Avioero tapahtui. Ositussopimus tehtiin. Se sisälsi tiedon siitä, että voimassaolo alkaa allekirjoituksista, lupauksen siitä, että osapuolilla ei ole toisiinsa kohdistuvia vaatimuksia ja sitoumuksen olla moittimatta sopimusta mistään syystä.
Sitten iskivät toisen osapuolen sukulaiset ja saivat tämän vakuuttumaan siitä, että sopimus on kohtuuton häntä kohtaan. Nyt tämä kieltäytyy mm. allekirjoittamasta asunnon osakekirjan siirtoa ja pitää osaa irtaimistosta panttivankinaan. Pankki pesee sotkusta kätensä, todeten että se on sopijaosapuolten välinen asia.
Toisen osapuolen lakimiehen (joka luonnosteli sopimuksen) mukaan sopimus on pätevä eikä hän näe mitään perustetta moitekanteeseen. Riitaisa osapuoli - joka aiemmin hyväksyi rahallisen tappion lasten edun vuoksi - väittää konsultoineensa lakimiestä (ja kuoroa sukulaisia), jonka mukaan sopimus on kohtuuton. (Rahallinen tappio on noin 15% jaetun omaisuuden arvosta. Jako on siis rahassa karkeasti 65/35.) Hän iskee kantansa santaan ja kieltäytyy edistämästä mitään sopimuksessa sovittua asiaa, muttei myöskään kerro mitään mahdollisen moitekanteensa aikataulusta. (Moiteaikaa on vielä jäljellä kuukausia.)
Miten tässä edetään?
Ositussopimuksen rikkominen
3
1237
Vastaukset
- Anonyymi
No niin kuin missä tahansa sopimurikkomuksessa.
1. Hommaat itsellesi asianajajan.
2. Hän ensinnäkin arvioi onko tekemänne sopimus oikeasti pätevä.
3. Sitten hän luultavasti ja toivottavasti ensin ottaa yhteyttä vastapuoleen ja kertoo, että riita menee oikeuteen, elleivät he suostu toimimaan sopimuksen edellyttämällä tavalla. Tässä vaiheessa moni suostuu.
Viimeisenä keinona asianajaja haastaa vastapuolen oikeuteen, joka ratkaisee 4. sopimuskiistan.
Huomautan kuitenkin, että laiha sopu on parempi kuin lihava riita. Kohtaan 3 mennessä on rahaa palanut jo useita tuhansia euroja. - Anonyymi
Kuka joutuu kärsimään tilanteen pitkittyessä tai kuka hyötyy siitä rahallisesti, jos on yhteinen asunto kysymyksessä.
- Anonyymi
Riitaisa osapuoli on se, jolle tilanteen pitkittyminen aiheuttaa eniten ongelmia. Kuvio ahdistaa minua ja voi pahimmillaan johtaa asunnon menettämiseen, mutta riitaisan osapuolen elämä on pahiten katkolla ja hänelle asioiden viipyminen voi näillä näkymin aiheuttaa muita seuraamuksia. Hän tahtoo päästä eroon sekä velasta että hallinnastaan poistuneesta omaisuudesta, jotka molemmat liittyvät ositussopimukseen, ja saada kiireesti nipun rahaa.
En näe, että viipyminen ei aiheuttaisi hänelle korvausvelvollisuutta, mutta toki ärsyttää minua niin maan perkeleesti. Toisaalta, hänellä tosiaan on kiire, enkä näe, että asioiden viipyminen tuottaisi minullekaan seuraamuksia, jos hoidan omat asiani täsmällisesti.
En minäkään tästä pidä, mutta tosiaan, kiitos, voin myös vain odottaa.
-AP
Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
- 743022
- 712901
- 681842
Tykkään susta
Elämäni loppuun asti. Olet niin suuresti siihen vaikuttanut. Tykkäsit tai et siitä171709- 241667
- 261642
- 201620
- 481307
- 381283
Onko meillä
Molemmilla nyt hyvät fiilikset😢ei ainakaan mulla mutta eteenpäin on mentävä😏ikävä on, kait se helpottaa ajan myötä. Ko91279