MÄMMI. Perinteinen mämmi nykyaikaisesti.

Anonyymi-ap

PERINTEINEN MÄMMI
Valmista perinteinen mämmi nykyaikaiseen tapaan.
Vanhan ajan mämmiä ei makeuteta siirapilla eikä sokerilla. Makeus saadaan aidosti imeltämällä.
Kun haluat lisää makeutta, niin lisää siirappia 1-2 desilitraa imeltämisen jälkeen.


AINESOSAT

3,5 litraa vettä
500 g mämmimaltaita
1000 g ruisjauhoja
2 appelsiinin kuori raaste tai 300-400 g appelsiinimarmeladia tai -hilloa, niin saat hedelmäisen mämmin tai 1 ruokalusikallistan jauhettua npomeranssinkuorta
1 teelusikallista suolaa

PINNALLE
Paiston aikana pinnalle 3-4 kertaa muutama ruokalusikallinen vettä estämään kuorettumista TAI 1-2 kertaa vaoimakasta siirappivettä - 1/2 desilitraa siirappia ja 1 desilitra vettä estämään kuorettumista.


OHJEET:

Esilämmitä uuni 70-75 C asteeseen. Kuumenna vesi vähintään 6 litran uuninkestävässä kattilassa noin 75 asteen lämpötilaan. Lisää veteen kaikki maltaat ja jauhot vähitellen ja koko ajan sekoittaen, niin että saat sakeahkon puuromaisen mämmiseoksen.

Laita mämmiseoskattila noin 70 - 75 asteiseen uuniin ja anna imeltyä noin 4 tuntia. Sekoita välillä. Imeltymisen aikana mämmi notkistuu huomattavasti. Voit tarvittaessa notkistaa lisää kuumalla vedellä, mutta yleensä lisää notkistaminen on tarpeetonta.

Pese appelsiinit erittäin huolellisesti ja anna seistä vedessä , välillä liikutellen noin puoli tuntia. Nosta kattila uunista ja lisää suola ja jauhettu pomeranssinkuori TAI raastettu appelsiinin kuori. Jos haluat makean sokeripommin, niin lisää siirappia noin 1-2 desilitraa. Sekoita hyvin. Nykyisin halutaan määmmi ainoastaa imellettynä ja niin että mämmiin ei lisätä siirappia eikä sokeria.
Keitä mämmiä liedellä 10 minuuttia, samalla sekoittaen japohjaan palamista varoen. Anna mämmin seisoa 15-30 minuuttia ennen uunissa paistamista. Keittäminen ja seisottaminen ei ole välttämätöntä

Esilämmitä uuni noin 190 asteeseen. Paista aluksi mämmiä noin 190 asteisessa uunissa 20-30 minuuttia ja alenna uunin lämpötila noin 130-140 asteeseen. Lisää pinnalle 3-4 kertaa muutama ruokalusikallinen vettä tai 1-2 kertaa muutama ruokalusikallinen voimakasta siirappivettä kuorettumista estämään. Näin mämmi ei kuivu eikä korppuunnu eikä kuoretu ja voit paistaa täysiä vuokia. Paista mämmiä sähkölieden uunissa noin 4 tuntia.

1

146

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      🍒🍒🍒🍒🍒🍒🍒🍒🍒🍒

      😋 ­­N­­y­m­f­­­o­­­m­a­­­a­­n­­i -> https://ye.pe/finngirl21#17831663i

      🔞❤️❤️❤️❤️❤️🔞💋💋💋💋💋🔞

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mies vinkkinä sulle

      Jos pyytäisit kahville tai ihan mihin vaan, niin lähtisin varmasti välittämättä muista
      Ikävä
      99
      7760
    2. Oletko katkera kun

      Et saanut kaivattuasi
      Ikävä
      107
      5577
    3. Mitä haluat sanoa tällä hetkellä

      Hänelle 🫶 ⬇️
      Ikävä
      275
      4841
    4. Haluun sua niin paljon

      ❤️🥰🥹 Miehelle
      Ikävä
      49
      4763
    5. Vietetään yö yhdessä

      Rakastellaan koko yö
      Ikävä
      74
      3517
    6. Mitä palveluita mies..

      Haluaisit tilata minulta? -N
      Ikävä
      50
      2808
    7. Oletko tyytyväinen viime tapaamiseemme?

      Vai toivoitko sen menevän toisella tavalla? Miten?
      Ikävä
      58
      2487
    8. Olet oikeasti ollut

      Niin tärkeä mulle ja kaikki meidän väliltä on pilattu ei yksistään sinun toiminnalla vaan minun myös.
      Ikävä
      22
      2438
    9. Kuuluu raksutus tänne asti kun mietit

      Pelkäätkö että särjen sydämesi vai mikä on? En mä niin tekisi mies koskaan 😘
      Ikävä
      29
      2392
    10. Nyt se sit loppuu

      Et ei enää nähdä ja yhteyttä pidetä.
      Ikävä
      41
      2264
    Aihe