sinun makuusi ?
Mikä olut on
81
240
Vastaukset
- Anonyymi
Harmittaa, että en voi osallistua keskusteluun koska en käytä alkoholia. Toki olisi niitä kai alkoholittomiakin oluineen kaikkineen. Mutta veikkaan ettei makunsa väärtejä. Miksi teeskennellä juoppoa feikki aineilla. Mieluummin maitoa ja piimää ja vichyä ja mehua.
- Anonyymi
Ilman prosenttejahan olut on ihan parhainta.
- Anonyymi
Keskari.
Tarjous lager ok. On niissä eroja, muttei suuria. Aika vähän tulee hifisteltyä kaljan kanssa, joskus harvakseen pari tölkkiä Tuplapukkia, tai Quinnessia. Kyllä kaljoissa eroja on, kuten konjakeissakin, Meitsin makuaisti sen verran kehno, vivahteita ei kai oikein erota, ja se vähäkin katoaa parin törpön jälkeen. Turha mitää artesaanioluita juoda.
Mä olen tykästynyt keskariin, koska siinä sopevasti alkoholia, alkoholittomat ei maistu "oikealta" kaljalta ja sitten noit vahvat taas liian alkoholinmakuisia. Tuplapukki jostain syystä ok, mutta se niin vahvaa, ei viitsi paljoa killitellä, koska menee päähän liikaa. Guinnesin keskari on mun mielestä paremman makuista, kuin nelosena.
=DW=- Anonyymi
Unohtui.
Aikanaan tykästyin sahtiin. Ostan sitä joskus ohikulkiissani Joutsan Alkosta, koska sahti erikoistuote, joka ei monenkaan Alkon hyllykamaa. Onhan se aika ruokaisaa, mutta mun mielestä hyvää. Lisäksi se on aidosti törpöttelytuote, sitä ostaessaan ei tarvi teeskennellä mitään olutasiantuntijaa.
Mutta siis yleensä lageria keskarina.
=DW=
- Anonyymi
Tumma olut tsekeistä. Tosin nyt olen o,o% oluen ystävä, sieltäkin löytyy laadukkaita.
- Anonyymi
Komppaan. Tummasta tykkään. Nollanollat ovat myös ihan laadukkaita.
Beng
- Anonyymi
Jallu-olut sekoitus.
- Anonyymi
Lagerit
- Anonyymi
ykkös olut tietysti, mutta juon neljännen luokan olutta
nj - Anonyymi
Karafin valikoimista löytyy mieleisiäni tumman oluen uutteita. Tummaan olueeseen sopii mielestäni tuhti vahvuus.
- Anonyymi
Vehnänolutta ja Guinnesia join, ne ei kaikertaneet vatsaa, mutta sitten oli lopetettava
nekin. Ei vatsa sietänyt olutta enää jostain syystä, eli heikko panos on minullakin
tähän keskusteluun.- Anonyymi
Guinness on nestemäistä samettia;)
Lager-olut on jotain jonka juomista täytyy perustella.
Sandels tai Lapin kulta. Kolmosena. Tosin onko Lapin kulta mopettanu kolmosen teon koska ainakaa meidän kaupasta sitä ei löydy.
- Anonyymi
siilivain kirjoitti:
Siis lopettanu?😁
Joop.
Jossain vaiheessa ilmoittivat lopettavansa kolmosen tekemisen vähittäismyyntiin, koska se ei nelosen tultua markkinoille enää mennyt tarpeeksi hyvin kaupaksi. Elikkäs paareista pitäis saada hanakaljana.
Mä nyt en tiedä tuosta syystä, taisivat kyllästyä vaan myymään sitä pienellä katteella tarjouskaljana, kun brändikin enenpi ois premiumia. Meinaan vaan, hankala koittaa olla premium-kalja, kun on samalla lavalla tarjouslappu päällä. Eli jotenkin niinkuin ite alihinnoittelivat ittensä pois markkinoilta.
=DW= - Anonyymi
Porin Karhu on ryövännyt keskiolutmarkkinat ainakin Helsingissä. Sitä löytyy näköjään joka kiskasta, kaupasta ja ravintolasta. Ilmeisesti sen myyntikatteet on parhaat.
Lappalaisen tuotto ei riittänyt vaikka sai valtion kuljetussubventiota etelään tuomisessa. Ikävää.
Lappalaisen 3:nen on paras maultaan Sandelsin ja Karhun rinnalla. Anonyymi kirjoitti:
Joop.
Jossain vaiheessa ilmoittivat lopettavansa kolmosen tekemisen vähittäismyyntiin, koska se ei nelosen tultua markkinoille enää mennyt tarpeeksi hyvin kaupaksi. Elikkäs paareista pitäis saada hanakaljana.
Mä nyt en tiedä tuosta syystä, taisivat kyllästyä vaan myymään sitä pienellä katteella tarjouskaljana, kun brändikin enenpi ois premiumia. Meinaan vaan, hankala koittaa olla premium-kalja, kun on samalla lavalla tarjouslappu päällä. Eli jotenkin niinkuin ite alihinnoittelivat ittensä pois markkinoilta.
=DW=Hö. Kolmonen maistui paremmalta kuin nelonen
- Anonyymi
Olen nykyisin vähän alkanut lopettelemaan alkoholipitoisten oluiden juontia. Terveyssyyt kyseessä.
Olen löytänyt hyvän ja maistuvan alkoholivapaan oluen Lidlistä. Nimi on Finkbräu alkoholiton olut. On raikasta ja hyvää. Tulee mieleen ihan kolmosolut, jota join ja juon joskus vieläkin. Valitettavasti!
Ei kai se alkoholittomankaan oluen liiallinen litkinen hyvää tee elimistölle.- Anonyymi
Onkohan alkoholiton olut sen vaarallisempaa kuin kotikalja ?
Kotikaljaan voi vahingossa tulla vahingossa tulla vähän promillea. - Anonyymi
Anonyymi kirjoitti:
Onkohan alkoholiton olut sen vaarallisempaa kuin kotikalja ?
Kotikaljaan voi vahingossa tulla vahingossa tulla vähän promillea.Eikös piimäänkin tullut prosentteja?
- Anonyymi
Anonyymi kirjoitti:
Eikös piimäänkin tullut prosentteja?
Oli. Oli joku piimä missä oli prosentteja. Alkuperäinen Kefiiri? Tai joku muu?
- Anonyymi
Menee mikä vaan. Lämpimänä ei ihan niin hyvin, pitää malttaa edes hieman jäähdyttää. 12-16 tölkkiä sopivasti lauantaisin.
(Saunaoluet) Hyvä olut;) No, ei nyt mitään yksittäistä oluttyyppiä tai merkiä ole mutta kotimaisten pienpanimoiden tuotteista ne löytyy. Ja lasipullossa pitää olla. Esim. Kaski Kylmäsavulager ihan maistuva.
- Anonyymi
En ikuna hanaa. Pelkään puhtausongelmaa.
Beng - Anonyymi
Anonyymi kirjoitti:
En ikuna hanaa. Pelkään puhtausongelmaa.
BengJaa hygeenia.
Suomessa kun on toi hyvin toimiva kierrätys kaljapulloissakin, niin mistä hitosta tiedät, että onko käytetystä pullosta juomasi kalja tosiaan juotu puhtaaksi pestystä pulllosta, ties mitä sankkeritippurellisella suulla siitäkin on ennen juotu kaljaa, tai missä pessililmässä tai pimperssa sitä on uitettu?
Kyllähän lais on hieno tuote, mutta käytetty lasi nyt naarmuuntuu, samentuu, kuluu ja siitä tulee tietenkin päästönsä kierrätyksessäkin. Etenkin logistiikassa palaa paljon naftaa, kun tyhjiä pulloja roudataan paikasta toiseen ja muuta energiaa, kemikaaleja, vettä kuluu niitä peseskellessä.
Mun mielestä tölkki on parempis vaihtoehto, siinä sentään paluutölkit on puristettu, että rekat ei aja eestaas kuljettaen pelkkää ilmaa. Hanakalja on mun mielestä vähän huono vaihtoehto. Roudataan siinä ilman lisäks hiilihappopulloja ja sen lisäks juomat nautitaan kiertävistä ja pestavista ja saasuttaista, epäterveellisistä lasimukeista ja lisäks vieä pitää olla laitteistot ja tilat jne.
Hmmm, pitäis kai käväistä paikallisessa, jostain syystä tekis mieli stopea..... :D
=DW= - Anonyymi
Anonyymi kirjoitti:
Jaa hygeenia.
Suomessa kun on toi hyvin toimiva kierrätys kaljapulloissakin, niin mistä hitosta tiedät, että onko käytetystä pullosta juomasi kalja tosiaan juotu puhtaaksi pestystä pulllosta, ties mitä sankkeritippurellisella suulla siitäkin on ennen juotu kaljaa, tai missä pessililmässä tai pimperssa sitä on uitettu?
Kyllähän lais on hieno tuote, mutta käytetty lasi nyt naarmuuntuu, samentuu, kuluu ja siitä tulee tietenkin päästönsä kierrätyksessäkin. Etenkin logistiikassa palaa paljon naftaa, kun tyhjiä pulloja roudataan paikasta toiseen ja muuta energiaa, kemikaaleja, vettä kuluu niitä peseskellessä.
Mun mielestä tölkki on parempis vaihtoehto, siinä sentään paluutölkit on puristettu, että rekat ei aja eestaas kuljettaen pelkkää ilmaa. Hanakalja on mun mielestä vähän huono vaihtoehto. Roudataan siinä ilman lisäks hiilihappopulloja ja sen lisäks juomat nautitaan kiertävistä ja pestavista ja saasuttaista, epäterveellisistä lasimukeista ja lisäks vieä pitää olla laitteistot ja tilat jne.
Hmmm, pitäis kai käväistä paikallisessa, jostain syystä tekis mieli stopea..... :D
=DW=Meinas pizzat tulla....
Minkä kauhuskenarion onnistuitkaan sorvaamaan perjantain kunniaksi.
Dw: ei muuta kuin ulos ja hanaaa...
Beng
- Anonyymi
Ei mikään olut maistu hyvältä, mutta juon, jos haluan että tulee hieman humalainen olo. Nyt en juo mitään kun kaverin kanssa ruvettiin tipattomalle. Joskus pitää kokeilla, riippuuko. Eikä käy niin että tipattoman kuukauden jälkeen juon kaksin käsin, kuten yleensä pelotellaan. Päinvastoin, pitkän aikaa tulee otettua paljon vähemmän kuin aikaisemmin.
- Anonyymi
Minulle yliopistot käyneelle akateemiselle ihmiselle välillä pitää olla Pirkka-olutta
Ja juon itseni humalaan iskelmiä kuunnellen. - Anonyymi
Vieläkö pienpanimoita lukuunottamatta oluita tehdään Suomessa tai onko mikään firma enää suomalaisomistuksessa ?
- Anonyymi
Oluita tehdään Suomessakin, vaikka marketin oluthyllyjä katsellessa saattaa epäilys hiipiä mieleen. Lisäksi paras keskiolut Sandels on umpisavolaisen panimon tuotetta. Vahvemmista maistuu parhaiten nykyään IPA (Laitila tai Pyynikin).
- Anonyymi
Vaalea lager. Esimerkiks Kukko. Kukko Lagerin valmistuksessa ei ole käytetty tärkkelystä, vaan oluen viljainen maku tulee Suomen viljavilla pelloilla kasvaneesta ohrasta.
- Anonyymi
Nyhtökaura oluet varmaan hyviä nyhtöpossun kanssa.
- Anonyymi
Pirkka-olut on ihan hyvää. Moni varmasti aattelee, että joku Pirkka, mutta kyllä se maistuu ja ei kovin ole kallistakaan.
- Anonyymi
Arboga 7.3 nyt saunan jälkeen :)
- Anonyymi
Olut on hyvää. Mikään ei ole niin hyvä kuin olut. Niin hyvää olut on!
- Anonyymi
Oluen juontiin pitää syy. Eli tilanne oikea. Lämmin helle, ja tai kuuman saunan jälkeen. Sellainen ruoka joka vaatii oluen, tasoittaa ruoan sulamisen ja maun. Jouluoluesta en pidä makuna, mutta tietyttyjen ruokien kanssa ihan passeli. Rasvaiset ruoat eivät ala turvottaa, jos ruokajuomanana on olutta.
- Anonyymi
Kof ja Sandels kolmoset on raikkaita, Pirkka liian kirpakkaa..
- Anonyymi
Anonyymi kirjoitti:
Kof ja Sandels kolmoset on raikkaita, Pirkka liian kirpakkaa..
Karhun 8.5%. tölkkinä. Neljä kun juo, niin tulee niin hyvä olo, että alta pois.
- Anonyymi
Joidenkin liha latojen kanssa sopii olut todella hyvin.
En tykkää oluesta. Olen enemmän viinin maistelija.
Muistan että olut on joskus maistunut hyvältä kun olen ensin kävellyt itseni hikeen helteellä ja istunut pöydän ääreen kylmä olut lasi kädessä. En muista milloin olut alkoi tympäisemään.
Ei alkon tuotteet enää maistu kuten nuorempana, vaikka en ole koskaan kovin paljon viiniäkään naukkaillut.- Anonyymi
Puolikuiva Riesling Itävallasta. Jep.
Täytyypä sanoa, että todella harvoin maistelen.
Olen 99 % raivoraitis.
- Anonyymi
Tölli viesti olut maistuu simalle.
Nivala häviöllä maatalous, lakimies ei vastaa jos ei niiden tulostus papereilla,tai sähköinen. - Anonyymi
Naisena ei mikään.Kasvataa vain vatsaa ja saa juosta wc useimiin.Sama asia on viinit lihoittaa juuri vaihdevuosi iässä olevia naisia ja sen jäkeen.Eli vatsa kasvaa.sinne mahtuu ruokaa enemmän.Haluan olla normaali aivoinen ja kokoinen.Tietä myös mitä teen.Kuinka moni juuri mokaa kaljassa? Toki on miehiä jotka nautii kaljasta,mutta eivät kitakan itseänsä humalaan .Van maistelee eri kalja merkejä.Halitsee sen käytön.Jos on elämä,suhde, tai oikea perhe ja työ tai opiskelu.
- Anonyymi
Saksalaiskaupan punakylkinen Suomen halvin olut suosikkini.
(itsasiassa Olvin valmistama) - Anonyymi
Niin huonoa viina ei ole tehtykään, etteikö sitä juoduksi saa.
- Anonyymi
No entiedä muista, mutta Karhu- viina oli kyllä kammottavaa,,mutta sehän olikin tietoisesti
" maustettu" todella hirveän makuiseksi,,ettivät vaan suomalaiset sitä liikaa innostu juomaan!
Melkoista " huolenpitoa" valtion toimesta?
- Anonyymi
San Miquel 5,2%. Korona aikana nostivat tölkin hinnan 0,40€ > 0,45€:oon.
- Anonyymi
Ostan Finlandiaa jota itte maustan , kuminaa ,katajanmarjaa ja koiruohoa .-
Sopii ruoka ryypiksi :) Oluet haen Juutinraumalta .-
Per-kel- Anonyymi
Juu, sieltä käsin helppo hakea Kirsberryä kassillinen.
- Anonyymi
Anonyymi kirjoitti:
Juu, sieltä käsin helppo hakea Kirsberryä kassillinen.
Niin, paljon helpompaa nykyisin kun on silta. Ei tarvii lentopaattia käyttää.
Tutuiksi tulivat aikoinasn, ja Köpis rientoineen,,Amagerin pummikoulut ynnä muut,,
kuten myös keskuspoliisin putka. - Anonyymi
Anonyymi kirjoitti:
Niin, paljon helpompaa nykyisin kun on silta. Ei tarvii lentopaattia käyttää.
Tutuiksi tulivat aikoinasn, ja Köpis rientoineen,,Amagerin pummikoulut ynnä muut,,
kuten myös keskuspoliisin putka.Ja Amagerissa polteltu hashis..hienoja aikoja joskus ennen. Muistona olkavarressa tatuoitu leppäkerttu. Ei lähde kulumallakaan,mennyt hieman epäselväksi viidessäkymmenessä vuodessa.....
- Anonyymi
Suomen mestaruus 2022:
Kaski Savubock 6,5% Takatalo&Tompuri Virolahdelta.- Anonyymi
Ainut huono asia on se, että sitä ei saa ilmeuisesti kun Kotkan ja Haminan-alueen alkoista.
- Anonyymi
Anonyymi kirjoitti:
Ainut huono asia on se, että sitä ei saa ilmeuisesti kun Kotkan ja Haminan-alueen alkoista.
Saa sitä Helsingistäkin parista kaupasta ja Kymenlaaksosta aika yleisesti ruokamarketista kuin ruokamarketista ja tietysti heidän omasta mainiosta panimopuodistaan joka sijaitsee panimon yhteydessä. Itselläkin tarkoitus hakea sieltä kinkkuoluet joulunpyhiksi.
- Anonyymi
Anonyymi kirjoitti:
Saa sitä Helsingistäkin parista kaupasta ja Kymenlaaksosta aika yleisesti ruokamarketista kuin ruokamarketista ja tietysti heidän omasta mainiosta panimopuodistaan joka sijaitsee panimon yhteydessä. Itselläkin tarkoitus hakea sieltä kinkkuoluet joulunpyhiksi.
T&T:n kylmäsavulager on muuten loistava olut.
- Anonyymi
Anonyymi kirjoitti:
T&T:n kylmäsavulager on muuten loistava olut.
Paras tuo kylmäsavulager, huomenna lähtee Espooseen 12 pulloa.
- Anonyymi
Anonyymi kirjoitti:
Saa sitä Helsingistäkin parista kaupasta ja Kymenlaaksosta aika yleisesti ruokamarketista kuin ruokamarketista ja tietysti heidän omasta mainiosta panimopuodistaan joka sijaitsee panimon yhteydessä. Itselläkin tarkoitus hakea sieltä kinkkuoluet joulunpyhiksi.
Paikat Espoo ??
- Anonyymi
Anonyymi kirjoitti:
T&T:n kylmäsavulager on muuten loistava olut.
Kylmäsavulager on todellakin hieno olut. Ihan parasta tänä kesänäkin saunaoluena!
- Anonyymi
Stout maistuu. Etenkin Guinness merkkinen.
- Anonyymi
Guinnes menettelee, muuten en välitä oluista kuin kesähelteellä pitkän
hörppäyksen janoon, ettei hyvä jano ihan hukkaan menis. Ajattelin tämä jouluna maistas Uko-Pekkaa. Ei kuulemma olut mutta maistuu kotilaljalle ja siinä sarjassa kehuttu.
- Anonyymi
Siili2 kirjoitti:
Siis Ukko-
Ukko-olut Kotkan Metsola.
Anonyymi kirjoitti:
Ukko-olut Kotkan Metsola.
Eiku Ukko-Pekka😄. Kotikaljan makuinen hiilihapollinen juoma.
- Anonyymi
Tuborg Julebryg :D
Glaedelig Jul og Godt Tub´år
Skånepåg - Anonyymi
Riippuu tilanteesta ja tarkoituksesta.
Janoon joku kotimainen lager.
Maisteluun vaikkapa Grinberg tai joku muu vaihva , voimakasarominen jota ei lotkimalla voi juodakaan.
Järkevästi ajatellen 0,45€/tölkki maksava San Miquel 5,2% täyttää useammankin tarpeen.
Aikanaan harrastin oluen valmistusta eri uutteista.
Eri tarkoitukseen eri oluita. Sokerimäärällä säätelin vahvuutta.
Saman aikasesti oli valmiina useampaa laatua. Prosessi oli jatkuvaa joten koskaan ei ollut kiirettä.
Ehtivät käymään valmiiksi ja kirkastumaan käyntiastiassa vesilukon alla. Pullotin silloisiin litran lasisiin limsapulloihin. Pulloon jl-lusikallinen sokeria ja hieman hiivaista pohjasakkaa jälkikäynnin varmistamiseksi. Viikko huoneen lämmössä ja sitten kylmiöön.
Kirkkaita, kuohuvia, eri makuisia ja vahvuisia oluita. - Anonyymi
Takatalo &Tompuri Kylmäsavulager, myös 2022 tuli suomenmestaruus.
- Anonyymi
Marketin hyllystä sandels parasta omaan makuun näistä "massatuotteista".
- Anonyymi
Ihan perus Perlenbacher Lidlistä.
Se on sopivan raikas arkijuontiin, toki jokin makuisampi "erikoisolut" on myös hyvää mutta iltakaljana saattaa olla liian erikoista.
Kotimaisista Lapin Kulta ajaa saman litkun asian. - Anonyymi
Koin pienen yllätyksen City-Marketissa tänään alkoholiton olut oli loppunut. Pitäis ajatella köyhän valtion verotuloja ja lisätä alkoholin käyttöä.
- Anonyymi
Vaikka raikasta on se ja vaahtoavaa , sakan löytää voi kielensä alta !
Itte tuoppini jäljet mä tunnen ....
Per-kel - Anonyymi
Pukin kalja, likeltä muuria, näin pakkasella
- Anonyymi
Bock.
- Anonyymi
Takatalo & Tompurin Kaski Kylmäsavulager. Hienoa että Suomessa osataan tehdä niin hyvää käsityöläisolutta kuin se on.
- Anonyymi
San Miquel. 0,45€/tölkki. Ei panttia!
- Anonyymi
Kylmä ! :)
Per-kel - Anonyymi
Tumma, alkoholiton on hyvää, tuoksukin hieno.
- Anonyymi
Tässä vietän ehtoota kotiterassilla ja juon Lidlin Perlenbacher lager 5.3 olutta. Ei hassumpaa.
- Anonyymi
Kotimaiset oluet maukkaampia, puhtaammista vesistä saatuja.
- Anonyymi
Nykyään niin paljon hyviä oluita ja varsinkin pienpanimoilta, mutta jos ihan perusoluista valitsen, niin Sandels.
- Anonyymi
Pääsääntöisesti sellainen , joka on kaupan hyllyllä. Tarkoittaa sitä, että ostan hyvin harvoin olutta tai mitään alkoholia ylipäätään.
Tuosta tuli kuitenkin mileen, että olut tutkitusti rikastuttaa suoliston mikrobikantaa, myös alkoton versio on hyväksi. Tietty vain kohtuukäytöllä.
Kyseistä artikkelia en juuri nyt löytänyt, mutta ohessa jotakin aiheesta.
"Suoliston mikrobiomilla on valtava vaikutus terveyteen, ja sitä voi itse ”ohjelmoida” – ota 3 asiaa huomioon ruokavalinnoissa"
- https://www.is.fi/terveys/art-2000006043206.html
Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
Zelenskyi ei suostunut nöyrtymään Trumpin ja Vancen edessä, siksi meni pieleen
Trumppia täytyy imarrella, silloin homma toimii aina. Tähän Zelenskyi ei suostunut.6565530Harmi että
Pidät niin vastenmielisenä. Olen minäkin välissä ollut ihan kamala sinulle ja ihmetellyt miten voit minusta tykätä. Se o212417Trump näytti slipoveri-ukolle kaapin paikan!
Slipoveri-ukko Ukrainan presidentti Volodimir Selenskyi meni tapaamaan valkoiseen taloon Trumppia ilman kunnon tuliaisia2551695- 1141667
- 931497
En rehellisesti usko et oisit
Sekuntiakaan oikeasti mua kaivannut. Tai edes miettinyt miten mulla menee. Jotenkin todennäköisesti hyödyt tästäkin jos231436Näin sinusta taas unta!
Unessa olin pakahtuneesti rakastunut sinuun. Olimme vanhassa talossa jossa oli yläkerran huoneissa pyöreät ikkunat. Pöly111227Suomennettua: professori Jeffrey Sachs avaa Ukrainan sodan taustat luennollaan EU parlamentissa
Jeffrey Sachs on yhdysvaltalainen ekonomisti. Sachs toimii Columbian yliopiston The Earth Instituten johtajana. Aiemmin3291208Nainen, olet jotenkin lumoava
Katselen kauneuttasi kuin kuuta, sen loistoa pimeässä. Sen kaunis valo on kaunista sekä herkkää ja lumoavaa. Olet naisel681205Kun Zele jenkeissä kävi
Enää ei Zele saanutkaan miljardeja ilmaista rahaa niin helposti. Läksyttivät oikein kunnolla pientä miestä ja joutui poi3341190