Kuluttaja-lehti on testannut 17 paistinpannua

Anonyymi

Testissä huomioitiin muun muassa lämmön jakautuminen keraamisella liedellä ja induktioliedellä, lämpenemisnopeus, kulutuskestävyss, pohjan vääntyminen,
ruuan tarttuminen jne.

Kallein ei ole paras, mutta täydellistä pannuakaan ei ole. Testivoittaja on
Tefal Easy Chef 28 cm, 55 euroa. Edullinen, tasaisen hyvä pannu. Kevyt, helppokäyttöinen. Se sai viisi "tähteä"
Huonoa: Ei lämpene tasaisesti induktioliedellä.
Ensimmäiset letut paistuivat epätasaisesti.

Neljän "tähden" pannuja oli 12.
Kolmen pisteen pannuja 3.

Kallein pannu eli 160 euron WMF Profi resist-pannu sai vähiten pisteitä.
WMF Durado sai neljä pistettä kuten 11 muuta pannua.

Valurautapannuja ei ole testissä.

16

5002

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Tommoset testit on yhtä tyhjän kanssa kun tehdään vain tietyillä helloilla. Se on ihan eri käyttää sitä pannua induktiolla ja tavallisella ja keraaminenkin toimii erilailla kuin tavallinen, eikä kaikki pannut edes käy keraamiselle ja induktiolle.

      • Anonyymi

        Nehän testattiin eri liesillä.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Nehän testattiin eri liesillä.

        Joop.

        Mutta avotulella, siis käytännössä notskilla tai kaasuliedellä on iso ero noihin säjköhärpäkkeisiin verrattuna. Sähkövehkeet ei pidä vääntyneistä pannuista, Tulella tahtoo pinnoitteet palaa irti vääntymisen lisäksi.

        Mä äänestän valurautapannuja, ne oikeesti käy kaikille liesille ja muutenkin ylivertaisia ruuanlaitossa. Mutta pinnoitepannut ihan käteviä ja varovaisesti käytettynä toimivat ihan hyvin. Ja niissä eroja huomaa helpommalla, just eripinnoitteitten kestävyydessä ja pannun vääntyilemisessä. Jotenkin kannatan totan ikean mainostajaa, satasen pannun hinnalla saa ison pinon halpispannuja ja net varmasti kestää yhteensä kauemmin, kuin kallis.

        Muutama tyyris pannu tullut kaasulla tuhottua, mutta ikivanhat valurautapannut on liki ikuisia.

        =DW=


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Joop.

        Mutta avotulella, siis käytännössä notskilla tai kaasuliedellä on iso ero noihin säjköhärpäkkeisiin verrattuna. Sähkövehkeet ei pidä vääntyneistä pannuista, Tulella tahtoo pinnoitteet palaa irti vääntymisen lisäksi.

        Mä äänestän valurautapannuja, ne oikeesti käy kaikille liesille ja muutenkin ylivertaisia ruuanlaitossa. Mutta pinnoitepannut ihan käteviä ja varovaisesti käytettynä toimivat ihan hyvin. Ja niissä eroja huomaa helpommalla, just eripinnoitteitten kestävyydessä ja pannun vääntyilemisessä. Jotenkin kannatan totan ikean mainostajaa, satasen pannun hinnalla saa ison pinon halpispannuja ja net varmasti kestää yhteensä kauemmin, kuin kallis.

        Muutama tyyris pannu tullut kaasulla tuhottua, mutta ikivanhat valurautapannut on liki ikuisia.

        =DW=

        Ikävä homma, että suurin osa tarvitsee paistinpannua avotulta, nuotiota ja kaasuliettä varten, ei voi sitten hyötyä testistä.

        Meitä muutamia harvoja, joilla on ihan tavallinen liesi tai induktioliesi
        se onneksi voi hyödyttää.


    • Anonyymi

      Mites Ikean 4€ paistinpannu🍳

      • Anonyymi

        Kaksi Ikean pannua oli mukana testissä. Ne saivat neljä "tähteä".

        Pisteet koostuvat 13:sta eri asiasta, mitkä testattiin.
        Testit toistettiin kolme kertaa.
        Korkein pistemäärä on 100.
        Voittajapannu sai 81 pistettä.

        Ikean 365 niminen pannu sai 68 pistettä. Sen hinta on 25 euroa.
        Lämmön jakautuminen sekä keraamisella että induktioliedellä oli huono
        ja käyttömukavuus ja käsiteltävyys huono.

        Toinen Ikean pannu nimeltään Oumbärlig, hinta 17 euroa, sai 64 pistettä.
        Lämmön jakautuminen keraamisella liedellä oli hyvä,
        induktioliedellä huono, käsiteltävyys heikko, naarmunkestävyys huono
        ja ruuan tarttuvuudesta se sai vain viisi pistettä ja pohja alkaa vääntyä käytössä.

        Voittajapannu sai ruuan tarttuvuudesta 9 pistettä,
        mikä tarkoittaa hyviä pisteitä, ruoka ei tartu helposti pannuun kiinni.

        Jokaisessa pannussa oli jotain heikkoa tai useampi huono puoli.

        Ikean Oumbärlig-pannu sai täydet 10 letunpaistotulos-pistettä
        niinkuin muutama muukin pannu, vaikka vikoja oli.

        Kakkoseksi testissä tuli 79 pisteellä Tefal Unlimited-pannu, 60 euroa.
        Sen pudotti kakkoseksi pannun hitaampi lämpiäminen (!) ,
        joiltakin ominaisuuksiltaan se on jopa vähän parempi kuin voittaja Tefal-pannu.

        Voittajapannu sai vain 5 pistettä lämmön jakautumisesta induktioliedellä.

        Vähiten pisteitä saaneissa kulutuskestävyys oli vähäisempi.
        Kun niitten pohja alkaa vääntyä, paistotulos tietenkin huononee.
        Niin tapahtui mm. Ikean pannussa, Oumbärlig oli siinä huonoimmat pisteet
        70 euron De Buyer-pannun kanssa, joka sai toiseksi huonoimmat kokonaispisteet muutenkin.

        Induktioliedelle parhaimmat lämmönjakautumispisteet eli täyden kympin saivat
        WMF Durado, 110 euroa, 75 pistettä
        Fiskars All Steel-pannu, 60 euroa, 72 pistettä
        ja
        Fiskars Rotisser-pannu, 90 euroa, 70 pistettä, se sai myös täydet 10 pistettä
        keraamisella liedellä lämmönjakautumisesta, mutta pannun käyttömukavuus ja käsiteltävyys oli huonoimpia eikä se ole kovin naarmunkestävä.

        Että silleen. Autonosto voi olla helpompaa :))))) ?


    • Anonyymi

      Pihvin paistamiseen käytän hiiliteräspannua.

    • Anonyymi

      Ihan sama,mulla on toimva Lidistä ostettu 12vuotta sitten paistin pannu,silloin maksoi alle 15e.

      • Anonyymi

        Kyllä halvemmallakin pannulla toimeen tulee. 60 euron pannun hinnalla ostaa 3-4
        halvempaa pannua, jotka kestää minkä kestää. Pohjathan niissä alkaa vääntyä,
        niistä tulee kuperia ja koveria, osa pohjasta ottaa enää levyyn kiinni.
        Halvoista voi kulua pinnoitekin aika äkkiä, jolloin niistä on sanottu irtoavan myrkkyjä.
        Tiedä sitten....
        Pihvit paistan valurautapannulla.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Kyllä halvemmallakin pannulla toimeen tulee. 60 euron pannun hinnalla ostaa 3-4
        halvempaa pannua, jotka kestää minkä kestää. Pohjathan niissä alkaa vääntyä,
        niistä tulee kuperia ja koveria, osa pohjasta ottaa enää levyyn kiinni.
        Halvoista voi kulua pinnoitekin aika äkkiä, jolloin niistä on sanottu irtoavan myrkkyjä.
        Tiedä sitten....
        Pihvit paistan valurautapannulla.

        Oli aikoinaan pannu nimeltä "Kovanaama". Se oli Hackmannin. Sen piti olla superkestävä
        ja superhyvä pannu. Se oli kallis. Se oli kerran tarjouksessa 50% alennuksella
        ja maksoi siltikin aika paljon, mutta päätin ostaa sen kuvitellen saavani hyvän pannun vuosiksi.
        Huonompaa pannua ei minulla ole ollut. Poistin sen käytöstä nopeammin kuin neljän
        euron pannun. ( Jos ei ollut peräti markka-aikaa, kun ostoksen tein)
        Hinta ei aina ole laadun tae.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Oli aikoinaan pannu nimeltä "Kovanaama". Se oli Hackmannin. Sen piti olla superkestävä
        ja superhyvä pannu. Se oli kallis. Se oli kerran tarjouksessa 50% alennuksella
        ja maksoi siltikin aika paljon, mutta päätin ostaa sen kuvitellen saavani hyvän pannun vuosiksi.
        Huonompaa pannua ei minulla ole ollut. Poistin sen käytöstä nopeammin kuin neljän
        euron pannun. ( Jos ei ollut peräti markka-aikaa, kun ostoksen tein)
        Hinta ei aina ole laadun tae.

        "Hinta ei aina ole laadun tae" mutta viina on hintansa väärtti :))))))


    • Anonyymi

      Edellisessä Kuluttaja-lehden testissä ylivoimaisesti parhaan arvosanan sai Greenpan. Sitä ei ollut tässä uudessa vertailussa ollenkaan.

      • Anonyymi

        Niinpä, kaikkia pannuja ei ole testeissä aina.
        Sen huomasin uudesta testistä, että jos ostaa vähänkään kalliimman pannun
        pitäisi tietää sen ominaisuudet. Tuoteselosteesta voi lukea, että se sopii kummallekin liedelle,
        mutta silti paistominaisuudet voi olla huonot keraamisella levyllä,
        joita suurimmalla osalla kai on vielä.
        Halvoilla pannuilla ei ole niin nuukaa, jos raha menee hukkaan.


    • Anonyymi

      Oli se pinnoitettu pannu mikä tahansa, heikoin lenkki on aina se käyttäjä, joka sillä kokkaa. Mikään pinnoitettu pannu tuskin kestää edes kahta vuotta, hyvällä tuurilla ja vähällä paistamisella voi päästä kolmeen vuoteen asti, hyllyllä säilyttäen t ehtaan pakkauksessa jopa pidemmälle. Käytössä 2+ on maksimi. Jotta se pannu kestäisi, sitä tulisi käyttää oikein.

      Ensimmäinen pointti on tämä: Se lämmitetään hitaasti, sitä käytetään pienemmällä lämmöllä, joten se pidentään valmistumisaikaa. Paras suositus on käyttää maksimissaan 2/3 tehoa, jos on perinteinen hella 0-6 asteikolla, niin ei koskaan pinnoitettua pannua yli nelosen. Päinvastoin, laittaa heti paistorasvat pannuun ja levyn neloselle, odottaa kunnes pannu on kuuma, rasva poreilee, ja aloittaa siitä.

      Kyllä, esilämmitetty pannu paistaa kaiken hyvin, pihvit, letut, munat, mitä tahansa. Kyllä, se vaan ottaa enemmän aikaa, ts. esilämmityksen verran.

      Toinen on se, että ei voi käyttää metallisia työkaluja, pitää olla paistinlastat puusta tms. korkeintaan muovista. Viimeksi otin kokeiluun edellisen testivoittajan, Greenpan tuotemerkiltä Barcelona- pannun, ja se on vuoden päivittäisen käytön jäleen vielä kuin uusi. Aika näyttää onko vielä vuoden päästä yhtä hyvä, tuskin on..

      Lyhyesti: Jos olet ostamassa pinnoitettua pannua, sanoi se pannukauppias mitä hyvänsä, se pannu kestää maksimissaan sen pari vuotta, eli ei kannata maksaa hulluja summia tyhjistä lupauksista.

      Katselin juuri mitä oman pannun uusiminen tulisi maksamaan, ja yllättäen, sama pannu on myynnissä eri nettikaupoissa joko 70€ hintaan, tai jopa 150€ hintaan. Hintavertailu siis kannattaa. Päättäkää ensin minkä pannun haluatte, ja sitten googlatkaa, mistä sen saa halvimmalla..

    • Anonyymi

      4 erikokoista paistinpannua on heinäkuun jälkeen ollut turhan panttina kaapissa kuten myös muutama kattila. Uunia ja hellaakaan en ole käyttänyt kuin yhtenä päivänä ennen joulua kakkujen paitamiseen. Ruokani valmistuu nopeammin ja kätevämmin monitoimiairfryerillä jonka heinäkuussa ostin.

    • Anonyymi

      Mattaemalipinnoitettu valurauta paistinpannu viimeisin ostos, on myös hiiliteräspannu hieman isompi. Noilla pärjää arvelen että loppuikäni.
      En enää tuhlaa rahaa noihin muovi tms. pinnoitettuihin.

      Rasvaa joutuu käyttämään hieman enemmän mutta mitä siitä.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Sun ja kaivattusi

      ikäero? Kumpi vanhempi, m vai n?
      Ikävä
      104
      1791
    2. Kesän odotuksia hyrynsalmella

      Kyllä kesällä hyrynsalmellakin on mahdollisuus osallistua kylän menoon monella tavalla . On kaunislehdon talomuseolla
      Hyrynsalmi
      15
      1581
    3. Tämän hetken

      Terveiset kaivatullesi ⬇️
      Ikävä
      144
      1549
    4. Kai sä näät

      Ku sua katson et olen aika rakastunut. Rakkaus ei vain ole aina niin yksinkertaista
      Ikävä
      101
      1475
    5. Katsotko mieluiten

      Kaivatussasi mitä?
      Ikävä
      79
      1407
    6. Vähäjärven koululla kouluampuminen/puukotus, 23 loukkaantunutta

      Tekijä ilmeisesti mamu onko lisätietoa kellään
      Pirkkala
      22
      1340
    7. Mikä on ollut

      Epämiellyttävin hetki sinun ja kaivattusi romanssissa?
      Ikävä
      119
      1249
    8. Anne Kukkohovi ei myykkään pikkuhousujaan

      Kyseessä oli vain markkinointitempaus. Anne höynäytti hienosti kaikkia ja Onlyfans-tilinsä tilaajamäärä lähti jyrkkään n
      Maailman menoa
      276
      1178
    9. Vieläkö sä toivot

      Meidän välille jotain?
      Ikävä
      69
      1051
    10. Voi Rakas siellä

      Olet ollut mun ajatuksissa taas koko päivän. Olet ihmeellinen kertakaikkiaan ja arvostan sinua niin paljon❤️Minulla ei o
      Tunteet
      18
      1034
    Aihe