Lapin puikulasta imellettyä Lapin puikulalaatikkoa

Anonyymi

Imelletty Lapin puikulalaatikko

Imelletty Lapin puikulalaatikko on perinteisesti ympärivuotinen tanakka haarukkaruoka.

Ainekset:

2½ kg Lapin puikulaa
Pieni määrä vettä kypsentämiseen. Arvioi tarvittava veden määrä, vesi jää soseeseen.
4 reilua ruokalusikallista Lapin ohrajauhoja tai ruisjauhoja
50-100 g voita
1-1,2 litraa maitoa. Lapin Imelletty puikulalaatikko on tanakkaa haarukoitavaa ruokaa. Lusikkalitkuksi valmistaminen ei ole Lapin puikulan arvon mukaista.
2 teelusikallista suolaa

Ohje:

Kuori Lapin puikulat raakoina kattilaan ja keitä täysin kypsiksi pienessä määrässä vettä. Älä lisää keittoveteen suolaa.

Soseuta survimella täysin kypsät puikulat kattilassa keittoveteen, niin että saadaan puuromainen sose. Kuivan tönkkösoseen imeltyminen on epävarmaa.

Jäähdytä puikulasose kattilassa huolellisesti 70-75 asteiseksi välillä sekoittaen.
Lisää jauhot 70-75 asteiseksi jäähdytettyyn puikulasoseeseen. Lisää tarvittessa tilkka 70-75 asteista vettä.

Laita puikulasose imeltymään kattilassa noin 69-70 asteiseen sähkölieden uuniin. Sekoita imeltymisen aikana 2-4 kertaa. Maistamalla voit varmistaa imeltymisen alkamisen. Anna imeltyä sähkölieden uunissa noin 3 tuntia.

Laita voi siivuina sulamaan imellettyyn soseeseen. Lisää maitoa niin että saadaan notkean puuromainen sose. Lisää suola. Sekoita tasaiseksi.

Laita sose voideltuihin lasisiin tai keraamisiin uunivuokiin. Lisää pinnalle voinokareita. Pinnalle voit lisätä myös ohraista korppujauhoa.

Paista aluksi 180-210 asteisessa sähkölieden uunissa. Kun pinta saa väriä ja sose alkaa kuplimaan alenna uunin lämpötila 130-140 asteeseen, niin kupliminen rauhoittuu ja voit paistaa lähes täysiä vuokia.
Paista imellettyä Lapin puikulalaatikkoa noin 3 tuntia.

Valmista imelletystä Lapin puikulalaatikosta reilusti haarukalla syötävää ruokaa.
Tarjoile imelletyn Lapin puikulalaatikon kanssa lihaisia ruokia.
Kesäiset grilliruuat sopivat hyvin yhteen imelletyn Lapin puikulalaatikon kanssa .
Imelletty Lapin puikulalaatikko on perinteisesti ympärivuotinen ruoka. Sillä täytetään vatsa ja saadaan kylläinen olo.

3

1293

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Ylihinnoiteltua keskinkertaista pernaa! Tavallisista perunoista saa parempaakin.
      Johonkin soseeksi nuo käyvätkin kun pieniä puikeleita ei viitsi kuoria syömäpernoiksi.

      On niin monimutkainen resepti tuo että kuka jaksaa...hmm.

      • Anonyymi

        Tummalla siirapilla makeuttamalla saa paljon ylsinkertaisemman ohjeen ja valmistusaika lyhenee noin 4 tuntiin eli alle puoleen.


      • Anonyymi

        Perna on luokiteltu ruoaksi kelpaamattomaksi ja siitä ei saa valmistaa elintarvikkeita eikä yleensäkään ruokaa.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Miksi et irrota otettasi

      Suhteeni?
      Ikävä
      68
      2570
    2. Koko ajan olet

      Senkin suhteen kiusannut. Halut on ihan mielettömät olleet jo pitkään
      Ikävä
      62
      2522
    3. Muutama syy

      Sille miksi IRL kohtaaminen on hänelle vaikeaa
      Ikävä
      68
      1742
    4. Onko kaivatullasi

      Hyvä vai huono huumorintaju?
      Ikävä
      21
      1522
    5. Estitkö sä minut

      Oikeasti. Haluatko, että jätän sun ajattelemisen? :3
      Ikävä
      20
      1470
    6. Tykkään susta

      Elämäni loppuun asti. Olet niin suuresti siihen vaikuttanut. Tykkäsit tai et siitä
      Ikävä
      9
      1420
    7. Onko kaikki hyvin, iso huoli sinusta

      Miten jakselet? Onko sattunut jotain ikävää. Naiselta
      Ikävä
      15
      1332
    8. Millainen meno

      Viikonloppuna? Mulla hirvee vitutus päällänsä. Onko muilla sama tunne??
      Ikävä
      38
      1203
    9. Onko meillä

      Molemmilla nyt hyvät fiilikset😢ei ainakaan mulla mutta eteenpäin on mentävä😏ikävä on, kait se helpottaa ajan myötä. Ko
      Ikävä
      8
      1147
    10. Tiedätkö tykkääkö

      Kaivatustasi siinä mielessä joku muukin kuin sinä itse
      Ikävä
      25
      1066
    Aihe