Kun mm. eri taidemuseot ottavat vastaan taidenäyttelyitä, kuuluisien taidemaalareiden tai kuvanveistäjien teoksia, joko tiettyjä kokonaisuuksia tai yksittäisiä teoksia, niin millähän periaatteella määritellään maksettavat palkkiot ko. taideteoksien lainaajille / omistajille.
Sitten tulee luonnollisestikin mieleen protokollat ja vastuukysymykset, eli kuka maksaa vakuutukset ja mitä ne kattavat, sekä taideteoksien turvallinen ja asianmukainen käsittely ja kuljetus kun ottaa huomioon, että useampien miljoonienkin arvoisia yksittäisia teoksia matkaa maista toisiin.
Asia tuli mileen kun luinmaininan jostakin taidekeräilijästä, jonka jokin Picasso oli jossakin taidemuseossa näytteillä, joskaa en tied¨amiten pitkän ajan sopimuksesta oli kyse.
Tuolla toiminnalla taiteen keräilijät viovat saada jonkin asteista tuloa teoksistaan samalla kun mahdollisesti odottelevat ajan kanssa myös niiden arvon nousemista.
***
Aiheesta tulee mieleen myös taidehuutokaupat joissa liikkuu sadoista tuhansista satojenkin miloonien arvoisia teoksia.
Arkaluontoista businestä kun myös teoksien autenttisuudesta, kuljetuksista, käsittelystä ja turvallisuudesta tulee huolehitia. Tuon aktiviteetin protokollasta ja kustannusrakenteesta en vielä ole ottanut selvää.
- https://www.christies.com/
Melko kiinnostava aihepiiri kuitenkin.
Museoiden palkkiot teoksien omistajille ja taidehuutokaupat ?
Anonyymi
0
<50
Vastaukset
Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
- 742962
- 682837
- 681822
Tykkään susta
Elämäni loppuun asti. Olet niin suuresti siihen vaikuttanut. Tykkäsit tai et siitä171679- 241657
- 261602
- 201600
- 481297
- 381273
Onko meillä
Molemmilla nyt hyvät fiilikset😢ei ainakaan mulla mutta eteenpäin on mentävä😏ikävä on, kait se helpottaa ajan myötä. Ko91269