Siirapilla makeutettu perunalaatikko.
Perunalaatikon imeltämisen voi jättää väliin ja perunalaatikko makeutetaan siirapilla.
Siirapilla makeutettuun perunalaatikkoon ei välttämättä tarvita jauhoja , rakenteen takia jauhoja yleisesti soseeseen lisätään.
2 kg perunoita
6-7 rkl vehnäjauhoja
3 rkl voita
8 dl täysmaitoa
2 tl suolaa
3-5 rkl siirappia
(perunoiden keitinvettä)
Kuori perunat, halkaise isot perunat ja keitä ne höyrykattilassa tai suolattomassa vedessä täysin kypsiksi. Kun perunat ovat kypsiä, kaada vedet pois kattilasta, survo perunat huolella ja ripottele pinnalle vehnäjauhot. Mikäli seos on erityisen kuiva, voit lisätä hiukan keitinvettä. Sekoita hyvin.
Anna soseen seisoa jonkin aikaa lämpimässä paikassa kannen alla. Perunasoseen tulisi olla 55 – 60 -asteista koko seisomisen ajan ajan. Korkeammassa lämpötilassa on vaara että sose saattaa imeltyä. Me annamme soseen seisoa korkeintaan 60 asteisessa uunissa ja välillä tarkistellaan mikä on survoksen lämpötila. 60 astetta on hyvä uunin lämpötila ja tässä lämpötilassa imeltymistä ei juurikaan tapahdu ja perunalaatikko makeuteetaan siirapilla.
Lisää voi, maito ja suola. Sekoita siirappi soseeseen, siirappi makeuttaa perunalaatikon. laita sose kahteen voideltuun, n. 1 1/2 l:n vetoiseen uunivuokaan. Jätä vuoat vajaiksi, hiukan yli puolilleen, sillä perunalaatikko kiehuu helposti yli. Laita laatikoiden päälle pienet voinokareet ja aista perunalaatikkoa 150 -175 asteessa n. 2 tuntia kunnes se on saanut ihanan rapean kuoren.
Siirapilla makeutettu perunalaatikko
Anonyymi
0
893
Vastaukset
Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
- 742902
- 642763
- 681812
Tykkään susta
Elämäni loppuun asti. Olet niin suuresti siihen vaikuttanut. Tykkäsit tai et siitä171649- 241647
- 201590
- 191488
- 481287
- 381263
Onko meillä
Molemmilla nyt hyvät fiilikset😢ei ainakaan mulla mutta eteenpäin on mentävä😏ikävä on, kait se helpottaa ajan myötä. Ko91249