Itse tehty Lopen perunamämmi.
LOPEN PERUNAMÄMMI. Kotitekoinen.
Perinteiseen Lopen perunamämmiin ei lisätä siirappia eikä sokeria. Makeus saadaan aidosti imeltämällä.
Itse kotona tehty LOPEN PERUNAMÄMMI; ainekset:
Vähäinen määrä keittovettä perunoiden kypsentämiseen, vesi jää soseeseen
2 kg Lopen hyvin soseutuvia perunoita
3½ l vettä
½ kg mämmimaltaita
1 kg ruisjauhoja
1-2 ruokalusikallista pomeranssin kuorta tai muita sopivia mausteita.
Monien mielestä Lopen perunamämmi on maustamatta paras.
1 teelusikallista suolaa
Päälle:
Siirappivettä (1/2 dl vettä/ runsas 1/4 dl siirappia)
Itse kotona tehty LOPEN PERUNAMÄMMI valmistuu näin:
Laita sähkölieden uuni kuumenemaan 70-75 asteiseksi.
Pese ja kuori Lopen hyvin soseutuvat perunat, halkaise isot perunat. Keitä perunat täysin kypsiksi suolattomassa vähäisessä vesimäärässä ja soseuta perunat kuumina vähäiseen keittoveteen, niin että saat notkean lähes juoksevan perunasoseen mikä sisältää ainoastaan vettä ja perunaa. Lisää tarvittessa kuumaa vettä.
Kuumenna mämmiseoksen vesi 3,5 litraa 70-74 asteiseksi.
Sekoita kattilassa veteen kaikki maltaat ja ruisjauhot vähitellen ja koko ajan tehokkaasti sekoittaen, niin että saat sakeahkon puuromaisen seoksen.
Varmista että perunasose on jäähtynyt 70-74 asteiseksi. Lisää perunasose mämmiseokseen.
Laita kansi kattilaan.
Laita seoskattila 70 asteiseen uuniin ja anna imeltyä välillä sekoittaen noin 5 tuntia. Tarkkaile imeltymistä maistelemalla joitakin kertoja. Imeltymisen aikana mämmiseos notkistuu.
Nosta mämmiseoskattila uunista liedelle.
Tässä vaiheessa mämmin tulee olla löysän puuron /sakean vellin vahvuista. Lisää vain tarvittaessa kuumaa vettä.
Lisää suola ja jos haluat, niin voit maustaa esimerkiksi jauhetulla pomeranssin kuorella
Kuumenna imeltynyt mämmiseos kiehuvaksi koko ajan tehokkaasti sekoittaen varoen pohjaan palamista. Siirrä mämmikattila sivuun ja anna seisoa noin 20-30 minuuttia.
Laita Imeltynyt mämmiseos kunnolliseen lasiseen tai posliiniseen uunivuokaan. Paista Lopen perunamämmiä aluksi 170-190 asteisessa uunissa. Kun mämmiseos alkaa kuplimaan alenna uunin lämpötila noin 130 asteeseen, niin kupliminen rauhoittuu ja voit paistaa lähes täysiä vuokia.
Lisää mämmin päälle paistamisen aikana vuokiin 3-4 kertaa muutama ruokalusikallinen vettä kuorettumista ja korppuuntumista estämään. Tai 1-2 kertaa voimakasta siirappivettä kuorettumisen estämiseksi, mutta jos haluat välttää sokeria niin jätä siirappivesi pois.
Paista mämmiä noin 4-5 tuntia.
Annä mämmin seisoa viileassa 2-3 päivää, mämmi on silloin parhaimmillaan.
Sopivia lisukkeita mämmille on kerma/kermamaito ja sirotesokeri, sekä appelsiinikuorihillo.
Tee kiesäinen Lopen perunamämmiannos annoskulhoon. Laita Lopen perunamämmiä kerros jälkiruoka-annoskulhoon alimmaiseksi ja sen päälle sopivasti kerros kesäisillä väreillä höystettyä kermavaahtoa ja pinnalle sopivia helmiä esimerkiksi viipaleina ym. .
Lopen perunamämmi
Anonyymi-ap
2
688
Vastaukset
- Anonyymi
Computer says no.
Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
- 881507
Kesän odotuksia hyrynsalmella
Kyllä kesällä hyrynsalmellakin on mahdollisuus osallistua kylän menoon monella tavalla . On kaunislehdon talomuseolla101370- 751146
- 1151109
- 661068
- 74965
- 68895
Anne Kukkohovi ei myykkään pikkuhousujaan
Kyseessä oli vain markkinointitempaus. Anne höynäytti hienosti kaikkia ja Onlyfans-tilinsä tilaajamäärä lähti jyrkkään n255890Voi Rakas siellä
Olet ollut mun ajatuksissa taas koko päivän. Olet ihmeellinen kertakaikkiaan ja arvostan sinua niin paljon❤️Minulla ei o12831- 33803