Mikä on paras mämmi

Gunesiinyritän

Ostaisin 100 rovettaika mämmiä syödä ne kolme päivää.

15

284

Äänestä

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • syönn10vain

      Ostin 1 roveen ja oli pahaa joku keltainen mämmi jäi syömättä loput. Mikä on paras mämmi merkki ?

    • PARASTA

      Moon MIETAAN KANS SAMAA MIELTÄ NOTTA KYMPPIMÄMMI ON YKKÖNEN!

      • Anonyymi

        Kyllä ELOSEN mämmi oli mun mielestä parahinta, mitä minoon saanu. Sitä oli Halapahallis joku vuosi sitte, mutta ei oo enää näkyny.

        Ei ollut sitä KYMPPI-Mämmin pistävän kitkerää sivu- tai jälkimakua!


    • guuum

      multa tuli mämmit housuun

    • Apsinpaari

      Paras mämmi on Mämmi Toki numerolla #83

    • Anonyymi

      Voi olla että Kurikan kaupoista mämmi loppuu taas kesken. Onko nuin?

    • Anonyymi

      Mahadollista on. Tein itte saunapaallisen lisen. Noin 80 litraa. Oli hyviä aineita. Luomu sellaasta.

      • Anonyymi

        Mihinkä me tuallaasen mämmimäärän kanssa jourumma. Montako paallista hootasit.


    • Anonyymi

      "PARAS MÄMMI"

      "PARAS MÄMMI" valmistuu näin.
      Päävaiheet otsikoitu se mukaan mitä vaiheessa tehdään.
      Ainekset mainittu ohjeessa.

      1. Mämmiseoksen valmistaminen:

      Sekoitetaan kulhossa ½ kg mämmimaltaita ja 1kg ruisjauhoja kuivina. Kuumennataan 3½ litraa vettä noin 6 litran kattilassa noin 70 asteiseksi. Lisätään kulhosta vähitellen ja koko ajan sekoittaen mallas-jauhoseos noin 65 - 70 asteiseen veteen, niin että saadaan notkeahko, mutta kuitenkin selvästi puuromainen mämmiseos. Laitetaan kansi kattilaan.

      2. Mämmiseoksen imeltäminen:

      Laitetaan mämmiseoskattila noin 70 asteiseen uuniin. Annataan imeltyä 3-4 tuntia. 3 tunnin imeltämisaika antaa usein riittävästi makeutta. Sekoitetaan mämmiseosta imeltämisen aikana 2-4 kertaa ja maistamalla varmisteetaan imeltymisen alkaminen.

      3. Siirapin ja suolan lisääminen ja mämmiseoksen kuumentaminen kuplivaksi:

      Laitetaan mämmiseoskattila liedelle. Sekoitetaan koko ajan ja varotaan pohjaan palamista.
      Lisätään mämmiseokseen 2 desilitraa siirappia ja 1 teelusikallista suolaa. Monien mielestä maustamatta paras, mutta tässä vaiheessa voidaan maustaa esimerkiksi jauhetulla pomeranssin kuorella.
      Mämmiseosta kuumennetaan varovasti koko ajan sekoittaen pohjaan palamista varoen niin että mämmiseos alkaa kuplimaan. Mämmiseoksen annetaan kuplia koko ajan sekoittaen noin 10 minuuttia.
      Mämmiseos siirretään sivuun ja annetaan seisoa välillä sekoittaen noin 15-30 minuuttia.

      4. Mämmiseos laitetaan mämmin arvolle sopivaan lasiseen tai posliiniseen vuokaan:

      Mämmiseos laitetaan vuokaan, Kuorettumista estämään pinnalle lisätään muutama ruokalusikallinen voimakasta siirappivettä tai paistamisen akana 3-4 kertaa muutaman ruokalusikallisen vettä.

      5. Mämmin paistaminen:

      Mämmiä paistetaan aluksi noin 180 asteisessa uunissa. Kun mämmi alkaa kuplimaan, alennetaan uunin lämpötila noin 140 asteeseen, niin kupliminen rauhoittuu ja voidaan paistaa lähes täysiä vuokia.
      Mämmiä paistetaan noin 3 tuntia.

      6. Tarjoilu:

      "PARAS MÄMMI" on parhaimmillaan, kun seon seisonut peitettynä viileässä noin 3 päivää. Mämmi tarjoillaan perinteisesti maidon tai kerman ja sokerin kanssa.
      Nykyisin mämmin kanssa tarjoillaan usein vaniljakastiketta, mämmin kanssa sopivaa jäätelöä, appelsiinihilloa, aprikoosihilloa tai muita sopivia lisukkeita.

      • Anonyymi

        oon monen muun suomalaisen kanssa samaa mieltä. mämmi ja maksalaatikko sian ruokaa


    • Anonyymi

      Mämmi parasta Kurikassa. Mutta jos liikaa syö voi hävitä sadasosan.

      • Anonyymi

        mämmi on vahingossa keksitty ylijäämä tuote sikojen ruokaa..ei ihme että on kurikkalaisten ykkösherkku. ennen heitettiin vaan tunkioon


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        mämmi on vahingossa keksitty ylijäämä tuote sikojen ruokaa..ei ihme että on kurikkalaisten ykkösherkku. ennen heitettiin vaan tunkioon

        😂😆😅Päivän paras👍


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        mämmi on vahingossa keksitty ylijäämä tuote sikojen ruokaa..ei ihme että on kurikkalaisten ykkösherkku. ennen heitettiin vaan tunkioon

        no jopas....


    • Anonyymi

      Joku sarasosa-mies syöö mämmin sinisen, siis luriumairon kans....voi herran tähäre..
      Kerman kans se kuuluu.

    Ketjusta on poistettu 2 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Epäily: Oppilas puukotti kolmea Pirkkalan koululla

      Tämänhetkisen tiedon mukaan ainakin kolme oppilasta on loukkaantunut puukotuksessa Pirkkalan Vähäjärven koululla. Myös e
      Pirkanmaa
      69
      2223
    2. Sun ja kaivattusi

      ikäero? Kumpi vanhempi, m vai n?
      Ikävä
      104
      1911
    3. Tämän hetken

      Terveiset kaivatullesi ⬇️
      Ikävä
      145
      1671
    4. Kesän odotuksia hyrynsalmella

      Kyllä kesällä hyrynsalmellakin on mahdollisuus osallistua kylän menoon monella tavalla . On kaunislehdon talomuseolla
      Hyrynsalmi
      16
      1649
    5. Kai sä näät

      Ku sua katson et olen aika rakastunut. Rakkaus ei vain ole aina niin yksinkertaista
      Ikävä
      105
      1622
    6. Katsotko mieluiten

      Kaivatussasi mitä?
      Ikävä
      85
      1587
    7. Anne Kukkohovi ei myykkään pikkuhousujaan

      Kyseessä oli vain markkinointitempaus. Anne höynäytti hienosti kaikkia ja Onlyfans-tilinsä tilaajamäärä lähti jyrkkään n
      Maailman menoa
      285
      1377
    8. Mikä on ollut

      Epämiellyttävin hetki sinun ja kaivattusi romanssissa?
      Ikävä
      119
      1289
    9. Jos olisit täällä

      Tosin en tiiä miks oisit. (Ja hävettää muutenkin kun ei muka muulla tavoin osaa kertoa tätäkään) Jos jollain pienellä
      Ihastuminen
      20
      1220
    10. Voi Rakas siellä

      Olet ollut mun ajatuksissa taas koko päivän. Olet ihmeellinen kertakaikkiaan ja arvostan sinua niin paljon❤️Minulla ei o
      Tunteet
      24
      1170
    Aihe