Nyt tuli sellainen verotuspäätös, etten verotuksesta valitettavan vähän tietävänäkään osaa kuin ihmetellä ja kovasti.
Työt loppuivat tammikuussa 2019, jonka jälkeen vuosi menikin sitten ansiosidonnaista nostaessa. Vuoden 2019 ansiotulot siis yhteensä 11 530 euroa, josta verotuspäätöksen mukaan kunnallisverotuksessa verotettavaa ansiotuloa 8 574 euroa. Tämä ok, mutta...
Verotuspäätöksen mukaan maksettavaa kunnallisveroa 1800 euroa, eli 21% prosenttia.
Vertailun vuoksi 2018 ansaitsin yhteensä 18 672 euroa, josta kunnallisverotuksessa verotettavaa tuloa 11 560 euroa. Tuolloin kunnallisveroa vietiin 888 euroa eli 7,7%.
Ei mene minun jakeluuni taikka vastaa käsitystäni progressiivisesta verotuksesta, kuinka huomattavasti pienempiä tuloja verotetaan miltei kolme kertaa ankarammin.
Mätkythän sieltä tosiaan tuli. Maksetaan pois, kun ei taida muutakaan tähän hätään mahtaa. Oikaisuvaatimus täytynee tehdä, mutta noidenkin käsittelyssä vaatimaton 12 kk käsittelyaika. Vai kuulostaako verotus menneen oikein?
Täysi kunnallisveroprosentti säälittävistä tuloista
7
308
Vastaukset
- Anonyymi
Töissä ollessa saat työtulovähennyksiä, jotka vaikuttavat verojen maksuun. Työttömänä ja eläkkeellä et niitä saa. Todennäköisesti on oikein.
- Anonyymi
Laskepa vero.fi -sivujen laskurilla, mikä ero on saada palkkaa tai etuutta. Etuudesta jää verotettavaa tuloa enempi, sillä siitä ei saa kaikkia vähennyksiä mitä palkasta.
- Anonyymi
Kannattaa myös kokeilla kyseisellä laskurilla asuinkunnan vaikutusta verotukseen (kunnalisvero ja kirkollisvero). S on kunnasta riippuen suoraan sanottuna huima, ainakin matalimilla tulotasoilla.
- Anonyymi
Kyseessä varmasti kunnallisveron perusvähennys. Vero.fi sivun mukaan se on näin:
"Perusvähennys tehdään puhtaasta ansiotulosta kunnallisverotuksessa. Perusvähennys tehdään vasta kaikkien muiden kunnallisverotuksen vähennysten jälkeen.
Vuonna 2020
Vähennys on enintään 3 540 euroa.
Jos puhdas ansiotulo on yli 3 540 euroa kaikkien kunnallisverotuksessa tehtävien vähennysten jälkeen, vähennystä pienennetään 18 %:lla ylimenevän tulon määrästä.
Kunnallisverotuksen perusvähennystä ei voi saada osittaisenakaan, jos puhdas ansiotulo on edellä mainittujen vähennysten jälkeen yli 23 200 euroa." - Anonyymi
Tuohan riippuu kyseisen henkilön asuinkunnan kunnallis-veroprosentista. Kunnallisveroprosentit vaihtelevat erittäin paljon kunnittain. Sekä myös kirkollisveroprosentista, jos kuuluu kirkkoon.
Perusvähennyksellä kunnallisveroa lievennetään matalimilla tulotasoilla, verolakien mukaisesti.
Voit tietenkin tehdä oikaisuvaatimuksen, mikäli koet, että verotuksesi on väärin.- Anonyymi
Jos tulot on ilmoitettu oikein ja verojen määrä on oikein, niin silloin on turha tehdä oikaisuvaatimusta. Oikaisuvaatimuksen voi tehdäkin vasta verotuksen valmistumisen jälkeen.
Tässä vaiheessa täydennetään verotuksen tietoja, jos puuttuu vähennyksiä ja korjataan, jos esim tulostietoja on maksaja ilmoittanut väärin. - Anonyymi
Anonyymi kirjoitti:
Jos tulot on ilmoitettu oikein ja verojen määrä on oikein, niin silloin on turha tehdä oikaisuvaatimusta. Oikaisuvaatimuksen voi tehdäkin vasta verotuksen valmistumisen jälkeen.
Tässä vaiheessa täydennetään verotuksen tietoja, jos puuttuu vähennyksiä ja korjataan, jos esim tulostietoja on maksaja ilmoittanut väärin.Aloittajan mielestä verojen määrä hänen kohdallaan ei ole oikein. Tämä ei siten ole täydentämisasia.
Joten, hän voi nyt käydä verotoimistossa kyselemässä asiasta, ja jos asia ei siellä selviä, hän voi tehdä myöhemmin oikaisuvaatimuksen, jolloin hänen tulee saada kirjallinen päätös. Päätöksen tulee olla perusteltu lain vaatimalla tavalla.
Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
- 742932
- 652783
- 681822
Tykkään susta
Elämäni loppuun asti. Olet niin suuresti siihen vaikuttanut. Tykkäsit tai et siitä171669- 241657
- 201600
- 221533
- 481297
- 381263
Onko meillä
Molemmilla nyt hyvät fiilikset😢ei ainakaan mulla mutta eteenpäin on mentävä😏ikävä on, kait se helpottaa ajan myötä. Ko91259