Tiesitkö, että ravintolat määrittävät annoksensa hinnan hävikin perusteella? Puffet-tyyppisissä ravintoloissa on ruoalle laskettu tietty hinta/kg. Jos kuluttaja nyt ottaa enemmän ruokaa kuin syö - ja heittää loput pois, hän itse asiassa nostaa ruoka-annoksen hintaa jatkossa! Pois heitetty ruoka kun pitää myös kustantaa ja katetta ei ravintolalle jää jos ruokaa heitetään pois.
Ruokahävikki näkyy suoraan punnitsemalla ravintolan roskasäkki, jos se sisältää vain esim. kertakäyttölautasia ja mukeja yms. on paino pienempi kuin jos mukana on myös ruokaa. Useinhan ne on vielä eroteltu sekajätteiksi ja ruoan tähteiksi jo valmiiksi.
Näyttää siltä, että yhä useampi heittää osan annoksestaan pois ilmeisesti otettuaan liian paljon - kannattaisikin opetella ottamaan oikea määrä ruokaa ja tarvittaessa santsata!
Ravintolahintojen nousun syy asiakkaissa?
Anonyymi
2
120
Vastaukset
- Anonyymi
Oletko ollut ravintolassa töisää?
- Anonyymi
Hittolainen hyvä kun kerroit, en ole tuota huomannut vaikka olen ollut päällikkönä ravintolassa 35 vuotta, meillä kun kate on laskettu ihan toisella tapaa ja niin varmaan muissakin ravintoloissa, katelaskenta opetetaan katsos ravintolakoulussa.
Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
- 682600
- 622552
- 681752
- 241577
- 201500
Tykkään susta
Elämäni loppuun asti. Olet niin suuresti siihen vaikuttanut. Tykkäsit tai et siitä91430- 151352
- 381213
Onko meillä
Molemmilla nyt hyvät fiilikset😢ei ainakaan mulla mutta eteenpäin on mentävä😏ikävä on, kait se helpottaa ajan myötä. Ko81157- 251076