Jääkaapin ylähyllyn lämpötila on +7°C, pakastimen lämpötila on -23°C. Ovatko lämmöt hyvät? Näitä ei voi erikseen säätää, vaan on vain yksi säädin. Jos säädän lisää tehoja, pakastin lienee menevän syväjäähän, ja toisinpäin sitten jääkaapissa lokoisat oltavat. Säädin on noin puolessa välissä säätöskaalaa.
Jääkaappipakastimen lämpötilat?
14
1107
Vastaukset
- Anonyymi
3- 4 astettakin lämpimämpi on vielä aivan passeli ja lisäksi säästää sähköä.
Jotkut valmistaja suosittelee pakastimen lämpötilaksi
-18 °C. - Anonyymi
Elintarvikkeiden säilymisessä ei ole ongelmia. Pakastin on turhankin kylmä. -18 astetta riittäisi hyvin. Ei ylimääräisestä kylmyydestä muuta haittaa ole kuin isompi sähkölasku.
- Anonyymi
Mikä on niin kökkö ettei voi erikseen lämpöä säätää? Ilmeisesti vain yksi kompressori, mutta pitäisi silti voida. Jääkaapin kuuluisi olla kylmempi, mutta eipä itselläkään laske juuri alle 10 asteen vaikka kylmimmässä asennossa, pakastin kyllä kylmenee enemmän kuin tarpeeksi. -23 ei varmaankaan haittaa, mutta vie turhaan sähköä, -18 riittäisi.
- Anonyymi
Sitä ihmettelinkin, että miten voi olla vain yksi säätönuppi, jotenkin epäkäytännöllistä. Ei tuolla ainakaan missään ole silmään osunut toista, eikä manuaali vaikuta tietävän sellaisesta.
- Anonyymi
Anonyymi kirjoitti:
Sitä ihmettelinkin, että miten voi olla vain yksi säätönuppi, jotenkin epäkäytännöllistä. Ei tuolla ainakaan missään ole silmään osunut toista, eikä manuaali vaikuta tietävän sellaisesta.
Jääkaappipakastimissa 2-kompressoriset vehkeet ovat viime vuosituhannen juttu. Nykyään käytännössä kaikissa on vain 1 kompressori ja halpismalleissa vain 1 termostaatti.
Kaikissa vastaan tulleissa halpiksissa tämä sama vika
- kun pakastin OK eli lämpötila -18 °C on jääkaapissa alahyllyllä 7 ja ylhäällä 12 °C eli se onkin viileäkaappi. Vrt. kalalle yms. suositellaan jotan 0.. 2 °C ja maidolle yms 6 °C luokkaa. Hullun hommaa leikkiä jollain > 10 °C lämpötiloilla! Päässyt näiden merkitys unohtumaan.... minkä vuoksi Euroopassakin on kuollut ihmisiä ruokamyrkytykseen, kun on lämmitetty annosta monta kertaa tai säilytetty ruokia välillä yön yli keittiön pöydällä. Ei näitä jäähdytyslaitteita huvin vuoksi ole keksitty. Tiätty paremmin pärjää, jos "ruoka" on vain roiskeläppää (pakastimesta) ja voita leivän päälle.
- kun jääkaappi on OK (4-5 °C), niin pakastimessa on -25 °C ja kesällä kun kämppä lämpenee, niin kompressori käy melkein tauotta, jääkaapin takaseinään kertyy tuuman kerros huurretta ja sähköä palaa 2-3x luvattu määrä
Vähän kalliimmissa on erilliset lämpötilasäädöt jääkaappi/pakastin, vaikka kompressoreja vain 1. Tällainen ei vie kesähelteilläkään hirmuisesti sähköä, kun ei tarvi tahkota pakastinta 55 astetta huonelämpötilaa kylmemmäksi. - Anonyymi
Anonyymi kirjoitti:
Jääkaappipakastimissa 2-kompressoriset vehkeet ovat viime vuosituhannen juttu. Nykyään käytännössä kaikissa on vain 1 kompressori ja halpismalleissa vain 1 termostaatti.
Kaikissa vastaan tulleissa halpiksissa tämä sama vika
- kun pakastin OK eli lämpötila -18 °C on jääkaapissa alahyllyllä 7 ja ylhäällä 12 °C eli se onkin viileäkaappi. Vrt. kalalle yms. suositellaan jotan 0.. 2 °C ja maidolle yms 6 °C luokkaa. Hullun hommaa leikkiä jollain > 10 °C lämpötiloilla! Päässyt näiden merkitys unohtumaan.... minkä vuoksi Euroopassakin on kuollut ihmisiä ruokamyrkytykseen, kun on lämmitetty annosta monta kertaa tai säilytetty ruokia välillä yön yli keittiön pöydällä. Ei näitä jäähdytyslaitteita huvin vuoksi ole keksitty. Tiätty paremmin pärjää, jos "ruoka" on vain roiskeläppää (pakastimesta) ja voita leivän päälle.
- kun jääkaappi on OK (4-5 °C), niin pakastimessa on -25 °C ja kesällä kun kämppä lämpenee, niin kompressori käy melkein tauotta, jääkaapin takaseinään kertyy tuuman kerros huurretta ja sähköä palaa 2-3x luvattu määrä
Vähän kalliimmissa on erilliset lämpötilasäädöt jääkaappi/pakastin, vaikka kompressoreja vain 1. Tällainen ei vie kesähelteilläkään hirmuisesti sähköä, kun ei tarvi tahkota pakastinta 55 astetta huonelämpötilaa kylmemmäksi.Muutaman vuoden vanhassa Rosenlewissä on kaksi kompressoria, mutta ei silti jääkaappi jäähdy tarpeeksi, lämpimiin maihin olisi tehokkaampi malli. Yli 30 vuotta vanha jäähdytti kunnolla kunnes hajosi. En ole nähnyt yhtään ilman erillisiä säätöjä, mutta ilmeisesti on. Vuokra-asuntoon ei itse pääse valitsemaankaan.
Onkohan missään kunnon testejä ominaisuuksista, tehosta, kulutuksesta, äänistä... Jotain ilmoittavat liikkeiden nettisivuilla, mutta laatu heikentynyt kaiken aikaa, voi olla hienon näköinen, mutta kestää vain muutaman vuoden. - Anonyymi
Anonyymi kirjoitti:
Sitä ihmettelinkin, että miten voi olla vain yksi säätönuppi, jotenkin epäkäytännöllistä. Ei tuolla ainakaan missään ole silmään osunut toista, eikä manuaali vaikuta tietävän sellaisesta.
Jeps, kyllä näitä on. No, on ainakin halvempaa valmistaa semmonen missä yksi kompressori!
Mulla oli edellinen tommonen mitä ylempänä joku kertoi eli säätönuppi täysillä ja pakkanen turhan kylmä ja jääkaappi alimmillaan jotain 8. No, aina pian veteli viimeisiään, kun kompura kävi koko ajan eikä sekään riittänyt ja molemmat lämpis ihan liikaa.. Kun sain (olen vuokra-asuja) uuden jääkaapin, havaihduin varmaan ensi kertaa elämässä mitä tarkoitaa oikeasti kylmä jääkaappi. Itse pidän 5 ja se on sitä aika kauttaaltaan, ei ole fisua eikä muuta superarkaa. En ns. säilö jääkaapissa arempia päiväkausia muutenkaan. Jääkaapin alin 1 ja pakkasen säätöalue taisi olla -17 - -27, Samsung -jääkaappipakastin.
Monella ihmisellä on varmaan liian lämmin jääkaappi vanhuuttaa tai säädetty muuten pienelle. Kotipuolessa mittarina maidon suutuntuma (ei hyvä tietenkään). Nyt on helppo sanoo, että sielläkin liian lämmin. Oli myös taipumusta vähän turhanaikaiseen pihistelyyn.
Kokit ja muut sanoo, että ihmisten pitäisi tarkemmin katsoo missä lämpötiloissa ruokiaan pitää. Ja mitata kunnolla mittarilla ja tarpeen vaatiessa ostaa uusi kaappi - vähentää osaltaan hävikkiä ja mahatauteja. Olen itsekin joitain huomioita tehnyt paremmasta säilyvyydestä. Saas nähdä tuleeko nyt esim. tuoretiskiltä ostetusta palvikinkusta kolmantena päivänä vähän huono tuoksu, ei ainakaan pitäisi?
lajijasuris - Anonyymi
Anonyymi kirjoitti:
Jääkaappipakastimissa 2-kompressoriset vehkeet ovat viime vuosituhannen juttu. Nykyään käytännössä kaikissa on vain 1 kompressori ja halpismalleissa vain 1 termostaatti.
Kaikissa vastaan tulleissa halpiksissa tämä sama vika
- kun pakastin OK eli lämpötila -18 °C on jääkaapissa alahyllyllä 7 ja ylhäällä 12 °C eli se onkin viileäkaappi. Vrt. kalalle yms. suositellaan jotan 0.. 2 °C ja maidolle yms 6 °C luokkaa. Hullun hommaa leikkiä jollain > 10 °C lämpötiloilla! Päässyt näiden merkitys unohtumaan.... minkä vuoksi Euroopassakin on kuollut ihmisiä ruokamyrkytykseen, kun on lämmitetty annosta monta kertaa tai säilytetty ruokia välillä yön yli keittiön pöydällä. Ei näitä jäähdytyslaitteita huvin vuoksi ole keksitty. Tiätty paremmin pärjää, jos "ruoka" on vain roiskeläppää (pakastimesta) ja voita leivän päälle.
- kun jääkaappi on OK (4-5 °C), niin pakastimessa on -25 °C ja kesällä kun kämppä lämpenee, niin kompressori käy melkein tauotta, jääkaapin takaseinään kertyy tuuman kerros huurretta ja sähköä palaa 2-3x luvattu määrä
Vähän kalliimmissa on erilliset lämpötilasäädöt jääkaappi/pakastin, vaikka kompressoreja vain 1. Tällainen ei vie kesähelteilläkään hirmuisesti sähköä, kun ei tarvi tahkota pakastinta 55 astetta huonelämpötilaa kylmemmäksi."minkä vuoksi Euroopassakin on kuollut ihmisiä ruokamyrkytykseen, kun on lämmitetty annosta monta kertaa tai säilytetty ruokia välillä yön yli keittiön pöydällä."
Ei se jääkaapin vika ole jos ruokia säilytetään keittiön pöydällä pilaantumassa. 10 - 12 astetta jääkaapissa riittää mainiosti, eikä entisajań kylmäkellareissakaan kovin kylmä ollut. Itse olen säilyttänyt ruokia purjeveneen lattian alla pilssissäkin enkä tarvinnut jääkaappia, eikä ollut siinäkään ongelmia. - Anonyymi
Anonyymi kirjoitti:
"minkä vuoksi Euroopassakin on kuollut ihmisiä ruokamyrkytykseen, kun on lämmitetty annosta monta kertaa tai säilytetty ruokia välillä yön yli keittiön pöydällä."
Ei se jääkaapin vika ole jos ruokia säilytetään keittiön pöydällä pilaantumassa. 10 - 12 astetta jääkaapissa riittää mainiosti, eikä entisajań kylmäkellareissakaan kovin kylmä ollut. Itse olen säilyttänyt ruokia purjeveneen lattian alla pilssissäkin enkä tarvinnut jääkaappia, eikä ollut siinäkään ongelmia.Tosi hyvä pointti!
Ei auta kylmät edes kylmät jääkaapit ja pakkauksen jäljellä olevat käyttöpäivät, jos avattu ja pidetty kerta toisensa jälkeen pöydällä tunti tai pari.
lajijasuris - Anonyymi
Anonyymi kirjoitti:
"minkä vuoksi Euroopassakin on kuollut ihmisiä ruokamyrkytykseen, kun on lämmitetty annosta monta kertaa tai säilytetty ruokia välillä yön yli keittiön pöydällä."
Ei se jääkaapin vika ole jos ruokia säilytetään keittiön pöydällä pilaantumassa. 10 - 12 astetta jääkaapissa riittää mainiosti, eikä entisajań kylmäkellareissakaan kovin kylmä ollut. Itse olen säilyttänyt ruokia purjeveneen lattian alla pilssissäkin enkä tarvinnut jääkaappia, eikä ollut siinäkään ongelmia.Ei se mainiosti riitä, kala-ja lihatiskien pitää olla kaupassakin lähellä nollaa ihan aiheesta, monet muut ruoka-aineet säilyy lämpimämmässkin ja jopa huoneenlämmössä. Joskus oli
muistaakseni erillisiä viileäkaappejakin ja asunnoissa tai taloyhtiöissä kylmähuoneita missä ei ollut niin kylmä. - Anonyymi
Anonyymi kirjoitti:
"minkä vuoksi Euroopassakin on kuollut ihmisiä ruokamyrkytykseen, kun on lämmitetty annosta monta kertaa tai säilytetty ruokia välillä yön yli keittiön pöydällä."
Ei se jääkaapin vika ole jos ruokia säilytetään keittiön pöydällä pilaantumassa. 10 - 12 astetta jääkaapissa riittää mainiosti, eikä entisajań kylmäkellareissakaan kovin kylmä ollut. Itse olen säilyttänyt ruokia purjeveneen lattian alla pilssissäkin enkä tarvinnut jääkaappia, eikä ollut siinäkään ongelmia.Lämpötilan ja säilytysajan kannalta kriittisiä, valmistetulle ruoalle, ovat "vakuumipakkaukset", joissa on vähähappiset olosuhteet mm. Clostridium-bakteereille, kuolettavan botuliinimyrkyn tuottamiselle. Tämä ei ole aistinvaraisesti havaittavissa.
Avattuna, "vakuumipakkauskin" on samalla viivalla muiden, hapen kanssa kosketuksiin tulevien valmistetun ruoan säilytysmuotojen kanssa. Ensi sijassa, ruokaan iskevät maitohappobakteerit, "ruoka happanee". Myöhemmin löytyy mm. homesieniä, homemyrkkyineen. Hapellisessa tilassa säilytettävien ruokien, mikrobeista johtuva pilaantuminen, on pääsääntöisesti aistinvaraisesti havaittavissa. - Anonyymi
Anonyymi kirjoitti:
Muutaman vuoden vanhassa Rosenlewissä on kaksi kompressoria, mutta ei silti jääkaappi jäähdy tarpeeksi, lämpimiin maihin olisi tehokkaampi malli. Yli 30 vuotta vanha jäähdytti kunnolla kunnes hajosi. En ole nähnyt yhtään ilman erillisiä säätöjä, mutta ilmeisesti on. Vuokra-asuntoon ei itse pääse valitsemaankaan.
Onkohan missään kunnon testejä ominaisuuksista, tehosta, kulutuksesta, äänistä... Jotain ilmoittavat liikkeiden nettisivuilla, mutta laatu heikentynyt kaiken aikaa, voi olla hienon näköinen, mutta kestää vain muutaman vuoden.Taitaa jo alkaa hajota, ennen piti olla jääkaappi täysillä kutosessa ja pakastin 2-3, nyt kun kesätauon jälkeen laitoin pakastimen päälle enisn pakastusasennossa, laski -22 asteeseen, mutta kun laitoin pois, nousi -5 asteeseen. Nyt joutuu pakastinkin olemaan jo 5 asennossa. Outoa ettei hälytysvalokaan syttynyt ja alkanut piipata, joskus on hälyttänyt kun jääkaapin ovi jäänyt raolleen
- Anonyymi
Miten mittasit? Pitäisi laittaa vesilasi yöksi jääkaappiin ja mitata sen lämpötila.
- Anonyymi
Nestelämpömittarilla, jossa aineena valopetroli, tarkoitettu pakastin- ja jääkaappikäyttöön. En käyttänyt vesilasia, oli mittari nojaamassa jogurttipurkkeihin, puolipystyssä siis. Tarkastin aamun esimmäisellä oven avauksella lukeman. Voinen toki koettaa myös vesilasia, kun saan aijalliseksi. Pakastimessa voinee joutua odottamaan hetken, että mittarin saa irti lasista.
Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
En voi jutella kanssasi
tietenkään, mutta täällä voin sanoa sinulle, että se sinun hiljaisuutesi ja herkkyytesi eivät ole heikkoutta. Ne ovat ih465287Trump ja Vance murskasivat ja nolasivat Zelenskyn tiedotusvälineiden edessä Valkoisessa talossa.
Jopa oli uskomaton tilaisuus Valkoisessa talossa. Zelensky jäi täydelliseksi lehdellä soittelijaksi suhteessa Trumpiin j5311812Kokoomus haluaa hoitaa flussat yksityisellä, jotta säästettäisiin rahaa ja aikaa
Mies hakeutui Terveystalo Kamppiin flunssaoireiden takia helmikuisena sunnuntai-iltana. Diagnoosiksi kirjattiin influens771100Rakkaus ei iloitse vääryydestä vaan iloitsee yhdessä TOTUUDEN kanssa.
Tajuatteko, että jotkut ihmiset pitävät siitä, kun toiset kaatuvat? He nauttivat siitä, kun toiset mokaavat tai käyttävä3591018- 77953
Anteeksi Pekka -vedätys
Apuna Ry:n somessa levinnyt Anteeksi Pakka -kampanja saa aina vaan kummallisempia piirteitä. ”Mä pyydän anteeksi. Mä53931- 59870
- 228824
Mikä on kaivattusi ärsyttävin piirre?
Mun kaivattu on erittäin vastahakoinen puhumaan itsestä. Kääntää puheenaiheen aina muuhun kun hänestä tulee puhetta.50813Päivi Ollila on tehnyt kunnallisvalituksen saadakseen pidettyä Tarja Pirkkalaisen virassa
Kaupunginhallituksen puheenjohtaja Päivi Ollila on tehnyt kunnallisvalituksen kaupungin johtamisjärjestelyiden muutokses58748