Tein kandin 2013 "Kiusaaminen sosiaalisen vuorovaikutuksen tuloksena - etnomedotologinen näkökulma". Sanon asian nyt vähän eri tavalla. Kiusaaminen on uhrin, kiusaajan ja viiteryhmän toiminnasta seurannut väkivalta, jossa kiusaaja tuhoaa uhrin siksi, että uhri ei noudata viiteryhmän sääntöjä. Eli kiusaajan näkökulmasta kiusaaminen on arvostelua, jolla on oikeutettu syy ja kiusatun näkökulmasta tuhoaminen ei ole oikea tapa. Jos sosiaalityöntekijä oli lapsena kiusaaja ja työssään haluaa, että vanhemmat noudattavat sääntöjä, mutta valehtelee, että se liittyy lapsenhoitoon, niin asetelma on sama. Koska viiteryhmä on hämmentynyt tai rasistinen erilaisia kohtaan, kiusaaja ottaa johtajan roolin ja johtaa kiusatun arvostelua epäpätevällä tavallaan. Ratkaisu kiusaamiseen on muokata kiusattua hyväksyttynä ryhmän jäsenenä, jolloin sosiaalinen hyväksyntä saa hänet haluamaan opetella säännöt. Lastensuojelussa se on lapsen kotiinpääsy ja avohuollon palvelut siten, että vanhemmat eivät kieltäydy keskustelusta viranomaisen kanssa ja lastensuojelun ja vanhemman välillä on luotettava välittäjä, joka tarkastaa sosiaalityöntekijän lausuntojen todenperäisyyden.
Kiusaaminen lastensuojelussa
5
568
Vastaukset
- Anonyymi
Mitä jos sosiaalityöntekijä kiusaa?
Vantaalla tapahtuu paljon ikävää vuosien päästä kun nämä väärinkohdellut lapset vaativat oikeuksia..
https://kadotettulapsi.blogspot.com/?m=1 - Anonyymi
Kuopiossa myös.
- Anonyymi
Siis joku tehnyt tutkimuksen jonka mukaan kiusaaminen on vain jonkinlaista kurinpitoa. Sairasta.
- Anonyymi
Joissakin tilanteissa joku voi haastaa ryhmänjohtajaa ja kokea, että kun ryhmän johtaja käyttää hänelle kuuluvaa päätäntävaltaa se on "kiusaamista". Olen itsekin ollut tilanteessa, jossa ylläpitämässäni vertaisryhmässä oli henkilö joka kertoi ryhmässä olevansa tunnekylmä tyyppi. Hän ei kunnioittanut mitään sääntöjä kun kielsin häntä mm jakamasta ryhmään erään viraston työntekijöiden nimiä. Hän koki, että se on kiusaamista ja keksi aina jonkin tavan kiertää asetetut säännöt. Lopulta hän sai ryhmän muut jäsenet uskomaan, että kieltäessäni sopimattoman sisällön jaon ja huolehtiessani kaikkien jäsenten tasapuolisesta oikeudesta osallistua keskusteluun niin se rajaaminen on "kiusaamista". Psykologisesti tilanne oli sikäli mielenkiintoinen, että ryhmässä jäsenet valitsivat mielummin tämän sääntöjä rikkovan julkisesti itsensä tunnekylmäksi tunnustautuvan henkilön "johtajakseen". Ryhmän jäsenet eivät siis halunneet reilua lämminhenkistä johtajaa, joten erosin ryhmästä ja poistuin vaikka olin sen perustaja. En tiedä onko tuollainen vastaava loisiminen ja vallan kaappaaminen tunnekylmillä ihmisillä yleinen tapa olla. Se sai menettämään myös uskon ihmiskuntaan ja ymmärtämään, että tunnekylmiä ihmisiä vastaan on mahdotonta taistella koska he ovat niitä todellisia kiusaajia ja syyttävät syyttömiä saaden muut puolelleen. Ryhmässä oli turvallisuus alankin ihminen ja hänkin valitsi sääntörikkojan.
- Anonyymi
Suomi siis todellakin perustuu kiusaamiselle.
Siksi tämä ongelma ei ole poistunut, vaan on saanut jatkua vuosikymmeniä kouluissa. On rakennettu lait suojaamaan kiusantekijöitä estämällä opettajilta mahdollisuudet puuttua.
Lopputuloksena hyvin usein tällaista
https://www.is.fi/perhe/art-2000010961540.html
Ketjusta on poistettu 2 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
- 743022
- 712901
- 681842
Tykkään susta
Elämäni loppuun asti. Olet niin suuresti siihen vaikuttanut. Tykkäsit tai et siitä171709- 241667
- 261642
- 201620
- 481307
- 381283
Onko meillä
Molemmilla nyt hyvät fiilikset😢ei ainakaan mulla mutta eteenpäin on mentävä😏ikävä on, kait se helpottaa ajan myötä. Ko91279