Imelletty Lapin puikulalaatikko
Imelletty Lapin puikulalaatikko on perinteisesti ympärivuotinen tanakka haarukkaruoka.
Ainekset:
2½ kg Lapin puikulaa
Pieni määrä vettä kypsentämiseen. Arvioi tarvittava veden määrä, vesi jää soseeseen.
4 reilua ruokalusikallista Lapin ohrajauhoja tai ruisjauhoja
50-100 g voita
1-1,2 litraa maitoa. Lapin Imelletty puikulalaatikko on tanakkaa haarukoitavaa ruokaa. Lusikkalitkuksi valmistaminen ei ole Lapin puikulan arvon mukaista.
2 teelusikallista suolaa
Ohje:
Kuori Lapin puikulat raakoina kattilaan ja keitä täysin kypsiksi pienessä määrässä vettä. Älä lisää keittoveteen suolaa.
Soseuta survimella täysin kypsät puikulat kattilassa keittoveteen, niin että saadaan puuromainen sose. Kuivan tönkkösoseen imeltyminen on epävarmaa.
Jäähdytä puikulasose kattilassa huolellisesti 70-75 asteiseksi välillä sekoittaen.
Lisää jauhot 70-75 asteiseksi jäähdytettyyn puikulasoseeseen. Lisää tarvittessa tilkka 70-75 asteista vettä.
Laita puikulasose imeltymään kattilassa noin 69-70 asteiseen sähkölieden uuniin. Sekoita imeltymisen aikana 2-4 kertaa. Maistamalla voit varmistaa imeltymisen alkamisen. Anna imeltyä sähkölieden uunissa noin 3 tuntia.
Laita voi siivuina sulamaan imellettyyn soseeseen. Lisää maitoa niin että saadaan notkean puuromainen sose. Lisää suola. Sekoita tasaiseksi.
Laita sose voideltuihin lasisiin tai keraamisiin uunivuokiin. Lisää pinnalle voinokareita. Pinnalle voit lisätä myös ohraista korppujauhoa.
Paista aluksi 180-210 asteisessa sähkölieden uunissa. Kun pinta saa väriä ja sose alkaa kuplimaan alenna uunin lämpötila 130-140 asteeseen, niin kupliminen rauhoittuu ja voit paistaa lähes täysiä vuokia.
Paista imellettyä Lapin puikulalaatikkoa noin 3 tuntia.
Valmista imelletystä Lapin puikulalaatikosta reilusti haarukalla syötävää ruokaa.
Tarjoile imelletyn Lapin puikulalaatikon kanssa lihaisia ruokia.
Kesäiset grilliruuat sopivat hyvin yhteen imelletyn Lapin puikulalaatikon kanssa .
Imelletty Lapin puikulalaatikko on perinteisesti ympärivuotinen ruoka. Sillä täytetään vatsa ja saadaan kylläinen olo.
Lapin puikulasta imellettyä Lapin puikulalaatikkoa
Anonyymi
3
1293
Vastaukset
- Anonyymi
Ylihinnoiteltua keskinkertaista pernaa! Tavallisista perunoista saa parempaakin.
Johonkin soseeksi nuo käyvätkin kun pieniä puikeleita ei viitsi kuoria syömäpernoiksi.
On niin monimutkainen resepti tuo että kuka jaksaa...hmm.- Anonyymi
Tummalla siirapilla makeuttamalla saa paljon ylsinkertaisemman ohjeen ja valmistusaika lyhenee noin 4 tuntiin eli alle puoleen.
- Anonyymi
Perna on luokiteltu ruoaksi kelpaamattomaksi ja siitä ei saa valmistaa elintarvikkeita eikä yleensäkään ruokaa.
Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
- 682570
- 622522
- 681742
- 211522
- 201470
Tykkään susta
Elämäni loppuun asti. Olet niin suuresti siihen vaikuttanut. Tykkäsit tai et siitä91420- 151332
- 381203
Onko meillä
Molemmilla nyt hyvät fiilikset😢ei ainakaan mulla mutta eteenpäin on mentävä😏ikävä on, kait se helpottaa ajan myötä. Ko81147- 251066