Mämmin imeltäminen ja paistaminen.
Imellä mämmi 3-4 tunnissa.
Helppo aidosti imelletty mämmi. Kaikki maltaat ja jauhot sekoitetaan kerralla mutta vähitellen tehokkaasti vatkaamalla 65-70 asteiseen veteen. Näin saadaan riittävän lyhyt imeltymisaika ja tarpeettomalta imeltymishäviöiltä vältytään.
Makeus saadaan aidosti imeltämällä, mutta siirappiakin voi lisätä
On hyvä vappumämmi, kun valmistat lisukkeeksi runsaan annoksen makeaa sitruuna- appelsiihilloa tai marmeladia.
Ainekset:
3,5 l vettä
1,0 kg karkeita ruisjauhoja
0,5 kg ruismaltaita
4-6 keskikokoisia hyvin soseutuvia perunoita imeltymistä tehostamaan
1 ruokalusikallinen jauhettua pomeranssin kuorta
1 teelusikallista suolaa
Valmistusohje:
1. Keitä perunat suolattomassa vedessä ja tee niistä notkea sose. Kuumenna 3,5 litraa vettä kattilassa noin 65-70 asteiseksi. Sekoita veden kuumenemista odotellessa maltaat ja jauhot kuivina kulhossa.
Lisää mallas-jauhoseos vähitellen ja koko ajan sekoittaen noin 65-70 asteiseen veteen, niin että saadaan hiukan puuromainen mämmiseos. Suola lisätään imeltämisen jälkeen. Lisää perunasose mämmiseokseen hyvin sekoittaen imeltymistä tehostamaan. Laita kansi kattilaan.
2. Laita mämmiseoskattila noin 65-70 asteiseen sähkölieden uuniin. Anna mämmiseoksen imeltyä noin 3-4 tuntia. Imeltymisajaksi riittää usein 3 tuntia. Ylipitkä imeltymisaika pilkkoo makeuden edelleen vähemmän makeiksi aineiksi. Sekoita imeltämisen aikana 2-4 kertaa. Seuraa maistamalla imeltymisen etenemistä. Jos mämmiseos tuntuu liian sakealta, niin notkista mämmiseosta varoen kuumalla vedellä.
3. Laita imeltynyt mämmiseoskattila liedelle. Lisää suola. Jos haluat, niin voit maustaa esimerkiksi pomeranssinkuorella tai jollain muulla sopivalla mausteella, tai voit jättää kokonaan maustamatta. Kuumenna varovasti ja koko ajan tehokkaasti sekoittaen, niin että mämmiseos ei ala kuplimaan ja alkaa kuplimaan. Varo pohjaan palamista. Anna kuplia koko ajan tehokkaasti sekoittaen noin 10 minuuttia. Siirrä mämmiseos sivuun ja anna seisoa noin 15 minuuttia.
4. Unohda foliovuoat. Laita mämmi mämmin arvolle sopivaan posliiniseen tai lasiseen uunivuokaan. Lisää mämmin pinnalle muutama lusikallinen vettä estämään kuorettumista.
5. Paista aluksi noin 180 asteisessa sähkölieden uunissa. Kun mämmi alkaa kuplimaan, alenna uunin lämpötila noin 140 asteeseen, niin kupliminen rauhoittuu ja voit paistaa lähes täysiä vuokia. Lisää paistamisen aikana mämmin pinnalle vettä muutama ruokalusikallinen 2-3 kertaa estämään kuorettumista.
Paista makeuttamatonta, mutta aidosti imellettyä mämmiä noin 3-4 tuntia.
6. Anna mämmin seisoa peitettynä viileässä noin 3 päivää, mämmi on silloin parhaimmillaan. Tarjoile mämmi tuttujen lisukkeiden kanssa.
Vappumämmiin sopii hyvin makea sitruuna-appelsiinihillo tai marmeladi. Sitruuna-appelsiinihillon voit valmistaa kuorineen, mutta pese sitruunat ja appelsiinit huolellisesti ja anna olla vedessä jonkin aikaa ja huljuttele välillä.
Mämmi. Imelletty.
Anonyymi
0
188
Vastaukset
Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
Mies vinkkinä sulle
Jos pyytäisit kahville tai ihan mihin vaan, niin lähtisin varmasti välittämättä muista997750- 1075577
- 2754831
- 494753
- 733513
- 502798
- 582487
Olet oikeasti ollut
Niin tärkeä mulle ja kaikki meidän väliltä on pilattu ei yksistään sinun toiminnalla vaan minun myös.222438Kuuluu raksutus tänne asti kun mietit
Pelkäätkö että särjen sydämesi vai mikä on? En mä niin tekisi mies koskaan 😘292392- 412264