Olen käynyt suomen kielellä perus amk tasoiset opinnot ja mietin miten pärjäisin englanninkielisessä maisteriohjelmassa? Onko miten rankkaa hypätä amk:sta suoraan maisterivaiheeseen siis ylipäätään? Keskiarvoni AMK:ssa on melkein 4. Englantia ymmärrän hyvin, mutta puhuessa en kovin hyvin osaa lausua sanoja kun kielen käyttö ei ole päässyt harjaantumaan. Kieltä ei oikein ole tarvinut käyttää kuin ulkomailla ja AMK:n englannin kielen kursseilla. Vapaa ajalla luen kuitenkin paljon englanninkielistä kirjallisuutta ja sen ymmärtäminen ei tuota vaikeuksia. Kirjoittaminen onnistuu myös aika hyvin englanniksi. Mietin vain, että onko englanti ainut haaste maisteriohjelman suorittamisessa, jos tulee valituksi? Sen verran olen lukenut, että ilmeisesti esseitä pitää tehdä ja opiskelu on paljon teoriapainoitteisempaa kuin AMK:ssa.
AMK:sta englanninkieliseen maisteriohjelmaan, vaatimustaso ja kokemuksia?
3
394
Vastaukset
- Anonyymi
Itse hyppy AMK:sta yliopistoon ei sinänsä ole rankka. Se onnistuu tai ei onnistu.
Englanniksi opiskelu on aluksi työlästä. Mutta varsinainen koetinkivi on teoreettiseen opiskeluun tottuminen ja ammattikorkeaan verrattuna monella tavalla aivan toisen vaatimustason saavuttaminen. Useimmat yliopistoon päässeet siinä kuitenkin onnistuvat, mutta myös keskeyttäjiä on. - Anonyymi
Kehotan menemään ainakin pariksi vuodeksi työhön, sellaiseen työhön jossa voit kohtuullisesti soveltaa amk- ja muita taitojasi.
Jos sen jälkeen jatko-opiskelu tuntuu hyödylliseltä, mene opiskelemaan vieraskieliset maisterijutut maahan, jonka kielenä on kyseinen vieraskieli.
Työssäoloaikana ehdit säästää ja päästä työnantajasi kanssa sopimukseen, joka helpottaa ulkomaanreissusi rahoitusta, ja helpottaa työllistymistäsi palattuasi.
Hienoa jos osaat edes vähän saksaa, koska sopiskelu saksankielisessä maassa (saksa, itävalta, sveitsi ja myös vähän venyen esimerkiksi hollanti ja tanskakin) ja pätkätyöt siellä onnistuvat helpommin kuin Britanniassa tai USAssa.
Itse opiskelin Britanniassa ajat sitten, siis ennen Suomen EU-aikaa. Rahoitin opiskeluni omilla työsäästöilläni. Onneksi lukuvuosimaksut vasta tulivat silloin ja olivat vielä pieniä.
Älä putkiopiskele itseäsi työttömäksi maisteriksi tai tohtoriksi! Älä tee näin itsestäsi riesaa itsellesi ja Suomelle. - Anonyymi
Samapa se on mennä kokeileen, jos pääsee. Tältä paikkakunnalta en ole mitään kunnon työtä saanut opiskeluaikana. Pelkkiä hanttihommia tehnyt kesäisin pienellä palkalla. Kunnon paikkoihin olen päässyt haastatteluun, mutta sinne on niin vaikea päästä kun on yleensä kaksi haastattelukierrosta mistä pitäisi kunnialla selvitä. Lisäksi muilla hakijoilla enemmän aina työkokemusta. Sinällään ei kiinnosta jäädä tänne työttömyystilastoon pyörimään valmistumisen jälkeen tai hanttihommiin. Mielummin menen yliopistoon, jos pääsen. Työttömyyden vaara on jo nykyiselläänkin olemassa. Intoa opiskeluun sinällään riittää ja itseni kehittämiseen. Eipä tässä ole enään mitään hävittävää. Yhteiskunta on mitä on...
Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
- 692693
- 632634
- 681782
- 241607
- 201540
Tykkään susta
Elämäni loppuun asti. Olet niin suuresti siihen vaikuttanut. Tykkäsit tai et siitä91470- 151382
- 381233
Onko meillä
Molemmilla nyt hyvät fiilikset😢ei ainakaan mulla mutta eteenpäin on mentävä😏ikävä on, kait se helpottaa ajan myötä. Ko81197- 251106