Nyt lähti piilosokerit jääkaapista ja pöydiltä

Anonyymi-ap

Tutkiskelin mielenkiinnosta montako sokeripalaa syön päivässä piilosokerina.
Yksi sokeripala painaa noin 2,5 grammaa. 1,5 desin jogurtissa tulee voi
tulla syötyä noin seitsemän palaa, jopa enemmänkin. Banaanissa noin 7-8 palaa.
Ilmankos painoa hiipii vähitellen. Valkoinen sokeri ole tarpeellista.
Pelkässä jogurtissa ja banaanissa söisi jo noin 15 palaa sokeria !!!
Ei kukaan söisi 15 sokeripalaa päivässä, ellei se olisi piilosokeria.

24

309

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Mitähän jukurttia syöt, jos muka noin paljon sokeria?

      • Anonyymi

        Kaikissa on. Enemmänkin.


    • Anonyymi

      Ruotsissa leipäänkin lisätään sokeria rutkasti.
      Kannattaa syödä luonnonjugurttia ja lisätä itse marjoja, niin ei tule sokeria.
      Limuissa tuota piilosokeria on valtavasti , samoin tuoremehuissa, koska hedelmissä on paljon sokeria.

      • Justiin ajattelin, että ei tässä leivässä ainakaan ole sokeria.
        Sitten aloin katsomaan, että minkä leipomon, niin sehän onkin valmistettu Virossa eikä Ruotsissa.


    • Muistan kuinka muinoin kauhistutti,
      kun ensi kerran luin jostain,
      että kolmen vartin limpsapulloillisen juotuaan
      saa samalla 12 palaa sirkkusokeria.

      Monet limpsat on sen jälkeen jäänyt juomatta
      Palasokerikin voi olla hyvä pelote.

      • Anonyymi

        Keinomakeutus vie loputkin halut limsanjuonnista.
        Ostan sokeroitua limsaa, jos on pakko ostaa. Ehkä 3-4 pl vuodessa.
        Pelkkää sokerilientähän se on.
        Jugurtin sokeripitoisuutta en ole tarkistanut, koska ostan sitä joka tapauksessa. En pidä maidosta, ja piimään kyllästyin.
        Suklaata ostan jouluna, en muulloin, vaikka R-kiskassa on Fazerin levyt aina tarjouksessa.
        Kahvleipni on pelkkä pullansiivu, en ikinä osta mitään leivoksia tai tee kakkuja.
        Uskon, että sokerinkulutukseni on vähäistä, mutta tulehan sitä ruuissa, kun tiedän että leivissäkin sokeria mausteena käytetään.
        Monet hillot ovat niin makeita, että letun päälle riittää puoli teelusikallista. Enemmänhän hilloissa sokeria on kuin mitään muuta.


    • Anonyymi

      Tiedätte varmaan hintojen nousevan on sitä sokeria tai ei.

    • Anonyymi

      pasta vai pöntöt

      -ketjussa

      sairaat puhuivat lisäävänsä ruokaan suolaa, pastaa, riisiä, kookosmaitoa ...

      tosipahaa terveydelle
      ja
      ja lisäksi KETSUPPIA

      Siinä on viidesosa sokeria
      mutta ei ne usko
      uskossa on hyvä kelaa

      • Anonyymi

        Ketsuppia on monenlaista vähäsokeristakin. Ketsuppia laitetaan vain vähän ruuan mausteeksi, ei sitä kilokaupalla syödä.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Ketsuppia on monenlaista vähäsokeristakin. Ketsuppia laitetaan vain vähän ruuan mausteeksi, ei sitä kilokaupalla syödä.

        Voitaikinaasiinko ketsuppia kutsua maustesokerikis

        lisään vain vähän maustesokeria en sitä kilokauhalla syö


      • Anonyymi kirjoitti:

        Ketsuppia on monenlaista vähäsokeristakin. Ketsuppia laitetaan vain vähän ruuan mausteeksi, ei sitä kilokaupalla syödä.

        Ainakin täällä myydään sellaista ketsuppia, joka on makeutettu Stevialla.
        Mitä on Stevia

        https://www.webmd.com/food-recipes/what-is-stevia


      • Anonyymi
        Tellukka kirjoitti:

        Ainakin täällä myydään sellaista ketsuppia, joka on makeutettu Stevialla.
        Mitä on Stevia

        https://www.webmd.com/food-recipes/what-is-stevia

        Yhdessä desilitrassa steviasokeria on 179 kcal, mutta se on yli 200 kertaa makeampaa
        kuin tavallinen sokeri joten sitä tarvitsee mitättömän vähän laittaa.


      • Anonyymi
        Tellukka kirjoitti:

        Ainakin täällä myydään sellaista ketsuppia, joka on makeutettu Stevialla.
        Mitä on Stevia

        https://www.webmd.com/food-recipes/what-is-stevia

        Suomeksi steviasta:
        Stevioliglykosideja on käytetty kalorittomina makeutusaineina 1970-luvulta lähtien Japanissa ja sittemmin myös mm. Yhdysvalloissa, Australiassa ja Sveitsissä elintarvikkeiden lisäaineina ja ravintolisinä. Steviosidia ja rebaudiosidi A:ta sisältävät steviavalmisteet ovat 250–300 kertaa makeampia kuin tavallinen sokeri.

        Stevia on luonnon makeutusaine, jota saadaan steviakasvista. Kasvin kuivatut lehdet ovat sokeria noin 30 kertaa makeampaa, mutta lehdistä saatavien steviosidien makeus voi olla jopa 300-kertainen sokeriin verrattuna.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Suomeksi steviasta:
        Stevioliglykosideja on käytetty kalorittomina makeutusaineina 1970-luvulta lähtien Japanissa ja sittemmin myös mm. Yhdysvalloissa, Australiassa ja Sveitsissä elintarvikkeiden lisäaineina ja ravintolisinä. Steviosidia ja rebaudiosidi A:ta sisältävät steviavalmisteet ovat 250–300 kertaa makeampia kuin tavallinen sokeri.

        Stevia on luonnon makeutusaine, jota saadaan steviakasvista. Kasvin kuivatut lehdet ovat sokeria noin 30 kertaa makeampaa, mutta lehdistä saatavien steviosidien makeus voi olla jopa 300-kertainen sokeriin verrattuna.

        Steviaa myydään nestemäisenä, käytetään tippoina,
        se ei sovi kaikkeen, esim leivonnaisiin.
        Tässäpä on vertailu,
        tulos, mitkä on parhaat stevia-tipat on viimeisenä sivun alareunassa,
        jos ei pitkiä löpinöitä kiinnosta lukea
        https://www.xn--mttmestari-q5a2t.fi/arvostelu/nestemainen-stevia-tipat-vertailu/
        Eipä taida itsellä olla käyttöä, mutta steviaa on monissa tuotteissa
        esim limuissa ja keinomakeutetuissa mehuissa.
        "Mehukatissa" saattaa olla, se maistuu hirveälle,
        mutta lapsparat tykkää - kai .... ?


      • Anonyymi kirjoitti:

        Yhdessä desilitrassa steviasokeria on 179 kcal, mutta se on yli 200 kertaa makeampaa
        kuin tavallinen sokeri joten sitä tarvitsee mitättömän vähän laittaa.

        Siinä ei tuon linkin mukaan ole hiilihydraatteja eikä kaloreita.

        ""Se on noin 100-300 kertaa makeampi kuin pöytäsokeri, mutta siinä ei ole hiilihydraatteja, kaloreita tai keinotekoisia ainesosia.
        Jos sinulla on diabetes , stevia voi olla tapa makeuttaa jogurttia tai kuumaa teetä lisäämättä hiilihydraatteja.""


    • Anonyymi

      Ethän sie päivää pärjää jugurtil ja banaanil. Välipalojahan ne ovat.

      • Anonyymi

        Kolesterolia ja sokeriarvoja täytyy yrittää pitää kurissa.

        Aloin kevättalvella ostaa jogurtteja.
        En ihan joka päivä suinkaan ole välipalaksi syönyt jogurttia ja banaania,
        syön mitä milloinkin sattuu maistumaan
        rasvoja ja sokeria rajoittaen ja yritän saada proteiinejakin.

        Hedelmistä en saa syötyä kuin banaania ja rypäleitä, "sokeripommeja".
        Painoa on tullut huomaamatta nelisen kiloa lisää. Tätä vauhtia se tekee kahdeksan kiloa
        vuodessa ! Ei mahdu enää vaatteisiinkaan !
        Jätin jogurtit pois enkä syö enää banskuja enkä rypäleitä, ne ovat 98% sokeria.

        Hiilihydraatit kuuluvat normaaliin ruokavalioon, niitä s a a syödä,
        mutta syön mieluummin perunan tai leivän tms. muodossa kuin
        johonkin tuotteeseen lisättynä sokerina.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Kolesterolia ja sokeriarvoja täytyy yrittää pitää kurissa.

        Aloin kevättalvella ostaa jogurtteja.
        En ihan joka päivä suinkaan ole välipalaksi syönyt jogurttia ja banaania,
        syön mitä milloinkin sattuu maistumaan
        rasvoja ja sokeria rajoittaen ja yritän saada proteiinejakin.

        Hedelmistä en saa syötyä kuin banaania ja rypäleitä, "sokeripommeja".
        Painoa on tullut huomaamatta nelisen kiloa lisää. Tätä vauhtia se tekee kahdeksan kiloa
        vuodessa ! Ei mahdu enää vaatteisiinkaan !
        Jätin jogurtit pois enkä syö enää banskuja enkä rypäleitä, ne ovat 98% sokeria.

        Hiilihydraatit kuuluvat normaaliin ruokavalioon, niitä s a a syödä,
        mutta syön mieluummin perunan tai leivän tms. muodossa kuin
        johonkin tuotteeseen lisättynä sokerina.

        Hedelmistä kiiveissä on vähiten hiilihydraatteja. Kiiveistä saa 15 grammaa hiilihydraatteja 100 grammaa kohti.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Kolesterolia ja sokeriarvoja täytyy yrittää pitää kurissa.

        Aloin kevättalvella ostaa jogurtteja.
        En ihan joka päivä suinkaan ole välipalaksi syönyt jogurttia ja banaania,
        syön mitä milloinkin sattuu maistumaan
        rasvoja ja sokeria rajoittaen ja yritän saada proteiinejakin.

        Hedelmistä en saa syötyä kuin banaania ja rypäleitä, "sokeripommeja".
        Painoa on tullut huomaamatta nelisen kiloa lisää. Tätä vauhtia se tekee kahdeksan kiloa
        vuodessa ! Ei mahdu enää vaatteisiinkaan !
        Jätin jogurtit pois enkä syö enää banskuja enkä rypäleitä, ne ovat 98% sokeria.

        Hiilihydraatit kuuluvat normaaliin ruokavalioon, niitä s a a syödä,
        mutta syön mieluummin perunan tai leivän tms. muodossa kuin
        johonkin tuotteeseen lisättynä sokerina.

        Tarkista tietosi hedelmien 'sokereista' ja voit syödä niitä aivan rauhassa nauttien. Hedelmäsokeri ei sinua lihota, kaikki muu sokeri kyllä.


    • Anonyymi

      Jugurteissa on tuoteseloste. Katsoin yhden tuoteselosteen.
      Ei ehkä tunnu suurelta määrältä, kun lukee että sokeria on 10 grammaa,
      mutta se tarkoittaa kuinka paljon sokeria on 100:ssa grammassa jogurttia.
      Purkit on yleensä 150 grammaisia eli niissä on sokeria 15 grammaa
      eli kuuden sokeripalan verran, monissa enemmänkin.
      Voi ostaa maustamatonta luonnonjugurttia. Siihen voi lisätä esim. marjoja.

    • Anonyymi

      Moni laihduttaja "karppaa" eli noudattaa hiilihyraatitonta dieettiä
      vältellen myös leipää. Leivän hiilihydraatit eivät ole valkoista sokeria
      eli ovatko ne niin "vaarallisia" ? En tiedä.
      Leivästä saa kuitenkin terveellisiä ravintoaineitakin.
      Tässä linkissä on vertailu missä tuotteissa on paljon enemmän hiilihydraattia
      kuin leivässä
      https://www.is.fi/terveys/art-2000000493088.html

    • Anonyymi
    • Anonyymi

      Olen juonut Danone jugurttijuomia. Enpä juo enää.

    • Anonyymi

      Banaanin 'sokeri' ja lisätty valkoinen sokeri ovat kaksi eri asiaa. Ts. niitä ei voi eikä tule verrata toisiinsa. Banaanin voit syödä aivan rauhassa, se on oikea ravintopommi.

    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. 4 kuoli kolarissa

      Kenen vastuulla tienhoito? Sohjoa ja vettä tie täynnä. Oliko säästetty tienhoidossa? Järkyttävä onnettomuus.
      Joensuu
      181
      7614
    2. Suomea odottaa karu kohtalo

      Mitäs menitte uhkailemaan ja leikkimään kovaa. Ei mitään mahdollisuuksia Venäjää vastaan.
      Maailman menoa
      266
      1854
    3. Kerro mistä alkaen

      Se ihastuminen alkoi? Mikä vuosi?
      Ikävä
      68
      1299
    4. Mikä on lempikuvasi

      Kaivatustasi?
      Ikävä
      72
      1223
    5. Nainen, moraali on koetuksella sun kanssa

      Koen nyt olevani rappiolla ja kyllä, omaa syytäni ja itsekontrollin puutetta, mutta olethan kyllä puoleensavetävä, ettei
      Ikävä
      64
      1197
    6. Kuka on oikein

      Kaivattusi?
      Ikävä
      57
      1188
    7. Bachelor-Joonas tapasi Monican isän - "Appiukko" antoi koulutusta vävypojalle - Katso kuvat tästä!

      Joonas ja Monica ovat pitäneet yhtä Bachelor Suomi -kuvausten jälkeen. Tämä todistaa, että tosi-tv:ssä voi syntyä rakkau
      Suomalaiset julkkikset
      7
      1124
    8. Tosiaankin, jos julkaisette täällä henkilötietoja

      Minkäänlaisia, se on poliisiasia. VPN, proxy- tai julkinen yhteys ei salaa mitään. Poliisi pystyy jäljittämään ja saamaa
      Ikävä
      93
      1112
    9. Gallup: Mitä mieltä olet uudesta Putous-kaudesta: hyvä, keskinkertainen, huono?

      Putous on saanut kuraa niskaan mm. kaksimielisistä jutuista. Ohjelma on lasten suosikki ja lapset toistelevat hokemia ti
      Tv-sarjat
      51
      1095
    10. Olet upea nainen

      Upea nainen oot.
      Ikävä
      36
      1046
    Aihe