hei! Isäntä oli pilkillä tänän ja sai härkäsimpun.Sen hän heitti vielä pois. Voiko niistä tehdä jotain ruokaa ja jos voi, niin millaista? Jospa niitä joskus saisi enemmän :D
Yhden ohjeen löysin vanhasta keittokirjasta, jossa kehotettiin laittamaan simpun pyrstö sekä mäti (joko sinivihreää tai oranssinpunaista) uuniin ja päälle sitruunanmehua ja sipulisilppua ja tekemään siitä paistoksen.
Toinen ohje oli vain, että siitä saa maukkaan kalaliemen.
Muita ohjeita ei ollut. Kerrotko minulle ohjeita jos tiedät, sillä googlesta en löytänyt.
härkäsimppu
11
4586
Vastaukset
- siitä
voi tehdä . Ei muuta. Käytä kuuri pyrstöä. Me satuttiin laittaa talvella verkko simmppujen kutualueelle ja niitä oli yhdessä verkossa satoja. Niin piikikkäitä ettei niitä helpolla saanu irti joten verkko simppuineen meni roskiin.
- gloria
taitaa olla kyseessä ns. roskakala.harmi vain, sillä mökkimme edustalla niitä tuntuu olevan. oli naapurin mieskin saanut niitä useamman, mutta heitti kaikki takaisin mereen.
no, opin uuden kalan ja sen käyttötarkoituksen. Kiitos vastauksestasi!
- muikkunen
Juupelis, etsiskelin oikee kirjallisuudesta, mut en löytyny muuta ku kalasoppa ohjeita. Mädistä saa aikas hyvää herkkua. Mun äiskä( 75v.), joka on kalastajaperheestä kerto et simppu oli ennen ihan hyötykala josta tehtiin itselle ruokaa ja jalompi myytiin täällä merialueella. Mädistä sai tiettynä aikana hyvän lisän. Itse olen pitänyt verkkoja kuhanpyynnissä talvella ja sieltä osuu välillä oikee verkkojen surmaparvi. Pilkki saaliina simppu on ihan yleinen, mut kyl mä päästän takaisin ikivanhan otuksen. Jos jotain merkittävää löydän pistän palstalle.
- arvokasta
Hailuotolaiset kalasti kymmenkunta vuotta sitten koe erän simppua ja moivät mädin, olikohan nyt saksaan tai peräti japaniin.
Muistan vanhojen kertoneen, että simpusta tehtiin kalaliemiä juhlaaterioihin.
Liemen uskoisin syntyvän keittettämällä perattu simmppu suola vadessä. Liemi siivilöidään ja lisätään runsaasti voita ja sipulia....ja siinä se.
Pääsääntöisesti perämeren kalastajat pitävät simppua epätoivottuna roskakalana.- jussi ja mirkku
Hailuodosta vietiin muutama vuosi sitten Helsinkiin ravintoloihin hyvään hintaan. Jussi tuo ensi viikolla töihin kun ehtii käydä kalassa ja syödään vihreää mätiä ruisleivän päällä. Pikkusen suolaa ja pippuria&sipulia. Ruokaryypyksi väkevää pontikkaa mutta ei voida töissä ottaa.
- normaali koko
jussi ja mirkku kirjoitti:
Hailuodosta vietiin muutama vuosi sitten Helsinkiin ravintoloihin hyvään hintaan. Jussi tuo ensi viikolla töihin kun ehtii käydä kalassa ja syödään vihreää mätiä ruisleivän päällä. Pikkusen suolaa ja pippuria&sipulia. Ruokaryypyksi väkevää pontikkaa mutta ei voida töissä ottaa.
ku meille tuli talvella 3 peräkkäin melkein 30cm
- ^pikkuinen^
härkäsimpusta ei löydy paljon mitään tietoa netistä.. teen koulussa ryhmätyötä mutta sen ulkonäöstä ei missän lue mitään. jos joku tietää hyvän sivun, niin pliis kertokaa.
T: epätoivoinen härkäsimpun tiedonjanoaja - iineva
6
- mitä hittoo
eikös härkäsimppu ole suomen pahanmakuisin kala?
- kulinaristi
No ei varmasti ole. Sain muutaman pari vuotta sitten. Nyljin varovasti kuin pienen mateen. Otin myös maksan talteen. Paistoin kuten ahventa paistetaan. On maukkaampaa kuin ahven ja maksa on iso ja maukas. Mutta lieneekö tuossa maksassa jotain rajoitteita ravintokäytössä?
Ei ollut edes piikikäs. Suosittelen kokeilemaan, jos viitsii näprätä. Minä otan aivan varmasti simput talteen ja syön.
- 4466
Savustetut simpunpyrstöt, siinä vasta herkku. Simput pään takaa vinosti poikki ja sisukset pois, hiukan suolaa ja savupönttöön.
Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
- 742992
- 682857
- 681832
Tykkään susta
Elämäni loppuun asti. Olet niin suuresti siihen vaikuttanut. Tykkäsit tai et siitä171699- 241657
- 261632
- 201610
- 481307
- 381283
Onko meillä
Molemmilla nyt hyvät fiilikset😢ei ainakaan mulla mutta eteenpäin on mentävä😏ikävä on, kait se helpottaa ajan myötä. Ko91279