TSU:n tutkijat tutkivat myokiineja, proteiineja, joita tuotetaan lihaksissa harjoituksen aikana. Tutkijat uskovat, että niitä voidaan käyttää patologisten tilojen, kuten autismin, muistin heikkenemisen ja hyperaktiivisuuden, korjaamiseen.
Myokiinien tuotannon olosuhteiden tunnistamiseksi kehossa TSU:n liikuntatieteellisen tiedekunnan tutkijat suorittivat kattavia tutkimuksia vapaaehtoisten osallistuessa. Rekrytoitiin kolme ryhmää ihmisiä, joille on ominaista erilaiset motoriset tilat - istumista elämäntapa, normaali ja liiallinen fyysinen aktiivisuus (urheilijat). Testien aikana he suorittivat harjoitussarjoja ja joissain tapauksissa yhdistivät fyysistä ja henkistä toimintaa, esimerkiksi painotankoa kädessään katsoivat näyttöä ja tekivät mielessään matemaattisia laskelmia. Tutkijat arvioivat koehenkilöillä useita parametreja, mukaan lukien aivojen toiminnan ja aivojen verenkierron seurantaindikaattorit, TSU:n lehdistöpalvelu raportoi.
Ihmisten lisäksi kokeisiin osallistui myös eläimiä. Laboratoriohiiret "tekevät myös fyysistä koulutusta": he juoksivat ja uivat, myös painoilla. Sen jälkeen tutkijat ottivat biologista materiaalia ja tutkivat myokiinien sisältöä eläinten luustolihaksissa.
Seuraava vaihe on kokeet soluviljelmillä. Laboratoriossa on tarkoitus kasvattaa rottien ja ihmisten lihassoluja. Sitten he jäljittelevät sähkövirran avulla harjoituksen aikana lihaksissa esiintyviä supistuksia ja tutkivat tämän aikana muodostuvia myokiineja.
"Se tosiasia, että fyysinen aktiivisuus auttaa ylläpitämään hyvää muistia ja henkistä pitkäikäisyyttä, on ollut tiedossa jo pitkään", kommentoi FPC TSU:n urheilu- ja terveysmatkailun, urheilufysiologian ja lääketieteen osaston työntekijä Anastasia Kabachkova. – Meitä kiinnostaa itse mekanismi, eli mitä myokiineja syntyy tiettyjen harjoitusten seurauksena. Kun tiedämme, miten tämä tapahtuu, voimme valita harjoitussarjoja, joiden avulla voimme korvata lääkkeitä ja hoitaa kognitiivisia häiriöitä ilman pillereitä.
Kokeiden jälkeen tutkijat tekevät yhteenvedon saaduista tiedoista ja kehittävät niiden perusteella harjoitussarjoja, joiden avulla voit saada tarvittavat myokiinit, jotka saavat aivot toimimaan. Näitä komplekseja tarjotaan autistisille ja hyperaktiivisille lapsille, aivohalvauksesta selviytyneille, muisti- ja huomiohäiriöistä kärsiville potilaille.
TSU:n tutkijat ovat tutkineet myokiineja useiden vuosien ajan. Montrealin yliopiston kollegoiden kanssa tehdyssä yhteisessä tutkimuksessa he havaitsivat, että proteiinit vaikuttavat rasvakudokseen ja aivojen verenkiertoon, eli lihakset eivät suorita vain motorista toimintaa kehossa, vaan toimivat myös endokriinisenä elimenä. . Tutkijat haluavat käyttää tätä ominaisuutta aineenvaihduntahäiriöihin liittyvien sairauksien: diabeteksen, liikalihavuuden ja muiden vaivojen hoitoon.
Tomskin tutkijat haluavat hoitaa autismia fyysisellä kasvatuksella
Anonyymi-ap
2
265
Vastaukset
- Anonyymi
Voitko laittaa lähteen noille tiedoille?
Itse en kyllä haluaisi mihinkään sellaiseen hoitoon, jolla yritetään "korjata" autismia. Sellaista ei tarvitse korjata, mikä ei ole rikki.- Anonyymi
Liikunnalla voidaan hoitaa häiritsevää autistista käyttäytymistä. Eli "pakkoliikkeitä", jotka eivät ole autististakaan miellyttäviä. Tällä ei siis ole tarkoitus hoitaa autismia, vaan vähentää ns. oireita ja tehdä elämästä helpompaa ja seesteisempää.
Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
- 1041841
Kesän odotuksia hyrynsalmella
Kyllä kesällä hyrynsalmellakin on mahdollisuus osallistua kylän menoon monella tavalla . On kaunislehdon talomuseolla151611- 1441599
- 1031559
- 821476
- 1191269
Anne Kukkohovi ei myykkään pikkuhousujaan
Kyseessä oli vain markkinointitempaus. Anne höynäytti hienosti kaikkia ja Onlyfans-tilinsä tilaajamäärä lähti jyrkkään n2831259Voi Rakas siellä
Olet ollut mun ajatuksissa taas koko päivän. Olet ihmeellinen kertakaikkiaan ja arvostan sinua niin paljon❤️Minulla ei o241100- 691081
- 381032