Parhaat lihapalat BBQ savustimeen ovat sitkeitä ja rasvaisia. Paljon työtä tekevät lihakset sisältävät paljon kollageenia eli ne ovat sitkeitä. BBQ savustimessa kollageeni denaturoituu pitkässä kypsennyksessä (ja ylikypsäksi kypsentämisessä) ja siitä tulee gelatiinia eli samaa mitä aladobissa on ja tämä tekee lihasta murean ja kostean mehukkaan. Runsaasti kollageenia sisältäviä osia ovat kylkiluissa olevat lihakset (possun ja naudan kylkiluut), rintalihakset (brisket) ja niska (kassler).
Lisäksi hyvä BBQ liha sisältää rasvaa, joka tuo paljon hyvää makua. Pitkässä savustamisessa rasva kuitenkin sulaa ja valuu pääosin pois eli lopputuote ei ole rasvaista, siinä on jäljellä rasvan maku. Edellä luetelluissa paloissa sattuu olemaan myös paljon rasvaa eli kylkiluut, rinta ja niska ovat maukkaimpia lihoja BBQ savustukseen.
Kaikista huonoimpia lihoja ovat rasvattomat ja työttömät lihakset kuten kanan rinta tai possun sisä- ja ulkofilee. Usein näissä on jopa alhaisempi kilohinta kuin näissä grilliherkkupaloissa. Itse välttelen ostamasta näitä ja jos on ihan pakko laittaa niin sopii makkaraan kun laittaa mukaan silavaa 25-30%.
Prhaat lihapalat BBQ savustimeen
Anonyymi
0
177
Vastaukset
Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
- 853141
- 883003
- 681852
Tykkään susta
Elämäni loppuun asti. Olet niin suuresti siihen vaikuttanut. Tykkäsit tai et siitä191792- 271691
- 211681
- 241677
- 481317
Pettymys! Tähdet, tähdet -kisassa tämä erikoisjakso pois - Pistänyt artistit todella lujille!
Tähdet, tähdet -kisa on edennyt genrestä toiseen. Mutta erästä monen toivomaa erikoisjaksoa ei tällä kaudella nähdä. Voi321316Onko meillä
Molemmilla nyt hyvät fiilikset😢ei ainakaan mulla mutta eteenpäin on mentävä😏ikävä on, kait se helpottaa ajan myötä. Ko91299