valistunutta eliittiä…”

        ”… joiden sosialistit ja hyvinvointivaltion kannattajat uskovat kykenevän talouden aineellisen oikeudenmukaiseen suunnitteluun ja varallisuuden tasaamiseen.”

        ”Pelkistetysti: langenneelle ihmisluonnolle ominaisen itsekkään ja ahneen toiminnan haitalliset seuraukset ovat aina pienemmät ja paikallisemmat silloin, jos lukuisat tällaiset yksittäiset toimijat tasapainottavat toisiaan…”

        Tarkoittaako tuo että kun on joukko itsekkäitä ja ahneita, he tasapainottavat sillä että ahnehtivat toinen toisiltaan? Mitä enemmän heitä on, sitä tasapainoisempaa. Vai miten tuo on ymmärrettävä?

        ”…verrattuna tilanteeseen, jossa taloudellinen valta on keskitetty yhdelle itsekkään ahneelle toimijalle eli valtiolle pakkokeinoineen.”

        Miten siis perustella väite, että valtio keskitetysti käyttää valtaa?

        ”Siksi laillisuusperiaatteen turvaama yksityisomistus on aina parempi ratkaisu kuin keskitetty kollektiivinen omistaminen tai talouden ohjaaminen."

        Keskitetty kollektiivinen omistaminen tarkoittaa mitä? Valtion omistamaa? Kunnan tai kuntayhtymän omistamaa?

        ”Juuri siksi, koska ihmisluonto on mitä on, tulee taloudellinen toiminta hajauttaa mahdollisimman laajalle ja yksityisten toimijoiden keskinäisten tasapainosuhteiden varaan eikä keskittää valtiolle eikä monopoleihin.”

        Monopolit tarkoittaa tässä yhteydessä mitä? Suuri monikansallisia yrityksiäkö? Jos näin, niin ne ovat kapitalismin seurauksia – joiden toimintaan valtio yhä vähemmän puuttuu.

        ”….on myös itse kullakin, omasta menestymisestä säästettynä, mitä antaa vapaaehtoisesti ja rakkaudesta niille lähimmäisille, jotka eivät pysty elättämän itseään ja ovat aidossa tarpeessa….”
        http://www.patmos.fi/blogi/kirjoitukset/400/juha_ahvio_sunnuntaina_-_jatkoa_mitt_romney_-keskustelulle

        En tiedä miten tuo organisoitaisiin. Vai jokainen vain antaisi kenelle milloinkin ja osa jäisi ehkä ilman.

        ”Ratkaisun on löydyttävä siitä, että länsi ryhtyy aidon konservatiivisesti ja aktiivisen päättäväisesti elvyttämään oman kulttuurinsa ydinarvoja ja niiden mukaisia käytäntöjä ja instituutioita…”

        ”Orgaanisista juuristaan identiteettinsä saava ja perheeseensä tukeutuva ja paikallisia kolmannen sektorin yhteisöjä tukeva yksilö on yhteiskunnan perustoimija…”

        ”…ei oletettua kollektiivista yleistahtoa toimeen paneva ja kaiken paikallisen ja inhimillisen luonnollisen erilaisuuden spekulatiivisen teoreettisten normien mukaisiksi yhdenmukaistava valtio.””

        Eli valtio on tässä suhteessa se PAHA koska se turvaa liian paljon – ilmaisen koulutuksen, sosiaaliturvan, eläkkeet, terveydenhuollon jne.

        ”…duginistit että nouvelle droite -uusoikeistolaiset, ovat itse asiassa postmodernisteja ja relativisteja, mikä ilmenee näiden suuntausten kohdalla erittäin voimakkaana kulttuurirelativismina ja yleisten luonnolliseen lakiin ja luotuna olemiseen perustuvien ihmisoikeuksien ja ihmisarvon kieltämisenä.”
        http://www.patmos.fi/blogi/kirjoitukset/762/lansimaiset_arvot_ovat_edelleen_puolustamisen_arvoisia

        Tuon viimeisen jätäkin teidän ”suomennettavaksi”.
        Suomi24 ”Ahvio ja perinteiset uskovat ”

        Ahvio opettaa valtiosta, mitä taloudesta tai mitä hyvinvointiyhteiskunnasta. Sitten miettikää näitä:

        ” Se on ennen kaikkea talouspoliittinen ideologia, joka pyrkii vapaaseen markkinatalouteen ilman valtion normeja ja interventiota. Uusliberalismi on maailmantaloudessa saavuttanut hallitsevan aseman..”

        Lukekaa mitä hän on mieltä uusliberalistista ja verratkaa tähän:

        ”Uusliberalismin keinot talouden ongelmien kitkemiseksi olivat markkinoiden ja kaupan vapauttaminen, yksityistäminen sekä julkisten menojen voimakas karsiminen. Uusliberalistisen politiikan noudattajiksi nousivat Ronald Reagan Yhdysvalloissa ja Margaret Thatcher Isossa-Britanniassa. ”


      • Mikä siinä on kyseenalaista?

        ”Uusliberalistisessa ideologiassa yksilön vapaus liitetään vahvasti markkinoiden vapauteen. Ihmisen vapaus muodostuu markkinoilla tehtävistä valinnoista ja siitä että hän voi esteettä seurata yhteiskunnassa esiintyviä hintasignaaleja valintojensa tueksi…”

        Näkymätön käsi on ikään kuin Jumala:

        ”Määritelmä, jonka mukaan vain tietoinen toiminta voi olla pakottamista, on uusliberalismin kannalta merkittävä, sillä sen mukaan markkinataloudessa vallitsevat rakenteet ja tulonjako eivät ole kenenkään tietoisen suunnittelun tulosta...”

        Siksi Ahvio vastustaa hyvinvointiyhteikuntaa; ”Uusliberalismin mukaan hyvinvointivaltio rajoittaa merkittävästi kansalaisten taloudellista vapautta keräämällä heiltä korkeita veroja.”

        ”Vapaa markkinatalous toimii sitä paremmin mitä vähemmin valtio kysynnän ja tarjonnan lain toimintaan säännöstelytoimillaan puuttuu.”
        http://www.patmos.fi/blogi/kirjoitukset/400/juha_ahvio_sunnuntaina_-_jatkoa_mitt_romney_-keskustelulle
        Joka perustuu tällaiselle ihmiskuvalle:
        ”Laissez-faire perustuu ihmiskuvaan jonka Ludwig von Misesin kehitti: ” ihmisten käyttäytymistä hahmottavan menetelmän, prakseologian, mukaan ihmisten toiminta on tavoitteellisesti suuntautunutta ja kaikki ihmiset pyrkivät jokaisella toimellaan kohti suurempaa tyytyväisyyttä ja tyydytystä.””
        Voidaan siis miettiä, mitä tapahtuu kun yrityksiä ei koske mikään laki, sen toimintaa ei säädellä millään tavalla. Mitä siitä seuraa?
        Tämän ongelman Ahvio ratkaisee aika idealistisesti: ”Kestävästi toimiakseen vapaa markkinatalous ja fiskaalinen konservatismi edellyttävät harjoittajiltaan vahvaa arvokonservatismia ja kestävää, ihmisolemuksen päämäärien mukaan orientoituvaa moraalia.”
        Eli uustermi on ”luonnollinen” järjestys. Ilmeisesti tämän Ahvio tulkitsee Jumalan ”järjestykseksi”. Hän on antanut tuolle ”Näkymättömälle kädelle” ilmeisesti Jumalan osan?

        Jos talous perustuu yksinomaan ihmisten mielihaluihin, niin onko se silloin Jumalan tahdon mukaista? Tämän Ahvio kääntää näin:

        ”Vapaus ei tarkoita anarkistisen kaaosmaista ja viettien ohjaamaa riippumattomuuden illuusiota, vaan kypsän järjestelmällistä ja järkiperäisen suuntautunutta pyrkimystä kohti ihmisolemuksen korkeimpia päämääriä, Jumalan hyvän tahdon ja lain sekä luomisjärjestysten mukaisuuteen.”
        http://www.patmos.fi/blogi/kirjoitukset/707/kirjailija_jari_ehrnroothin_analyysi_osuu_asioiden_ytimiin
        Suomi24.fi "näkymätön käsi" Jumalana

        Anteeksi sekavuus, tuli tässä vähän kiire. Mutta voin selventää näitä.


      • mummomuori kirjoitti:

        Olen kirjoittanut niin monta ketjua, että tiivistelmän tekeminen on vähän haastavaa. Mutta muutamia otoksia:

        ”Ahvion ajatukset ovat välillä järkyttäviä sekä jossain määrin täynnä virhepäätelmiä:

        ”…pohjoismaisen avioliitto- ja perheistituution rappeutuminen ja samaan aikaan tapahtunut hyvinvointivaltion rakentaminen liittyvät erottamattomasti toisiinsa."

        Eli kun suomessa 50 j a60 luvuilla taattiin kaikille mahdollisuus terveydenhoitoon, koulutukseen, eläkkeisiin jne. se Ahvion mielestä oli ”rappeutumista”. ”

        ”…Pahuus kätkeytyy siihen, että jos valtio todella aikoo toteuttaa aineellisen tasa-arvon jokaisen kansalaisen kesken, on valtion toteutettava tämä pakolla ja totalitaarisin keinoin.”

        ”Rahojen jakaminen valtiollisesta yhteisestä kassasta ei ole vapaata yhteistyötä. Valtion kassaan ei ensinnäkään tule yhtään euroa ilman pakko-ottoa ja kovalla voimalla uhkaamista…”

        "Itsekkyys, ahneus ja korruptoituneisuus vaivaavat myös poliitikkoja, valtion virkamiehiä ja mitä tahansa valistunutta eliittiä…”

        ”… joiden sosialistit ja hyvinvointivaltion kannattajat uskovat kykenevän talouden aineellisen oikeudenmukaiseen suunnitteluun ja varallisuuden tasaamiseen.”

        ”Pelkistetysti: langenneelle ihmisluonnolle ominaisen itsekkään ja ahneen toiminnan haitalliset seuraukset ovat aina pienemmät ja paikallisemmat silloin, jos lukuisat tällaiset yksittäiset toimijat tasapainottavat toisiaan…”

        Tarkoittaako tuo että kun on joukko itsekkäitä ja ahneita, he tasapainottavat sillä että ahnehtivat toinen toisiltaan? Mitä enemmän heitä on, sitä tasapainoisempaa. Vai miten tuo on ymmärrettävä?

        ”…verrattuna tilanteeseen, jossa taloudellinen valta on keskitetty yhdelle itsekkään ahneelle toimijalle eli valtiolle pakkokeinoineen.”

        Miten siis perustella väite, että valtio keskitetysti käyttää valtaa?

        ”Siksi laillisuusperiaatteen turvaama yksityisomistus on aina parempi ratkaisu kuin keskitetty kollektiivinen omistaminen tai talouden ohjaaminen."

        Keskitetty kollektiivinen omistaminen tarkoittaa mitä? Valtion omistamaa? Kunnan tai kuntayhtymän omistamaa?

        ”Juuri siksi, koska ihmisluonto on mitä on, tulee taloudellinen toiminta hajauttaa mahdollisimman laajalle ja yksityisten toimijoiden keskinäisten tasapainosuhteiden varaan eikä keskittää valtiolle eikä monopoleihin.”

        Monopolit tarkoittaa tässä yhteydessä mitä? Suuri monikansallisia yrityksiäkö? Jos näin, niin ne ovat kapitalismin seurauksia – joiden toimintaan valtio yhä vähemmän puuttuu.

        ”….on myös itse kullakin, omasta menestymisestä säästettynä, mitä antaa vapaaehtoisesti ja rakkaudesta niille lähimmäisille, jotka eivät pysty elättämän itseään ja ovat aidossa tarpeessa….”
        http://www.patmos.fi/blogi/kirjoitukset/400/juha_ahvio_sunnuntaina_-_jatkoa_mitt_romney_-keskustelulle

        En tiedä miten tuo organisoitaisiin. Vai jokainen vain antaisi kenelle milloinkin ja osa jäisi ehkä ilman.

        ”Ratkaisun on löydyttävä siitä, että länsi ryhtyy aidon konservatiivisesti ja aktiivisen päättäväisesti elvyttämään oman kulttuurinsa ydinarvoja ja niiden mukaisia käytäntöjä ja instituutioita…”

        ”Orgaanisista juuristaan identiteettinsä saava ja perheeseensä tukeutuva ja paikallisia kolmannen sektorin yhteisöjä tukeva yksilö on yhteiskunnan perustoimija…”

        ”…ei oletettua kollektiivista yleistahtoa toimeen paneva ja kaiken paikallisen ja inhimillisen luonnollisen erilaisuuden spekulatiivisen teoreettisten normien mukaisiksi yhdenmukaistava valtio.””

        Eli valtio on tässä suhteessa se PAHA koska se turvaa liian paljon – ilmaisen koulutuksen, sosiaaliturvan, eläkkeet, terveydenhuollon jne.

        ”…duginistit että nouvelle droite -uusoikeistolaiset, ovat itse asiassa postmodernisteja ja relativisteja, mikä ilmenee näiden suuntausten kohdalla erittäin voimakkaana kulttuurirelativismina ja yleisten luonnolliseen lakiin ja luotuna olemiseen perustuvien ihmisoikeuksien ja ihmisarvon kieltämisenä.”
        http://www.patmos.fi/blogi/kirjoitukset/762/lansimaiset_arvot_ovat_edelleen_puolustamisen_arvoisia

        Tuon viimeisen jätäkin teidän ”suomennettavaksi”.
        Suomi24 ”Ahvio ja perinteiset uskovat ”

        Ahvio opettaa valtiosta, mitä taloudesta tai mitä hyvinvointiyhteiskunnasta. Sitten miettikää näitä:

        ” Se on ennen kaikkea talouspoliittinen ideologia, joka pyrkii vapaaseen markkinatalouteen ilman valtion normeja ja interventiota. Uusliberalismi on maailmantaloudessa saavuttanut hallitsevan aseman..”

        Lukekaa mitä hän on mieltä uusliberalistista ja verratkaa tähän:

        ”Uusliberalismin keinot talouden ongelmien kitkemiseksi olivat markkinoiden ja kaupan vapauttaminen, yksityistäminen sekä julkisten menojen voimakas karsiminen. Uusliberalistisen politiikan noudattajiksi nousivat Ronald Reagan Yhdysvalloissa ja Margaret Thatcher Isossa-Britanniassa. ”

        Kiitos. Enpä ole tajunnutkaan sitä, miten rajuja Ahvion näkemykset oikeasti ovat.

        Tuolla on toki joukossa ilmaisuja ja sellaisia käsitteitä, joita osa riviuskovaisista ei edes käsitä tai hahmota.


      • mummomuori kirjoitti:

        Hyvä oikaisu, jotenkin on vain jäänyt mieleen se, ettei kokoomus kuitenkaan lähtenyt repimämäänkään sitä. Tosin matkan varrella on tainnut vastustaa jotain kohtia.

        Kokoomuksella ei ollut voimaa ajaa omia kantojaan. Minkäs silloin teet.


    • TosiJeesusukova

      Jos Jumala tahtoisi että vanhukset eivät kärsisi, niin hän järjestäsi niin että he eivät kärsisi. Ei ole ihmisen asia puuttua siihen, minkä Jumala sallii.

      Tutkimattomia ovat herran tiet.

      • Syntiinlankeemuksessa kärsimys, sairaidet, vanhuus ja kuolema tulivat ihmisen osaksi 🤔


      • Sano kuten asia on; Jumalaa ei ole, joten kaikki on meidän varassa.


      • usko.vainen kirjoitti:

        Syntiinlankeemuksessa kärsimys, sairaidet, vanhuus ja kuolema tulivat ihmisen osaksi 🤔

        Syntiinlankeemuksessa kävi näin: miehelle annettiin rangaistukseksi ohdakkeinen pelto viljeltäväksi ja naiselle synnytyskivut. Ei heille muuta vaivaa annettu.


      • usko.vainen kirjoitti:

        Syntiinlankeemuksessa kärsimys, sairaidet, vanhuus ja kuolema tulivat ihmisen osaksi 🤔

        Voi sentään! No pääsiväthän peräti kaksi ensimmäistä ihmistä jopa hetkisen nauttimaan elämästä ilman kärsimystä, sairauksia, vanhuutta ja kuolemaa ennen kuin projekti Paratiisi kusi täydellisesti.


      • usko.vainen kirjoitti:

        Syntiinlankeemuksessa kärsimys, sairaidet, vanhuus ja kuolema tulivat ihmisen osaksi 🤔

        En usko noin tapahtuneen, sillä Syntiinlankeemus on vain myytti.


      • torre12 kirjoitti:

        Syntiinlankeemuksessa kävi näin: miehelle annettiin rangaistukseksi ohdakkeinen pelto viljeltäväksi ja naiselle synnytyskivut. Ei heille muuta vaivaa annettu.

        Sinänsä kiintoisaa, että Raamatun mukaan ihmiskunnan satoja tuhansia vuosia kestänyttä vaihetta metsästäjinä ja keräilijöinä ei ollut lainkaan. Ensimmäiset ihmiset syntyivät aikuisina ja he osasivat heti sekä puhua mutkikasta kieltä (mikähän se muuten oli, hepreako?) että ilmeisesti melko pian myös kirjoittaa ja harjoittaa maanviljelystä. Uskoa vaaditaan.


    Ketjusta on poistettu 4 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Toiselle puolikkaalleni

      Sinulla ei taida olla kaikki nyt ihan hyvin? Minua itketti eilen kauheasti, sinunko itkuja itkin? Kyllä kaikki selviää j
      Ikävä
      42
      2234
    2. Pysy kaukana musta

      Ja kaikista mun läheisistä. Oon tosissani.
      Ikävä
      25
      1813
    3. Katu täyttyy askelista...

      Hyvää sunnuntaita ja hyvää jatkoa jos näin...Vettä sataa, mutta hyvä vaan, ainakin kasveille.
      Ikävä
      27
      1445
    4. Kuvaile kaivattusi

      ulkonäköä. 💡
      Ikävä
      109
      1274
    5. Näin susta unta

      Teit siinä temppuja ja kurkit huomaanko. Niinkuin sun tarttis sitä epäillä. Öitä tuimalle!
      Ikävä
      15
      1259
    6. Mitä hämminkiä Halkokarilla?

      Poliiseja ja ambulansseja pyörii, laukauksia kuultu.
      Kokkola
      18
      1035
    7. Tiedätkö nainen sen tunteen

      Kun toinen tulee jossain vastaan. Naama leviää hymyyn kuin hangonkeksi. Mulla on susta semmonen,tunne.
      Ikävä
      71
      954
    8. Kauniit ihmiset ei ole sinkkuja, se on karu fakta

      Ihmisessä on lähes poikkeuksetta aina jotain vikaa jos hän pysyy sinkkuna pitkään. Sori kun sanon tän näin suoraan, mut
      Ikävä
      107
      874
    9. Kristinusko - epätoivoinen yritys pelastaa ihmiset jumalalta

      Ei ole mitään sellaista, mitä pitää "pelastua". Lukuun ottamatta tietysti ”jumalan” (sen ei jumalan, joka väittää oleva
      Hindulaisuus
      333
      853
    10. Mikset päästä irti ja hae apua

      Mt ongelmiisi. En vaan voi ikinä enää luottaa sinuun, pelkään sinua ja toivon löytäväni jonkun muun. Rahaa sulla on saad
      Ikävä
      74
      846
    Aihe