Omantunnon kriisi -kirjan kahdeksas luku tarjoaa mielenkiintoisia tietoja Vartiotorni-seuran aikalaskelmista, profetioista ja niiden epäonnistumisista. Vaikka järjestö näki, että yksikään vuosilukuihin liittynyt profetia ei toteutunut, se piti niistä itsepintaisesti kiinni.
Vartiotorni-seuran kirja Valo I, joka julkaistiin vuonna 1930, kuvaa tilannetta näin sivulla 194:
"Koko Herran kansa odotti innolla ja riemulla vuotta 1914. Kun tuo aika tuli ja meni, koettiin paljon pettymystä, mielipahaa ja surua, ja Herran kansaa soimattiin suuresti. Papisto ja sen tukijat erityisesti pilkkasivat heitä, ja heitä halveksittiin, koska he olivat sanoneet niin paljon vuodesta 1914 ja mitä tulisi tapahtumaan, eikä heidän 'profetiansa' olleet toteutuneet."
Entinen hallintoelimen jäsen Raymond Franz kertoo, kuinka Vartiotorni-seura piti omia profetioitaan ehdottoman varmoina käyttämällä niistä mm. tällaisia termejä: "Kiistaton", "oikea ilman mitään epäilystä", "jumalallisesti vahvistettu", "ehdottomasti ja absoluuttisesti oikea", "kiistattomasti vahvistettu", "todistettu varmuus" ja "jumalallisesta lähteestä".
Uskollisuuden Seuran opetuksille, jotka oli saatu Russellilta, katsottiin vastaavan uskollisuutta Jumalalle ja Kristukselle. Russellin opetusten hylkääminen merkitsi Kristuksen hylkäämistä. Tämä uskomaton väite esitetään selvästi Vartiotornissa:
"Maallisesta työstään riippumatta veli Russell oli ennen kaikkea Herran palvelija. Siksi hänen ja hänen työnsä kieltäminen vastaa Herran kieltämistä, tähän mennessä kerrotun periaatteen mukaisesti."
Vartiotorni 15. toukokuuta 1922 kirjoittaa:
"Meillä ei ole minkäänlaista epäilystä ajanlaskusta, joka koskee vuosia 1874, 1914, 1918 ja 1925. Jotkut väittävät löytäneensä uutta valaistusta "70 vuoden autioituksen" ja Israelin vankeuden jaksoon Babylonissa, ja pyrkivät innokkaasti saamaan toiset uskomaan, että veli Russell oli väärässä."
Vuoden 1980 Vuosikirja kertoo Tuomari Rutherfordin vierailumatkasta konventtiin, Sveitsiin, toukokuussa 1926 ja hänen osallistumisestaan kysymyskokoukseen, jossa sanottiin seuraavasti:
Kysymys: "Ovatko vanhan ajan arvokkaat palanneet?"
Vastaus: "Eivät suinkaan. Kukaan ei ole nähnyt heitä, joten olisi typerää tehdä sellaista ilmoitusta. ’Miljoonat’ -kirjassa mainittiin, että me voisimme järkevästi odottaa heidän palaavan pian vuoden 1925 jälkeen, mutta tämä oli vain ilmaistu mielipide."
https://johanneksenpoika.fi/uutiset/juttu_w842.html
Raymond Franzin kirjan 8. luku on julkaistu suomeksi - Perustelua ja pelottelua
1
98
Vastaukset
- Anonyymi
Kiitos
Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
Mies vinkkinä sulle
Jos pyytäisit kahville tai ihan mihin vaan, niin lähtisin varmasti välittämättä muista857455- 965384
- 2574595
- 444495
- 623247
- 492685
Olet oikeasti ollut
Niin tärkeä mulle ja kaikki meidän väliltä on pilattu ei yksistään sinun toiminnalla vaan minun myös.222348Kuuluu raksutus tänne asti kun mietit
Pelkäätkö että särjen sydämesi vai mikä on? En mä niin tekisi mies koskaan 😘292322- 492313
- 412184