Mitä tarvitaan jauhelihapihveihin. Kun tehdään naudanjauhelihasta ja samanlainen kuin grilleillä hampuraisten välissä.
Erikoista että kaupoissa ei myydä valmiiksi tehtyjä raakoja pihvejä joista paistaisi itse. Ei ole koskaan näkynyt.
Grillit ja ravintolat ostaa niitä muovilaatikoissa.
Oikeat jauhelihapihvit?
21
81
Vastaukset
- Anonyymi
Oikeaoppiseen hampurilaispihviin ei tule mitään muuta kuin naudan jauhelihaa joka muotoillaan pihviksi ja paiston jälkeen maustetaan suolalla.
Löytyyhän noita raakoja pihvejä ainakiin pakasteena Lidlistä (tai on ainakin löytynyt).- Anonyymi
Otsikossa kysyttiin aiheesta "Oikeat jauhelihapihvit", mutta se sitten muutettiin pienessä präntissä grilli-hampurilaisissa olevaksi rasvaklöntiksi. Ne ovat kaksi aivan täysin eri asiaa.
Rasvaklönttissä on kemiallisesti tai mekaanisesti (paineilmalla) luista irrotettua roipetta/jänteitä/sidekudosta joita ei saada tai ei voida laittaa myyntin eines-jauhelihan seassa, sekä rasvaa että jotain kemikaalia sideaineeksi.
Oikeat jauhelihapihvit tehdään vähärasvaisesta paistista joka jauhetaan, sen sekaan sipulimurskaa yms mausteita ja sideaineiksi kananmunanvalkuaista sekä vaikkapa vehnälesettä.
- Anonyymi
Yrität siis väittää, otsikkosi "Oikeat jauhelihapihvit?" alla, että grilli-hampurilaisissa oleva rasvaklöntti olisi oikea jauhelihapihvi.
- Anonyymi
Jauhelihapihveihin sis hyviin tarvitaan jauhelihaa, 1 kananmuna, merisuolaa, mustapippuria myllystä ja reilusti jauhettua maustepippuria. Itse laitan näiden lisäksi lorauksen kevytmaitoa ja pastajuustoa. Jotkut käyttävät maidon tilalla vettä ja korppujahoja. Minä olen aina käyttänyt nesteenä maitoa. Ilman maustepippuria pihvit eivät maistu oikeilta hyviltä jauhelihapihveiltä. Sipulin ystävät laittavat sipulisilppua joko raakana tai kuullotettuna. Minä en pysty sipuleita syömään, joten jätän pois.
- Anonyymi
Esittelet pula-ajan murekeohjetta. Kas kun et pettua lisää "pihveihisi".
- Anonyymi
Anonyymi kirjoitti:
Esittelet pula-ajan murekeohjetta. Kas kun et pettua lisää "pihveihisi".
Eiköhän niitä kasvistäytteitä ole ollut pula-aikanakin vai mitä itse lisäisit?
- Anonyymi
Anonyymi kirjoitti:
Eiköhän niitä kasvistäytteitä ole ollut pula-aikanakin vai mitä itse lisäisit?
Suolaa ja mustapippuria. En muuta. No onhan pippuri tietenkin kasvikunnan tuote.
- Anonyymi
Anonyymi kirjoitti:
Suolaa ja mustapippuria. En muuta. No onhan pippuri tietenkin kasvikunnan tuote.
Mureke on täytettyä, pihvit voi olla pelkkää lihaa ja maustetta.
- Anonyymi
Älä hyvä ihminen kysele täällä tuommoisia, täällä on niin paljon besserwissereitä joilla on se ainoa "oikea" resepti pihveihin, sen lisäksi ne haukkuvat kaikki muut reseptit väärinä.
- Anonyymi
Eihän parasta olekaan, se on makuasia.
- Anonyymi
Kyselin että näen mitä kaikkea laitetaan
Huomenna tekemään, 800g naudan jauhelihaa ostettu. Olisiko pitänyt ostaa rasvaisempaa kuiin 10. - Anonyymi
Anonyymi kirjoitti:
Kyselin että näen mitä kaikkea laitetaan
Huomenna tekemään, 800g naudan jauhelihaa ostettu. Olisiko pitänyt ostaa rasvaisempaa kuiin 10.Enemmän voita pannulle. Tekeehän jotkut uunissakin, mutta ei tule minusta hyviä. Mitenköhän ilmagrilli toimisi, itse vältän rasvaa, vaikka maku kärsisi.
- Anonyymi
Anonyymi kirjoitti:
Enemmän voita pannulle. Tekeehän jotkut uunissakin, mutta ei tule minusta hyviä. Mitenköhän ilmagrilli toimisi, itse vältän rasvaa, vaikka maku kärsisi.
Edes 10 % jauhelihasta tehdessä lihapullia tai pihvenä ei tarvita rasvaa pannulle. En koskaan paista jauhelihaa rasvassa enkä uunissakaan ellei sitten kyse ole lihamurekkeesta tai jauhelihakääryleistä.
- Anonyymi
Anonyymi kirjoitti:
Edes 10 % jauhelihasta tehdessä lihapullia tai pihvenä ei tarvita rasvaa pannulle. En koskaan paista jauhelihaa rasvassa enkä uunissakaan ellei sitten kyse ole lihamurekkeesta tai jauhelihakääryleistä.
Antaa se voi hyvää makua ja ruskistuu paremmin, vaikka itsekin käytän yleensä jotain kasvisrasvasekotteita. Pihvit helpompi paistaa rasvan kanssa, pelkkään jauhelihaan ei tarvitse. Olen kyllä tehnyt yleensä sieni- tai punajuurijauhelihapihvejä, tarttuvat vielä helpommin.
- Anonyymi
Anonyymi kirjoitti:
Antaa se voi hyvää makua ja ruskistuu paremmin, vaikka itsekin käytän yleensä jotain kasvisrasvasekotteita. Pihvit helpompi paistaa rasvan kanssa, pelkkään jauhelihaan ei tarvitse. Olen kyllä tehnyt yleensä sieni- tai punajuurijauhelihapihvejä, tarttuvat vielä helpommin.
Kun voi on paremman makuista, ja ruskistaa paremmin, niin mIksi käytät kasvisrasvasekotteita?
- Anonyymi
Anonyymi kirjoitti:
Kun voi on paremman makuista, ja ruskistaa paremmin, niin mIksi käytät kasvisrasvasekotteita?
En minä ainakaan mitään rasvaa pannulle laita, kun jauhelihasta jotain ruokaa teen. Edes alle 10 % jauheliha ei tarvinnut rasvaa pannulle, kun tein jauhelihapihvejä.
- Anonyymi
Anonyymi kirjoitti:
Antaa se voi hyvää makua ja ruskistuu paremmin, vaikka itsekin käytän yleensä jotain kasvisrasvasekotteita. Pihvit helpompi paistaa rasvan kanssa, pelkkään jauhelihaan ei tarvitse. Olen kyllä tehnyt yleensä sieni- tai punajuurijauhelihapihvejä, tarttuvat vielä helpommin.
Ei se rasva sitä maistamista mitenkään helpota, En ole koskaan paistanut jaheliharuokia rasvassa.
- Anonyymi
Anonyymi kirjoitti:
Kun voi on paremman makuista, ja ruskistaa paremmin, niin mIksi käytät kasvisrasvasekotteita?
Helpompi käyttää, voi levittää siveltimellä uunivuokiinkin. Pannulla paistamiseen voisi taas ostaa, tarjouksista tulisi paremmin ostettua kuin normnaalihinnalla ja yleensä muutenkin liikaa tavaraa, pitää jättää jotain pois.
- Anonyymi
Otetaan rasvaista lehmänjauhelihaa klöntti ja muotoillaan niistä halutun kokoisia pihvejä. Mausteeksi suolaa ja rouhittua mustapippuria. Lopuksi läpyskät parillagrilliin muutamaksi minuutiksi.
- Anonyymi
Käytän hampurilaispihveissä vain 20% sikanautaa. Puristetaan tiukasto muotoon ja paistetaan. Suola ja mausteet lisätään päälle kun paistetaan. Pelkkä nauta on liian kuivaa.
Kyllä nää itse laitetut vaan hyviä on. Sämpylöissäkin ei kannata ostaa halvinta paskaa. Mielummin isompia johon mahtuu myös isompi pihvi. Ja enempi täytteitä.
Mut mää oon ostanut pihveinä kaupan valmiita. Hyviä on ollut esim Tammisen piffit ja Lidlin rotukarjan hampurilaispihvit. Ihan syötäviä tulee kun ei overiksi paista. Juu, mielummin pannulla kuin uunissa.
Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
- 742922
- 642773
- 681812
Tykkään susta
Elämäni loppuun asti. Olet niin suuresti siihen vaikuttanut. Tykkäsit tai et siitä171659- 241647
- 201590
- 191508
- 481287
- 381263
Onko meillä
Molemmilla nyt hyvät fiilikset😢ei ainakaan mulla mutta eteenpäin on mentävä😏ikävä on, kait se helpottaa ajan myötä. Ko91249