Kuka nero keksisi jauhelihan jauhamistyökalun, jauheliha kun on nykyään
pakattu niin tiiviiksi että sen pitää jauhaa paistinpannussa uudelleen, ja paisinpannu
menee pilalle
Kuka keksisi
17
286
Vastaukset
- Anonyymi
Ostan vain irtojauhelihaa palvelutiskiltä, niin on muhevaa.
- Anonyymi
Puulastalla tököttelen pieniksi, eihän siinä muukaan auta. Kape Aihinen vispilällä,,mutta en pinnoitetuun pannun sellaista käyttäisi.
- Anonyymi
Pinnotteiselle paistinpannulle on omat työvälineensä. Niissä ei saa käyttää metallia, vaan pitää käyttää muovisia tai puisia välineitä. Silloin ei pinnoite hajoa samalla tavalla.
- Anonyymi
Pinnoitettu pannu ihan väärä väline jauhelihan paistamiseen, siinä kiehuu mutta ei ruskistu. Kunnollinen pannu missä voi käyttää metallisia työvälineitä, siihen jauheliha ruskistumaan kuumaan pannuun ja joko lankavispilällä tai lankamaisella perunansurvomisvälineellä murustelu. Täytyy myös antaa sen jauhelihaköntin rauhassa ruskistua ensin toiselta puolelta ja sitten kääntää ja kun sekin puoli on kunnolla ruskistunut niin sitten aloittaa murustus. Paistamiseen riittää jauhelihan oma rasva.
ent kyökkipiika- Anonyymi
Voi olla,,mutta kun taloudessa ei ole kuin pinnoitettuja pannuja. Valurautaista en viitsi hommata,,liian vaivalloinen ylläpidettävä.
- Anonyymi
Anonyymi kirjoitti:
Voi olla,,mutta kun taloudessa ei ole kuin pinnoitettuja pannuja. Valurautaista en viitsi hommata,,liian vaivalloinen ylläpidettävä.
No sitten ei kannata valittaa jos ei raaski kunnollista hommata. Valurautapannu ei ole yhtään sen työläämpi ylläpitää kuin pinnoitettuakaan kun sitä käyttää oikein ja se kestää käytössä vuosikymmenet toisin kuin pinnoitetut.
ent kyökkipiika
- Anonyymi
Miksi jauheliha pitäisi "jauhaa" uudelleen" ?
Kun tekee pyöryköitä, makaronilaatikkoa tai ihan mitä vaan, se on ihan sopivaa.
Miksi sen pitäisi olla pienempää murusta ?
Jos sitä sellaisenaan paistaa pannulla, se "jakautuu", kun tekee niinkuin
hyvä neuvo on täällä jo annettu,
paista ensi toista puolta ja käännä, kyllä "irtoo". - Anonyymi
Vesuri on mainio työkalu. Vaikka sotiessa https://www.iltalehti.fi/viihdeuutiset/a/bb24b360-558b-4943-b930-e4faa92c3e17
- Anonyymi
Minä olen yleensä pistänyt möykyn oksasilppurista läpi.
- Anonyymi
Paisuntapannu vakkansa valikoi.
- Anonyymi
On se jo keksitty ja erittäin oivallinen apuri onkin, nimittäin Hackit jauhelihahakkuri.
Niitä myyvät hyvät keittiötarvikeliikkeet ja nettikaupat. Se voi olla myös muulla tuotemerkillä. Katso kuva netistä minkälainen vehje. Tyttärelläni on sellainen ja on pelastanut monet tacoillalliset.
Paistipannuunhan ei saisi laittaa koko könttiä kerralla vaan paistaa vähän kerrallaan. - Anonyymi
Painele lusikalla.
- Anonyymi
kenkä vai
- Anonyymi
Laita vähän öljyä pannulle ja käytä puulastaa
- Anonyymi
Kyllä varmaan joku kone- tai elintarvikeinsinööri kyseisen laitteen keksii, jos sille on tarvetta eli kysyntää. Itse olen ostanut jauhelihaa kerran elämässäni (pyydettäessä). Olen toki syönyt jauhelihaa edellisten ja nykyisen naisystäväni tekeminä moninaisina ruokina, kiitos heille. En ole koskaan tehnyt mitään ruokaa jauhelihasta, ja tuskin teenkään.
- Anonyymi
Hanki lihamylly.
Aloitus oli ääliömäinen, tottakai pakattu jauheliha tiivistyy ja rasva sitoo sen köntiksi. Siihen mitään koneita tarvi, senkun murustaa pannulle, joko käsin, tai vaikka sitten hajottaa pannulla lastalla, kuten kaikki tekee.
Mutta mulla kokemusta lihan jauhamisesta, aikoinaan oli tilanne, kaupasta ei oikein saanut, eikä ainakaan kannattanut ostaa jauhelihaa. Ostin siis lihaa ja tarvitessa jauhoin sitä. Ihan tavallinen monitoimikone, missä mylly osa. Varmastikkin sellainen oikea mylly parempi, mutta toimi toikin ihan ok.
No liha piti palastella aika pieniksi paloiksi ja aika hidastahan se oli. Mutta sai sen karkeuksista jauhista, kuin halus ja etenkin sellaisista lihoista, kuin halusi tehdä. Ja tosiaan, karkealla kun jauhoi, liha oli likipitäen spagetin tyylistä lautasella, irtonaistakin. Mutta jos halusi hienonmpaa, jauhoi sitten muutamaankin kertaan pienemmällä terällä, oli tosi helppo tehdä pullia, tiivistä kamaa.
Oikeestaan työstä suurin tympeys tuli koneen pesemisestä, eikä se nyt iso homma olut sekään, muutama osa. Mutta juu, myllyllä pystyy jauhamaan kaikenlaista, kalaa jne, että ihan hyvä kampe sellainen, Ei ole tullut käytettyä muutamaan vuosikymmeneen, tallessa se edelleen on. Taloudellisesti ei taida ite jauhaminen nykyisin lyödä leiville, jauhelihaan käytetään sellaisia ränttyjä, joita ei lihatiskiltä kukaan osta. Siks ihan laadun takia asia kuitenkin vois olla järkevää.
Ainiin. Pakastetun jauhelihan saa hyvin pannulla irtonaiseks, sen kun kääntelee ja kaapii lastalla kypsät irti. Mutta ruskistuksesta ei silloin oikein voi puhua.
Juu, kone keksitty ajat sitten, osta lihamylly,
=DW= Tuollainen on aika helppo tehdä jos on olosuhteet.
Itse olen ajatellut että laittaisin 5 cm halkaisijaltaan pyöreään puuhun toiseen päähän 3-4 kappaletta noin kolme milliä paksuja lastantapaisia ~10 cm pitkiä säleitä.
Hakkurin varsi tammea, ja luumupuuta lastoiksi.
Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
Epäily: Oppilas puukotti kolmea Pirkkalan koululla
Tämänhetkisen tiedon mukaan ainakin kolme oppilasta on loukkaantunut puukotuksessa Pirkkalan Vähäjärven koululla. Myös e1053322- 1472003
Jos olisit täällä
Tosin en tiiä miks oisit. (Ja hävettää muutenkin kun ei muka muulla tavoin osaa kertoa tätäkään) Jos jollain pienellä352002- 1041951
- 1211763
Kesän odotuksia hyrynsalmella
Kyllä kesällä hyrynsalmellakin on mahdollisuus osallistua kylän menoon monella tavalla . On kaunislehdon talomuseolla161679- 851607
Anne Kukkohovi ei myykkään pikkuhousujaan
Kyseessä oli vain markkinointitempaus. Anne höynäytti hienosti kaikkia ja Onlyfans-tilinsä tilaajamäärä lähti jyrkkään n2871443- 1231361
Voi Rakas siellä
Olet ollut mun ajatuksissa taas koko päivän. Olet ihmeellinen kertakaikkiaan ja arvostan sinua niin paljon❤️Minulla ei o241220