Mistä löydän mämmimaltaita?

Bonger

Hei!

Olisiko kenelläkään tietoa mistä voisin löytää mämmimaltaita?

24

10785

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • hansu

      sama asia ku kaljamallas; tavallisista marketeista pitäis tietääkseni löytyä. niitä oransseja pusseja, onkohan se joku Tuoppi-merkkinen.....

      • en usko

        Mämmimaltaat ei taatusti ole samaa kuin kaljamaltaat. Seuraavassa on viestissä on oikea ohje,joten en toista sitä tässä.


      • KunHiukanJauhaa
        en usko kirjoitti:

        Mämmimaltaat ei taatusti ole samaa kuin kaljamaltaat. Seuraavassa on viestissä on oikea ohje,joten en toista sitä tässä.

        Mämmi onnistuu hyvin myös kaljamaltaista. Olen tehnyt useita kertoja mämmiä vehnä-olutmaltaista ja hyvin onnistuu. Kun hiukan jauhaa...


      • Jauhatusero
        en usko kirjoitti:

        Mämmimaltaat ei taatusti ole samaa kuin kaljamaltaat. Seuraavassa on viestissä on oikea ohje,joten en toista sitä tässä.

        Ei siinä ole muuta eroa kuin jauhatus. Ja rouheinen tuoppi kaljamallas sopii hyvin mämmin raaka-aineeksi sellaisenaan jos haluaa hiukan karkeutta mämmiin.
        Osa maltaista voi olla rouhittua tuoppia ja osa jauhettua mämmimallasta.


      • Anonyymi
        en usko kirjoitti:

        Mämmimaltaat ei taatusti ole samaa kuin kaljamaltaat. Seuraavassa on viestissä on oikea ohje,joten en toista sitä tässä.

        Mämmimaltaita jauhetaan käytännössä kaikkien viljojen kojyvämaltaista. Myös jauhettu kaljamallas on mämmi ja leivontamallat. Sellaisenaan rouhittua kaljamallasta käytetään osana antamaan mämmiin ja leipiin rouheista suutuntumaa.


      • Anonyymi

        Ei ole sama asia. Kaljamallas on kokonaista tai rouhittua mallastettua viljaa. Kokonaisesta tai rouhitusta mallastetusta viljasta saadaan kirkas kalja tai olut.

        Mämmimallas on jauhoksi jauhettua mallastettua viljaa. Jos kaljaa tai olutta valmistetaan mämmimaltaaksi jauhetusta maltaasta, niin siitä tulee silloin sameaa kaljaa tai olutta.


      • Anonyymi
        KunHiukanJauhaa kirjoitti:

        Mämmi onnistuu hyvin myös kaljamaltaista. Olen tehnyt useita kertoja mämmiä vehnä-olutmaltaista ja hyvin onnistuu. Kun hiukan jauhaa...

        Kyllä onnistuu joo ihan hyvin myös kaljamaltaasta 😄. Kokeile vaikka Marttojen ohjeella. Itse uskaltauduin nyt kokeilemaan, enkä saanut mämmimallasta, joten tein siis kaljamaltaasta. Just eikä melkein tosi hyvää. Määrälleen tuota mämmiä tulikin niin reippaasti Marttojen sivuilta, .että loput mämmit kippasin toiseen paistovuokaan ja pakkaseen. Määrä oli jotakin 10 rovetta, ellei 15 🙂, mutta mulla se ei haittaa, koska tykkään siitä kuin "hullu kaurapuurosta "


    • Anu

      Moi! Löytyy ainakin isommista ruokakaupoista,esim.itsellä nyt kaapissa "Rantasen mämmi ja leipä mallasta" -ruskea valkonen paperipussi jossa kilo ja pussin kupeesta löytyy mm. mämmin ohje.Valmistaja on Laihian Mallas oy. t.Anu

      • Jannes

        Kiitos vastauksesta. Löysin niitä tuolta lähi K-Supermarketista. Kiitos!


      • Juulianaaeeva

        Hei tein eilen mämmiä Tuoppi Kaljamaltaista kun ei muuta löytynyt tuli aivan hyvää ja maltaiden karkeuskin hävisi valmistuksessa joten niitä voi käyttää myös mämmin valmistukseen jos ei muuta löydy.


      • Anonyymi

        Ruismallaksesta jauhettua mämmimallasta on aika hyvin tarjolla. Mutta mistä voisi saada mämmimaltaaksi jauhettua vehnämallasta, ohramallasta, kauramallasta ja tattarimallasta.
        Käsitykseni mukaan mämmimaltaiksi rouhiminen ja jauhaminen on varsin helppoa. Jossain oli vinkki niin että mämmimaltaita saisi kahvimyllyllä jauhamalla - kun jostain löytyisi se kahvimylly.


    • CristyTran

      Hei voisinko kysyä mistä mämmimaltaita on tehty leivästäkö?

      • kysy.pois

        Kyllä voit kysyä.


      • rokkijukka

        Mämmimallas on mallastettua ja hienoksi jauhettua ruista.


      • Perunamämmi

        Mämmimallasta tehdään vehnästä, ohrasta, rukiista ja ainakin luetteloista löytyy myös kuoritusta kaurasta tehty kauramallas. Rouhittu kaljamallas sopii hyvin mämmin raaka-aineeksi.
        Jauhoista parhaiten mämmiin toimii karkeat jauhot ja rouheisuuttakin saa olla.


      • Anonyymi

        Mämmimaltaita jauhetaan mallastetuista viljoista, kuten vehnästä, ohrasta, kuoritusta kaurasta, rukiista ja tattarista. Muualla maailmassa mallastetaan muitakin viljoja mistä voi jauhaa mämmimaltaita.


    • Mämmimyyjä

      Kyllä mämmimallasta myydään kaupoissa ja se on eri kun kaljamallas , Hienompi jauhatus

      • mun_mämmi

      • mämmiskä

      • Anonyymi

        Perinteisesti mämmimallas on ollut karkeahkoa mllassaunan rouhittua ruis, vehnä ja ohramallasta. Nykyisin vastaavan mämmin saa rouhitusta kalja- olutmaltaasta.


    • mammi_lä

      10 annosta | Valmistusaika 6 - 12 h
      Raaka-aineet Ostoslistalle
      2,5 l vettä
      400 g mämmimaltaita
      650 g ruisjauhoja
      2 rkl siirappia
      1 rkl jauhettua pomeranssinkuorta
      1/4 tl suolaa
      Ohjeet
      Lämmitä ½l vettä poreilevaksi (n. 60-70 astetta) ja lisää joukkoon 100g mämmimaltaita sekä 150g ruisjauhoja. Sekoita tasaiseksi, ripottele pinnalle kerros ruisjauhoja. Laita leivinliina ja kattilankansi päälle, ja laita imeltymään 1,5 tunniksi vedottomaan paikkaan, esimerkiksi mikroon (älä laita päälle).

      Sekoita hyvin ja lisää seokseen ½l vettä, 100g mämmimaltaita ja 150g ruisjauhoja. Sekoita, ripottele pinnalle ruisjauhoja ja laita imeltymään.

      Jatka samaan malliin, kunnes kaikki jauhot ja vesi on lisätty. Viimeisen satsin kohdalla lisää siirappi, suola sekä jauhettu pomeranssinkuori. Keittele seosta koko ajan hämmentäen n. 10min. Kaada seos uunivuokiin (n. 3 keskikokoista vuokaa). Älä kaada liian täyteen, 1/3 vuoasta riittää.

      Paista 125 asteisessa uunissa 3h, jonka jälkeen sammuta ja anna olla vielä ½-1h. Ota uunista ja jäähdytä huoneenlämpöiseksi. Säilytä jääkaapissa (säilyy n. 2 viikkoa) tai pakasta.

      Mämmi- ja leipämallas on jauhettua vaaleaa ruismallasta. Se antaa leiville ja limpuille makua ja väriä. Mämmi- ja leipämallas sopii myös mämmin valmistukseen. Tuotteen löydät kaupan jauhohyllystä.

      Valmistusaineet: ruis

      Ravintoarvo 100 g tuotetta sisältää keskimäärin: energiaa 1390 kJ (330 kcal), proteiinia 10,8 g, hiilihydraatteja 65,9 g, joista sokereita 11,4 g, rasvaa 2,4 g, josta tyydyttyneitä rasvahappoja 0,5 g, ravintokuitua 12 g ja natriumia 0,005 g.

    • Anonyymi

      Kaljamallas on eri kuin mämmimallas, mutta leivontaosaston hyllyssä vierelläin pitäisi olla.

      • Anonyymi

        Monien mielestä mämmi ja leipämallas on liian hienoksi jauhettuan ja valmistavat mämmin rouhitusta kaljamaltaasta. Ja osa lisää kaljamallasta mämmimaltaan sekaan maun ja halutun suutuntuman mukaan.


    Ketjusta on poistettu 2 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Miksi et irrota otettasi

      Suhteeni?
      Ikävä
      90
      3275
    2. Koko ajan olet

      Senkin suhteen kiusannut. Halut on ihan mielettömät olleet jo pitkään
      Ikävä
      88
      3043
    3. Muutama syy

      Sille miksi IRL kohtaaminen on hänelle vaikeaa
      Ikävä
      68
      1872
    4. Tykkään susta

      Elämäni loppuun asti. Olet niin suuresti siihen vaikuttanut. Tykkäsit tai et siitä
      Ikävä
      19
      1842
    5. Onko kaikki hyvin, iso huoli sinusta

      Miten jakselet? Onko sattunut jotain ikävää. Naiselta
      Ikävä
      30
      1777
    6. Estitkö sä minut

      Oikeasti. Haluatko, että jätän sun ajattelemisen? :3
      Ikävä
      21
      1711
    7. Onko kaivatullasi

      Hyvä vai huono huumorintaju?
      Ikävä
      24
      1687
    8. Pettymys! Tähdet, tähdet -kisassa tämä erikoisjakso pois - Pistänyt artistit todella lujille!

      Tähdet, tähdet -kisa on edennyt genrestä toiseen. Mutta erästä monen toivomaa erikoisjaksoa ei tällä kaudella nähdä. Voi
      Tv-sarjat
      34
      1389
    9. Tiedätkö tykkääkö

      Kaivatustasi siinä mielessä joku muukin kuin sinä itse
      Ikävä
      48
      1327
    10. Onko meillä

      Molemmilla nyt hyvät fiilikset😢ei ainakaan mulla mutta eteenpäin on mentävä😏ikävä on, kait se helpottaa ajan myötä. Ko
      Ikävä
      9
      1319
    Aihe