S-kaupassa oli happy hourina ruotsalaista Glimmingen Port Salutia - 60% alella. Otin 3 pakettia - n. 1,5 kg herkkua siinä 7 eurolla. Nam!
Mikä on mielijuustosi??
40
779
Vastaukset
- Anonyymi
Voivoi, kaikki juustot ovat herkkua, mutta eivät kovin terveellisiä. Ostan hyvin vahvan makuisia juustoa, niin niitä tarvitsee vain vähän, esimerkiksi Parmesania raastan pastaruokien päälle. Olen lopettanut laittamasta leivälle niitä rasvaisia miltään maistumattomia perusjuustoja.
- Anonyymi
Rasvaiset ovat yleensä juuri aromikkaita. Vähärasvaiset taas kuin kengänpohjaa, koppuroita -eipä juuri makua.
- Anonyymi
Anonyymi kirjoitti:
Rasvaiset ovat yleensä juuri aromikkaita. Vähärasvaiset taas kuin kengänpohjaa, koppuroita -eipä juuri makua.
Polar 15 on ihan kelvollista, makua ilman liikaa rasvaa. Muuten tuolla ylemmällä anonyymillä oli hyvä pointti. Itse olen ostanut tavan vuoksi normaaleja juustoja leivän päälle, mutta voisi kyllä vähentää käyttämällä vahvempia.
Minun ehdoton ykkönen on 7 vuotta kypsytetty parmesan, 5 vuotta kypsytettykin käy. Sitten tuleekin vaikeaa, Valion oltermanni ja auran vastaava, sitten mustaleima ja Aura Gold sinihomejuusto.
Luen aina tuoteselosteet ennen kuin uutta juustoa otan maisteluun, jos on lisäaineita, niin yleensä jäävät hyllyyn.- Anonyymi
7 vuotta vanhaa kiinteää maitoa? :D
Vanha isäni muuten sanoo, että juustojen päivämääriä ei kannata tuijottaa, koska juusto vain paranee vanhetessaan.
En kyllä suosittele uskomaan. Mitä mieltä ovat asiantuntijat? - Anonyymi
Anonyymi kirjoitti:
7 vuotta vanhaa kiinteää maitoa? :D
Vanha isäni muuten sanoo, että juustojen päivämääriä ei kannata tuijottaa, koska juusto vain paranee vanhetessaan.
En kyllä suosittele uskomaan. Mitä mieltä ovat asiantuntijat?Ihan oikeassa isäsi on.
Italialaista siankankkuakin kypsytellään huoneenlämmössä muutama vuosi. Kärpäset vaan pörrää ympärillä, mutta entä sitten? - Anonyymi
Samaaa mieltä ja ne Parmesanin kuoret ja kovat osat voi laittaa vaikka keittoon tai pataruokaan kiehumaan ja antamaan vähän juustoista makua.
Olen joskus maailmalla asuessani maistanut paljon hienoja juustoja, mutta sinihomejuustoista ei ole Aura Goldin voittanutta, se ei ole niin kitkerän hapanta kuin " hienommat" serkkunsa. - Anonyymi
Anonyymi kirjoitti:
Ihan oikeassa isäsi on.
Italialaista siankankkuakin kypsytellään huoneenlämmössä muutama vuosi. Kärpäset vaan pörrää ympärillä, mutta entä sitten?Olisiko kuitenkin niin, että juusto ei parane umpinaisessa muovipakkauksessa? Olen joskus nähnyt pilaantuneen juuston.
- Anonyymi
Anonyymi kirjoitti:
Samaaa mieltä ja ne Parmesanin kuoret ja kovat osat voi laittaa vaikka keittoon tai pataruokaan kiehumaan ja antamaan vähän juustoista makua.
Olen joskus maailmalla asuessani maistanut paljon hienoja juustoja, mutta sinihomejuustoista ei ole Aura Goldin voittanutta, se ei ole niin kitkerän hapanta kuin " hienommat" serkkunsa.Aura voi olla arkista meille suomalaisille, mutta luullakseni sitä arvostetaan maailmalla.
Tosin se taannoinen kevytversio olisi saanut jäädä tekemättä. Anonyymi kirjoitti:
7 vuotta vanhaa kiinteää maitoa? :D
Vanha isäni muuten sanoo, että juustojen päivämääriä ei kannata tuijottaa, koska juusto vain paranee vanhetessaan.
En kyllä suosittele uskomaan. Mitä mieltä ovat asiantuntijat?Niin, mikäs siinä? Ei se ihan halpaa juustoa ole ja paraneehan ne viinitkin vanhetessaan.
- Anonyymi
Anonyymi kirjoitti:
Olisiko kuitenkin niin, että juusto ei parane umpinaisessa muovipakkauksessa? Olen joskus nähnyt pilaantuneen juuston.
ulko mlaiset juustot sisältävät valtavat antibioottijäämätja tuhoavat
vatsan pakteerikannan
- Anonyymi
Ainoa Oikea Oltermanni.
- Anonyymi
Taitaa olla yliarvostetuin juusto. Juuri piti maistaa palanen, jotta voin sanoa mielipiteeni. Voi tosin olla, että mieltymykseni ovat vahvempiin ja että makuaistini on heikko.
Ei tuossa juustossa kuitenkaan mitään vikaa ole. - Anonyymi
Anonyymi kirjoitti:
Taitaa olla yliarvostetuin juusto. Juuri piti maistaa palanen, jotta voin sanoa mielipiteeni. Voi tosin olla, että mieltymykseni ovat vahvempiin ja että makuaistini on heikko.
Ei tuossa juustossa kuitenkaan mitään vikaa ole.Kyllähän mustaleimat ja goudat ovat maukkaampia, mutta peruskermajuustoksi Oltermanni on parhaasta päästä. Kilpailijoiden vastaavat eivät maistu senkään vertaa.
Eri juustotyyppejä ei toki pitäisi muutenkaan vertailla keskenään. - Anonyymi
Anonyymi kirjoitti:
Kyllähän mustaleimat ja goudat ovat maukkaampia, mutta peruskermajuustoksi Oltermanni on parhaasta päästä. Kilpailijoiden vastaavat eivät maistu senkään vertaa.
Eri juustotyyppejä ei toki pitäisi muutenkaan vertailla keskenään.Mitä mieltä muut goudasta? Olen mieltänyt sen jonnekin edamin ja emmentalin välimaastoon, voimakkaampana kuin edellinen, mutta miedompana kuin jälkimmäinen.
- Anonyymi
Syön juustoa vain saadakseni hyväksyttävän syyn lipittää punaviiniä ,siivu / lasi
- Anonyymi
Eukkosi valvovan silmän alla?
;)
- Anonyymi
Iänikuiset oltermannit korvasin S-marketin käynnillä kuusamolaisella Paimenpojalla.Rasvapitoisuus 32%.
Herkullista ruisleivän päällä.- Anonyymi
Kuusamossa tuotetaan kyllä Suomen parasta maitoa, mutta jostain syystä tuo Paimenpoika ei vedä maussa vertoja Oltermannille.
Ehkä Valiolla on vaan paremmat juustomestarit. Raaka-aineesta ero ei voi ainakaan olla kiinni. - Anonyymi
Paimenpoika on yllättävän maukas juusto. Kyllä näitä kotimaisiakin juustoja voi hyvin arvostaa.
Anonyymi kirjoitti:
Kuusamossa tuotetaan kyllä Suomen parasta maitoa, mutta jostain syystä tuo Paimenpoika ei vedä maussa vertoja Oltermannille.
Ehkä Valiolla on vaan paremmat juustomestarit. Raaka-aineesta ero ei voi ainakaan olla kiinni.Paimenpoika jää hyllyyn minun kohdaltani tämän vuoksi: happamuudensäätöaine ( E509) ja säilöntäaine(E252).
Olen tehnyt itsekin erilaisia juustoja, mutta se ei poista tuota näkemystäni edellä mainitsemistani mielijuustoistani.
Uunijuusto ternimaidosta on se helpoin. Olen tehnyt myös valkosipulijuustoa, jonka puristin harsokankaan läpi niin, että lopputulos näytti valmistuttuaan oikealta valkosipulilta, myös maku oli erittäin hyvä.
Juhannusjuustoa olen myös tehnyt itse, eli sitä punaista heraa, josta lapsena en tykännyt yhtään, mutta nyt se on herkkua.
Olen myös tehnyt leipäjuustoa, eli sitä paistettua tuorejuustoa.- Anonyymi
"Olen myös tehnyt leipäjuustoa, eli sitä paistettua tuorejuustoa."
Leipäjuusto lakkahillolla ja kuohukermalla on sellainen aitokotimainen herkku. - Anonyymi
Anonyymi kirjoitti:
"Olen myös tehnyt leipäjuustoa, eli sitä paistettua tuorejuustoa."
Leipäjuusto lakkahillolla ja kuohukermalla on sellainen aitokotimainen herkku.Ai kuohukermalla? En ole kokeillut, mutta pidän mielessä asian.
Lakkahilloa ja kuohukermaa.
- Anonyymi
Kyllä se on Mustaleima juusto. Tätä maistoin 90-luvulla ensi kerran enkä kyllästy.
- Anonyymi
Rasvaton raejuusto
- Anonyymi
Sehän on kuin styroxia, kuivaa, se rasvaton. Itse syön vain ruotsalaista KESOa 4 % rasvaa...todella kermaisen maukasta.
- Anonyymi
Anonyymi kirjoitti:
Sehän on kuin styroxia, kuivaa, se rasvaton. Itse syön vain ruotsalaista KESOa 4 % rasvaa...todella kermaisen maukasta.
Minä en voi syödä rasvaista raejuustoa. Maistuu liikaa voilta.
Valion rasvaton raejuusto on raikkaan makuinen. - Anonyymi
Anonyymi kirjoitti:
Sehän on kuin styroxia, kuivaa, se rasvaton. Itse syön vain ruotsalaista KESOa 4 % rasvaa...todella kermaisen maukasta.
Itsekin joutuu välillä syömään rasvaista raejuustoa, kun esimerkiksi K-kaupasta ei löydy rasvatonta.
- Anonyymi
Maukkaita juustoja ovat monet homejuustot. Esimerkkinä valkohomejuustot. Niitähän löytyy monien meijereiden valmistamina ympäri Eurooppaa.
- Anonyymi
En syö mitään mikä on homehtunut tai muuten pilaantunutta.
"Eräs elintarvikkeita saastuttava homemyrkky on aflatoksiini. Sen tiedetään tappaneen 125 ihmistä myrkytysepidemiassa Keniassa vuonna 2004" - Anonyymi
Anonyymi kirjoitti:
En syö mitään mikä on homehtunut tai muuten pilaantunutta.
"Eräs elintarvikkeita saastuttava homemyrkky on aflatoksiini. Sen tiedetään tappaneen 125 ihmistä myrkytysepidemiassa Keniassa vuonna 2004"Mutta siitähän on jo aikaa, jospa home olisi jo hävinnyt.
Muista vielä ruotsalainen hapansilakka. Se on "hieman" käynyt ennen tarjoilua.
- Anonyymi
varvasvälijuusto.
- Anonyymi
:D
- Anonyymi
Vähärasvaisen juuston valmistaminen on ollut monille juustoloille vaikeaa. Juuston rakenne jää helposti "kumimaiseksi". Muistan sellaisen juuston kuin Minora.
Maultaan melkein juuston makuinen, mutta semmonen kumimainen luomus se oli.
Nykyisin kyllä isataan valmistaa vähärasvaisi lajikkeita. Esimerkiksi Polar-juustosta löytyy vähärasvaisia.
Mutta tottahan juustossa pitää rasvaa olla, ihan jo maun vuoksi. - Anonyymi
Syökee juustova kuulostakkee alise kuupperilta kroonise ummetulaulannan isoäitiltä
- Anonyymi
Nammmmmmmmmm ssssss sain eilen naapurista ternimaitoa ja tein uunijuustoa. Parasta herkkua sokerin ja kanelin kera !!!!!!!
- Anonyymi
Jupakat Jäpäkät Juustot.
P.Puhuri - Anonyymi
Oltermanni on ok ja ruotsalaisvastine arlan natura on kyllä hyvä. Vähän kuin oltermanni mutta makua on enemmän ainakin mun mielestä.
Ketjusta on poistettu 2 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
4 kuoli kolarissa
Kenen vastuulla tienhoito? Sohjoa ja vettä tie täynnä. Oliko säästetty tienhoidossa? Järkyttävä onnettomuus.1777362Suomea odottaa karu kohtalo
Mitäs menitte uhkailemaan ja leikkimään kovaa. Ei mitään mahdollisuuksia Venäjää vastaan.2651813- 671274
Nainen, moraali on koetuksella sun kanssa
Koen nyt olevani rappiolla ja kyllä, omaa syytäni ja itsekontrollin puutetta, mutta olethan kyllä puoleensavetävä, ettei641177- 681176
- 561166
Bachelor-Joonas tapasi Monican isän - "Appiukko" antoi koulutusta vävypojalle - Katso kuvat tästä!
Joonas ja Monica ovat pitäneet yhtä Bachelor Suomi -kuvausten jälkeen. Tämä todistaa, että tosi-tv:ssä voi syntyä rakkau51108Tosiaankin, jos julkaisette täällä henkilötietoja
Minkäänlaisia, se on poliisiasia. VPN, proxy- tai julkinen yhteys ei salaa mitään. Poliisi pystyy jäljittämään ja saamaa931102Gallup: Mitä mieltä olet uudesta Putous-kaudesta: hyvä, keskinkertainen, huono?
Putous on saanut kuraa niskaan mm. kaksimielisistä jutuista. Ohjelma on lasten suosikki ja lapset toistelevat hokemia ti511075- 361036