Mämmistä usein kysytty: Mistä maustamatonta mämmiä ?
Mämmistä voi jättää pois kaikki mausteet - sillä ei ole mitään vaikutusta mämmin valmistamiseen.
Mämmin imeltymistä voit tehostaa valmistamalla noin 1/2 kilosta jauhoisia perunoita soseuttamalla "sakeahkon perunavellin" suoraan suolattomaan keittoveteen. Jäähdytä "perunavelli" noin 70 asteiseksi ja lisää heti alkuvaiheessa mämmiseokseen
Näistä valmistuu maustamaton mämmi:
3,5 litraa vettä
0,4 kg maltaita
1,1 kg ruisjauhoja
Voit lisätä perunavelln tehostamaan imeltymistä.
Ohje:
1. Keitä vesi - varsinkin klooripitoinen vesi tulee keittää. Sekoita kuivina maltaat ja jauhot valmiiksi kulhossa
2. Jäähdytä vesi noin 70 asteiseksi.
3. Sekoita mallas-jauhoseos kulhosta vähitellen ja koko ajan sekoittaen noin 70 asteiseen veteen, niin että saat puuromaisen vellin. Lisää tarvittaessa maltaita/jauhoja.
4. Laita mämmiseos noin 70 asteiseen sähkölieden uuniin. Anna mämmiseoksen imeltyä noin 3-4 tuntia. Sekoita imeltymisen aikana noin 2-4 kertaa.
5. Laita mämmiseoskattilam liedelle ja jos mämmiseos tuntuu liian sakealta, lisää kuumaa vettä niin että saat sakean vellimäisen, notkean puuromaisen mämmiseoksen. Kuumenna varovasti ja koko ajan tehokkaasti sekoittaen noin 10 minuuttia. Siirrä mämmiseoskattila sivuun ja anna seisoa noin 15-30 minuuttia.
6. Laita imeltynyt mämmiseos korkeareunaiseen lasiseen tai keraamiseen uunivuokaan. Korkeareunaiseen vuokaan saadaan riittävän paksu kerros mämmiä ja näin estetään osaltaan mämmin kuivuminen ja korppuuntuminen. Ohut mämmikerros kuivuu ja korppuuntuu helposti.
7. Paista mämmiä aluksi noin 180-200 asteisessa sähkölieden uunissa noin vajaa 1/2 tuntia ja alenna uunin lämpötila noin 125-135 asteeseen ja näin voit paistaa täysiä vuokia. Lisää pinnalle paistamisen aikana 3-4 kertaa muutama ruokalusikallinen vettä estämään kuorettumista. Näin mämmi ei kuivu eikä korppuunnu eikiä kuoretu korppumaiseksi ja saat erinomaisen mehevän sähkölieden uunissa paistetun mämmin.
Paista mämmiä sähkölieden uunissa noin 3-4 tuntia.
8. Anna mämmin seisoa peitettynä viileässä noin 3 vuorokautta. Mämmi on silloin parhaimmillaan .
Mämmistä voi jättää pois kaikki mausteet
4
337
Vastaukset
- Anonyymi
Mitä mausteita mämmissä sitten yleensä on? Ihan markettimämmiä olen aina ostanut, eikä siinä mitään mausteita ole. Suolaa ja sokeria on tietysti, mutta nehän ei ole mausteita...
- Anonyymi
Yleisesti mämmi maustetaan jauhetulla pomeranssinkuorella. Pomeranssin kuoren voi korvata appelsiinikuorihillolla.
Mämmiin sopii käytännössä kaikki leivontamausteet. Tietenkään kaikkia mausteita ei kannata käyttää samalla kertaa, 1-2 maustetta on sopiva maustamiseen. Muttab kokeilla voi useidenkin mausteiden sekoituksia. - Anonyymi
Joulumämmin voi maustaa vaikkapa kardemummalla tai vaniljalla tai piparkakkujen seosmausteella.
- Anonyymi
🍑🍒🍑🍒🍑🍒🍑🍒🍑
❤️ Nymfomaani -> https://ye.pe/finngirl21#17716468J
🔞❤️❤️❤️❤️❤️🔞💋💋💋💋💋🔞
Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
Mies vinkkinä sulle
Jos pyytäisit kahville tai ihan mihin vaan, niin lähtisin varmasti välittämättä muista1018033- 1075647
- 2794993
- 494933
- 763707
- 542940
- 642667
Olet oikeasti ollut
Niin tärkeä mulle ja kaikki meidän väliltä on pilattu ei yksistään sinun toiminnalla vaan minun myös.222498Kuuluu raksutus tänne asti kun mietit
Pelkäätkö että särjen sydämesi vai mikä on? En mä niin tekisi mies koskaan 😘292432- 422358