Olen valmistanut kotiviiniä vuosikausia, Ja alkaa olla homma hanskassa.
Kyllä valmispakkauksistakin jonkin laista viiniä saa, mutta ehdottomasti parempaa saa kun käyttää makuaineita runsaammin.( Tulee myös lisäaineetonta)
Tässä helppo n 25-30l ohje ( Tarkka käyttää ominaispainomittaria)
1,5l multifruit juice ( Lidl) ilman lisäaineita, 250g rusinoita, 500g pakastettuja punaisia viinimarjoja tms
5,250 kg sokeria 40g pektolaasia 25g hiivan ravintosuolaa 20g sitruunahappoa
5g Lalvin 118 shamppanja hiivaa. Pektolaasi ja hiiva lisätään vierteeseen , muut osat kuumaan yli 65 c veteen ja lisätään kylmää vettä lopuksi jolloin vierre on noin 25c
Siivilöidään marjat ja rusinat pinnalta pois kun käyminen on täysin loppunut
Käy loppuun noin 10 -15vrk ja lapetaan/ poistetaan hiilihappoa
Siirretään kylmään ja annetaan laskeutua pari päivää.
Lisätään kirkastusaineet. ( lisätään muutaman vuorokauden välein esim 2d molempia aineita vain kevyesti pinnasta sekoittaen) Tässä kokemus on valttia ja pienintäkään sameutta ei tule hyväksyä, jos kylmä mahdollisuutta ei ole, niin homma hankaloituu.
Kun viini on täysin kirkastunut pullotetaan /pussitetaan. Ja kuukauden kuluttua on valmis, kuiva ja noin 13% rosee on valmista nautittavaksi. Hintaa tulee naurettavan vähän ja rosee vastaa täysin Alkon 13€ viinipullojen tasoa
AlottelevaViinimaisteri
Anonyymi
0
629
Vastaukset
Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
- 903265
- 883043
- 681872
Tykkään susta
Elämäni loppuun asti. Olet niin suuresti siihen vaikuttanut. Tykkäsit tai et siitä191842- 301767
- 211701
- 241687
Pettymys! Tähdet, tähdet -kisassa tämä erikoisjakso pois - Pistänyt artistit todella lujille!
Tähdet, tähdet -kisa on edennyt genrestä toiseen. Mutta erästä monen toivomaa erikoisjaksoa ei tällä kaudella nähdä. Voi341379- 481327
Onko meillä
Molemmilla nyt hyvät fiilikset😢ei ainakaan mulla mutta eteenpäin on mentävä😏ikävä on, kait se helpottaa ajan myötä. Ko91319