Mämmi. Imellä mämmi tasaisessa 65-70 asteen lämpötilassa.

Anonyymi

MÄMMI.

Tämän ohjeen avulla voit muuntaa lähes kaikki mämmin valmistusohjeet "imellä mämmi tasalämpöisessä sähkölieden uunissa" ohjeeksi.

Imellä mämmi tasaisen tehokkaasti 65-70 asteen tasaisessa lämpötilassa. Näin
mämmi imeltyy tehokkaasti.

Valmistusohje:

1. Tee mämmiseos: Kuumenna riittävän isossa kattilassa ohjeen koko vesimäärä 65-70 asteiseksi. 3-4 litran vesimäärälle riittää noin 6 litran kattila. Veden kuumenemista odotellessa sekoita kuivina kulhossa kaikki ohjeen maltaat ja jauhot. Kun vesi on kuumentunut noin 65-70 asteiseksi, lisää veteen koko mallas-jauhoseosmäärä vähitellen ja tehokkaasti sekoittaen niin että saadaan notkean sakea puuromainen mämmiseos.

2. Imellä mämmiseos: Laita mämmiseoskattila imeltymään noin 65-70 asteiseen sähkölieden tasalämpöiseen uuniin. Kun soseen lämpötila pysyy tasaisena noin 65 asteisena, niin silloin imeltyminen on tehokkainta mahdollista ja imeltymisaika on mahdollisimman lyhyt, eli noin 3-4 tuntia. 3 tuntia usein riittää. Sekoita imeltymisen aikana 2-4 kertaa. Maistamalla voit seurata imeltymisen edistymistä.

3. Mausta ja kuumenna imeltynyt mämmiseos kuplivaksi: Kun mämmiseos on imeltynyt, nosta mämmiseoskattila liedelle. Varo pohjaan palamista ja sekoita koko ajan tekkaasti. Lisää mämmiseokseen ohjeen mukaiset siirappi ja suola, sekä muut mahdolliset mausteet. Kuumenna mämmiseosta varovasti ja koko ajan sekoittaen niin että seos alkaa kuplimaan. Anna kuplia noin 10 minuuttia. Siirrä mämmiseoskattila sivuun ja anna seisoa noin 15 minuuttia tai vähän pitempään.

4. Laita mämmiseos lasiseen tai posliiniseenn uunivuokaan - UNOHDA FOLIOVUOAT.

5. Mämmin paistaminen: Paista aluksi noin 180-190 asteisessa sähkölieden uunissa. Kun mämmiseos alkaa kuplimaan, alenna uunin lämpötila noin 140 asteeseen, niin kupliminen rauhoittuu ja voit paistaa lähes täysiä vuokia.
Paista mämmiä sähkölieden uunissa 2-3 tuntia.

6. Mämmin tarjoilu: Mämmi on parhaimmillaan kun se on seisonut peitettynä viileässä 2-3 päivää.
Tarjoile mämmi kylmänä perinteisestyi maidon tai kerman ja sokerin kanssa. Tai tarjoile mämmi kermavaahdon, vaniljakastikkeen, appelsiinihillon tai vaahdotetun vaniljakerman/vaniljakastikkeen kanssa.

Välillä mämmivuoat tyhjenee yllättävästi viileässä seisottamisen aikana. Suuremmilta yllätyksiltä välttyy kun samalla kertaa valmistaa mämmiä useamman vuoallisen.

0

143

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000

      Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

      Luetuimmat keskustelut

      1. Miksi et irrota otettasi

        Suhteeni?
        Ikävä
        74
        2932
      2. Koko ajan olet

        Senkin suhteen kiusannut. Halut on ihan mielettömät olleet jo pitkään
        Ikävä
        65
        2783
      3. Muutama syy

        Sille miksi IRL kohtaaminen on hänelle vaikeaa
        Ikävä
        68
        1822
      4. Tykkään susta

        Elämäni loppuun asti. Olet niin suuresti siihen vaikuttanut. Tykkäsit tai et siitä
        Ikävä
        17
        1669
      5. Onko kaivatullasi

        Hyvä vai huono huumorintaju?
        Ikävä
        24
        1657
      6. Estitkö sä minut

        Oikeasti. Haluatko, että jätän sun ajattelemisen? :3
        Ikävä
        20
        1600
      7. Onko kaikki hyvin, iso huoli sinusta

        Miten jakselet? Onko sattunut jotain ikävää. Naiselta
        Ikävä
        22
        1533
      8. Tiedätkö tykkääkö

        Kaivatustasi siinä mielessä joku muukin kuin sinä itse
        Ikävä
        48
        1297
      9. Millainen meno

        Viikonloppuna? Mulla hirvee vitutus päällänsä. Onko muilla sama tunne??
        Ikävä
        38
        1263
      10. Onko meillä

        Molemmilla nyt hyvät fiilikset😢ei ainakaan mulla mutta eteenpäin on mentävä😏ikävä on, kait se helpottaa ajan myötä. Ko
        Ikävä
        9
        1259
      Aihe