Tee mämmi tehoimeltämällä. Tehoimeltäminen on monin verroin varmempaa ja tehokkaampaa verrattuna perinteiseen tapaan imeltää lisäämällä raaka-aineita jaksottain.
Tässä on helppo ja tehokas ohje valmistaa mämmi tehoimeltämälla
3-3,5 l vettä
800 g karkeita ruisjauhoja
300 g mämmimaltaita
0,5 tl suolaa
halutessa voi maustaa
Tehoimellä mämmi yksinkertaisesti:
Kuumenna vesi kattilassa 65-70-asteiseksi. Sekoita joukkoon kaikki maltaat ja jauhot. Tehoimeltämällä kaikki maltaat ja jauhot imeltyy loppuun saakka ja ns. kuivaa jauhon ja maltaan makua ei jää mämmiin.
Laita mämmiseos imeltymään 70 asteiseen uuniin 3-4 tunniksi.
Jos haluaa niin voi maustaa halutulla tavalla ja lisää suola. Kuumenna imeltynyt mämmi pohjaan palamista välttäen varovasti koko ajan sekoittaen kiehuvaksi ja siirrä sivuun anna seisoa 15-30 minuuttia.
Laita seos uunivuokiin. Jätä reilu sentti kiehumisvaraa. Kypsennä mämmi paistamalla 125-130 asteisessa uunissa 3-4 tuntia. Jos haluaa, niin pinnalle voi kuortumisen estämiseksi lisätä paistamisen aikana hiukan vettä. Kun pinnalle lisätään vettä niin paistolämpötilaa voi hiukan nostaa.
Anna mämmin jäähtyä ja laita se peitettynä jääkaappiin. Mämmi tekeytyy vielä paistamisen jälkeen ja on parhaimmillaan 3-4 päivän kuluttua paistamisesta.
Tehoimeltämällä perinteinen mämmi
1
160
Vastaukset
- Anonyymi
Mämmi.
Ainekset:
3,5 l vettä
500 g mämmimaltaita
900 g ruisjauhoja
1-2 dl siirappia (moni jättää siirapin pois ja lisää sirotesokeria lautaselle)
2 rkl jauhettua pomeranssinkuorta
1 tl suolaa
Pinnalle paiston aikana sokerivettä (1 dl vettä/1/2 dl sokeria) tai vettä
Näin valmistuu mämmi vaiheittain:
1. Vaihe.
Kuumenna vesi 70-75 asteiseksi
Sekoita veteen huolellisesti kaikki maltaat ja ruisjauhot. Tässä vaiheessa mämmin tulee olla mielellään hiukan liia sakeaa ja notkistetaan tarvittaessa vedellä.
Laita kansi kattilaan.
2. Vaihe
Anna imeltyä noin 3 tuntia 70 asteisessa sähkölieden uunissa. Sekoita muutamia kertoja imelltymisen aikana. Varmista imeltyminen maistamalla.
3. Vaihe
Tässä vaiheessa mämmin tulisi olla mieluummin hiukan liian sakeaa, kuin liian löysää.
Löysennä tarvittaessa vedellä.
Mausta.
4. Vaihe
Keitä seosta 10 - 15 minuuttia koko ajan tehokkaasti sekoittaen varoen pohjaan palamista.
Siirrä mämmikattila sivuun ja anna seisoa noin 15-30 minuuttia.
5. Vaihe
Laita mämmiseos mämmin arvolle sopivaan lasiseen tai posliiniseen uunivuokaan
Lisää mämmin päälle vuokiin 1-2 kertaa kylmää sokerivettä kuorettumisen estämiseksi, tai vettä 2-4 kertaa paistamisen aikana
6. Vaihe
Paista ensin noin 180-190 asteisessa sähkölieden uunissa. Kun mämmiseos alkaa kuplimaan alenna uunin lämpötila noin 140 asteeseen, niin kupliminen rauhoittuu ja voit paistaa täysiä vuokia. Näin mämmiseos ei kuivu eikä korppuunnu ja saat erinomaisen mehevän mämmin.
Paista mämmiä sähkölieden uunissa noin 3 - 4 tuntia.
7. Vaihe
Mämmi on parhaimmillaan muutaman päivän kuluttua.
Tarjoile mämmi perinteiseen ntapaan perinteisillä lisukkeilla. Tai nykyisin mämmi tarjoillaan usein kermavaahdon, vaniljakastikkeen ja appelsiinikuorihillon kera ja myös muiden sopivien lisukkeiden kera.
Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
- 742892
- 642753
- 681812
- 241647
Tykkään susta
Elämäni loppuun asti. Olet niin suuresti siihen vaikuttanut. Tykkäsit tai et siitä171639- 201580
- 181464
- 481287
- 381263
Onko meillä
Molemmilla nyt hyvät fiilikset😢ei ainakaan mulla mutta eteenpäin on mentävä😏ikävä on, kait se helpottaa ajan myötä. Ko91249