Puhallusvillat puhallettuina ja lämpökameralla kuvattuna näyttävät nurkat alaosiltaan olevan viitisen astetta kylmempiä, kuin muu osa seinää välittömässä lähesyydessä. Vielä olisi aikaa jotain asialle tehdä, vaan mitä. Onko täällä kokemusta tai tietoa?
Nurkkien kylmyys
9
86
Vastaukset
- Anonyymi
Menee hifistelyksi. Ei tuo ole mikään ongelma.
- Anonyymi
Riippu lattiarakenteesta.
Olen samalaisiin paikkoihin joskus laittanut vakuumieristeitä, koska nurkissa on ollut pakkasasteita. Vakuumieristeet ovat erittäin hinnakkaita, mutta ratkaisevat ongelman. 10 mm sitä vastaa noin 200 mm villaa. - Anonyymi
Nurkkien alaosat ovat kylmimmät paikat talossa, ihan sama mitä tekee. Mutta jos laittaa nurkkiin 50cm eristeet ja muualle 30cm, niin sitten menee samoihin, mutta vähän oudon näköiset tulee nurkista.
- Anonyymi
Mitähän muita ongelmia aloittajalta mahtaa löytyä??
- Anonyymi
Nurkissa ja muissa kylmäsilloissa on normaalia olla 70% ulko- ja sisälämpötilan erosta. 60% pitää alkaa miettiä korjausta.
Jos ulkona on -20 C ja sisällä 20C, nurkissa on siis normaalisti 8C ja 4 C on korjausraja. - Anonyymi
Kaapistot vielä huonontavat tilannetta kun on ulkoseinää vasten ja alkavat nurkasta tai hyvin läheltä. Ilma ei tahdo siellä kiertää. Tuota ei aina tule ajatelleeksi taloa suunnitellessa.
Vaatehuone myös helposti ongelma jos ulkoseinää vasten isot määrät vaatteita, eikä ilma pääse kiertään - Anonyymi
Kiitos kaikista hyvistä vastauksista.
Katsoin tuon vakuumitiivisteen. Se ei sovellu käyttötarkoitukseen, koska talo on ns hengittävä rakenteinen.
Tänään kohteessa on mitattu näitä arvoja ja heitto näyttää olevan 60% vrt vastaajan 70%. raja-arvoon.
Sanoitte, että nurkat ovat aina kylmemmät. Osaako joku kertoa ilmiölle syyn- Anonyymi
On väärin väittää, että ovat aina kylmempiä. Jos eriste on esimerkiksi betonirungon ulkopuolella, niin nurkka ei ole sen kylmempi kuin mikään muukaan osa.
Puutoalossa kylmä nurkka johtuu nurkkien koolauksesta. Taloon tulee perinteisellä rakennustavalla kulmiin kylmäsiltoja. Sen vuoksi itse pistän nurkkiin vakuumieristeen. Sen vaikutus talon "hengittämiseen" (mikä on muutekin dorka käsite) on olematon.
Koolaus on muutenkin heikko kohta eristyksessä. Puutolossa voi ulkoseinien koolaukset paikantaa talvisin lämpökameralla.
Itse en enää käytä villoja lainkaan. Eristys on kovaa ja mieluiten PU:ta (mikä taas on oikeasti PIRiä). Tulee sekä eristys että kosteussulku samalla kertaa, jos asennuksen tekee vaahdolla hitsaten. - Anonyymi
Seinien liitos yhtenä tuon tekee. Minulla on Enson suurelementeistä tehty talo, 80-luvulta, ja nurkat ovat kylmät. Vastaava mestarikin ihmetteli mikä meni pieleen, mutta eipä tuo haittaa.
Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
- 732785
- 632684
- 681792
- 241637
- 201560
Tykkään susta
Elämäni loppuun asti. Olet niin suuresti siihen vaikuttanut. Tykkäsit tai et siitä101505- 151402
- 481257
- 381233
Onko meillä
Molemmilla nyt hyvät fiilikset😢ei ainakaan mulla mutta eteenpäin on mentävä😏ikävä on, kait se helpottaa ajan myötä. Ko91219