Peruskoulu meni tyhmänä ihan penkin alle. Keskiarvo alle seiska. En pysynyt muiden perässä.
Ammattikoulu (rakennus) meni miten meni. Sitten kävin vielä yhden koulun liittyen rakentamiseen. Opettajat kehuivat ja sain ihan hyvät paperit. Yksi opettajistani sanoi että minun pitäisi opiskella insinööriksi. Totesin että olen liian tyhmä.
Nyt olen ollut työelämässä yli 10 vuotta. Rakennuksilla, tehtailla ja nyt puuelementtitehtaalla ensin rakentajana ja nyt vastaan kaikesta pienestä.
Onkohan mitään mahdollisuutta päästä opiskelemaan rakennusalan insinööriksi? Pärjäänköhän siellä?
Alkaa olemaan paikat siinä kunnossa että en pääse edes kohta kävelemään kunnolla.
Ammattikorkeaan mitään mahdollisuuksia?
5
124
Vastaukset
- Anonyymi
Jos pääset ammattikorkeakouluun, pärjäät siellä varmasti, kun teet töitä pärjäämisen eteen. Siis hakemusta nyt!
- Anonyymi
Olen samaa mieltä, ehdottomasti kannattaa ainakin yrittää! Yrittämällä ei häviä mitään.
- Anonyymi
En tiedä. Ei kannata hakea kun on dyskalkulia.
- Anonyymi
Itselläni oli ihan samanmoiset lähtökohdat peruskoulusta lähtien. Matematiikkaa saati mitään muutakaan ei tullut opiskeltua kun ei kiinnostanut. Nyt raksapuolella AMK:ssa ja vallan hyvin pärjää kun on motivaatiota. Toki piti matematiikassa aloittaa kertaamaan sieltä 5lk koulukirjoista asioita kun edellisestä opiskelukerrasta olikin jo se 20 vuotta. Mutta suosittelen menemään kouluun. Kaikki on vaan omasta itestä kiinni
- Anonyymi
En osaa sanoa oletko liian tyhmä insinööriksi vai et, mutta koulumenestys on aika surkea mittari tähän hommaan.
Peruskoulun päättötodistuksen keskiarvo oli mulla 6,8. Ei vaan kiinnostanut ja aina menin sieltä mistä aita on matalin.
Ammattikoulun keskiarvo taisi olla aikalailla tasan 2 (1-3 asteikko). En oikeastaan edes muista tuosta ajasta mitään ja keskeytinkin muutamaksi kuukaudeksi opinnot, koska motivaatio oli 0.
Ammattikorkeassa mennyt vähän toisin:
- keskiarvo n. 4,1
- Opinnäytetyöt, harjoittelujaksot ja muut ns. tärkeät osat on kaikki vitosia
-valmistuminen puoli vuotta etuajassa (olisi ollut lähemmäs vuoden, mutta koronan takia joutui tekemään kompromisseja)
- Stipendi opintomenestyksen johdosta (mukava summa, etenkin opiskelijan silmin)
Ja en edelleenkään ole mikään lukutoukka. Pärjäämiseen ei tarvita ylisuorittamista tai älykkyyttä (eikä tyhmyys ole este, ellet aivan vammainen ole) vaan järkevää suunnittelua ja aikataulutusta.
- Tee vaikka exceliin tai wordiin taulukko asioista joita sun pitää tehdä. Siis kaikki tenteistä luentoihin ja opiskelijabileistä laskujen maksamiseen. Ihan kaikki mitä sinun pitää tehdä. Sanotaan vaikka 3 saraketta / jokainen viikonpäivä. Näin pysyt helposti kärryillä, mitä tehdä ja milloin.
- Älä jätä asioita sinne viimeiselle päivälle. Ei se työn määrä sillä vähene, että jätät tekemisen sinne deadline-päivälle. Sen sijaan aina voi tulla viime hetken yllätyksiä (teknistä hässäkkää, ylimääräistä tekemistä, sairastuminen yms.) jotka kusee hommasi. Älä jätä asioita onnen varaan.
- Ennakoi. Tee asioita ennakkoon, jos mahdollista. Ite tein esim. harjoittelun ja muutaman tämän kevään kurssin viime keväänä. Aloitin myös opinnäytetyön lähes vuoden etuajassa. Moni meidän ryhmästä on nyt tuskaillut koronan takia erinäisten kurssien venymisten ja muiden touhujen kanssa. Minuunkin ne vaikuttivat, mutta eivät yhtä paljon, koska pyrin hankkimaan mahd. paljon opintomerkintöjä ns. pahan päivän varalle.
jnejne. Tyhmäkin pärjää, jos tekee asioita muuten oikein.
Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
- 881587
Kesän odotuksia hyrynsalmella
Kyllä kesällä hyrynsalmellakin on mahdollisuus osallistua kylän menoon monella tavalla . On kaunislehdon talomuseolla151471- 981390
- 1191285
- 691260
- 1161150
Anne Kukkohovi ei myykkään pikkuhousujaan
Kyseessä oli vain markkinointitempaus. Anne höynäytti hienosti kaikkia ja Onlyfans-tilinsä tilaajamäärä lähti jyrkkään n258987- 69971
Voi Rakas siellä
Olet ollut mun ajatuksissa taas koko päivän. Olet ihmeellinen kertakaikkiaan ja arvostan sinua niin paljon❤️Minulla ei o18935- 37917